Normal

- Kovacs blir forskjellsbehandlet

Odd-supporterne mener at Peter Kovacs blir forskjellsbehandlet av fotballforbundet i kampen om å bli årets toppskårer.

Peter Kovacs
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Odd Grenlands Peter Kovacs ble tidligere i år fratatt en skåring som gikk i mål via en motstander, mens Rosenborgs Rade Prica har fått godkjent en lignende skåring.

Les: Kovacs og Riseth fratatt scoringer

Dette får Oddrane til å reagere.

Kovacs og Prica kjemper begge om å bli toppskårer i årets eliteserie når det gjenstår en serierunde.

Svært sjeldent

Avgjørelsen om å frata Kovacs skåringen ble tatt mer enn en måned etter oppgjøret mellom Sandefjord og Odd.

I rapporten etter kampen stod Kovacs oppført som målskårer, men VG valgte likevel å registrere selvmål i sin statistikk. Dermed var det et misforhold mellom VGs statistikk og fotballforbundets, og det skal ha vært Kovacs som påpekte dette for VG.

Dermed kom det en diskusjon som endte med at fotballforbundet fratok Kovacs skåringa. Det skjer svært sjelden i norsk fotball.

Kovacs er den eneste som har blitt fratatt en skåring i etterkant av en kamp i årets eliteserie.

Peter Kovacs beskyttes av vakter ut i garderoben etter kontroversiell scoring

Det har stormet rundt Odd-spilleren i år. Her beskyttes han av vakter ut i garderoben etter kontroversiell scoring mot Brann.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NRK

- Må reagere

Odd-supporterne er svært kritiske til fotballforbundets avgjørelse. De mener at den føyer seg inn i rekken av merkelige utspill i år.

Oddranes talsmann, Kim Bøhm, er veldig overraska over at noe sånt kan skje mer enn en måned etter kampen. Bøhm mener at fotballforbundet forskjellsbehandler Kovacs i forhold til andre målskårere i Norge.

Kim Bøhm

Talsmann for Oddrane, Kim Bøhm.

Foto: NRK

Han viser til Rade Pricas skåring mot Start i Kristiansand, der ballen går i mål via en Start-spiller. Skuddet hadde trolig endt flere meter til side for mål dersom ballen ikke hadde endret retning.

- Her må fotballforbundet reagere før det er for sent. De må slutte å forskjellsbehandle og behandle sakene likt. Enten må begge skåringene godkjennes, eller så må begge regnes som selvmål. Det er helt uholdbart at en slik omstridt avgjørelse skal kunne avgjøre hvem som blir årets toppskårer, mener Bøhm.

Kan vurdere Prica

Før søndagens kamper står Rosenborgs Rade Prica med 16. skåringer, mens Peter Kovacs, Branns Erik Huseklepp og Moldes Mame Biram Diouf har 15. skåringer hver.

Leder av Fotballforbundets konkurranseavdeling, Stig Ove Sandnes ser ingen grunn til å omgjøre beslutningen om å frata Kovacs målet mot Sandefjord.