NRK Meny
Normal

- Jeg ble forført

Torsdag formiddag startet rettssaken mot en 34 år gammel fengselsbetjent, som er tiltalt for å hatt sex med to innsatte i Skien fengsel.

Celledør i fengsel
Foto: Scanpix

Tiltalte sa i retten i dag at han nekter straffskyld på alle punkter. Likevel innrømmer han å ha hatt sex med den ene kvinnen.

- Jeg visste fordømt godt at jeg tråkket over med henne...(...).

Han erkjente ikke straffskyld etter tiltalen, noe som overrasket aktor.

Begynte med flørting

Tiltalen var skrevet i samsvar med tiltaltes forklaring i november i fjor, men tiltalte endret sin forklaring i retten i dag. 34 åringen forklarte at det dreide seg om færre samleier, og at det skjedde i et kortere tidsrom enn hva han tidligere har sagt. Han nekter blankt for å ha hatt noe som helst seksuell kontakt med den andre kvinnen.

Fengselsbetjenten forklarte at det hele startet med flørting og en god tone, og at det hele etterhvert utviklet seg til noe han kaller et kjærlighetslignende forhold.

- Jeg følte meg presset

34 åringen nekter for å ha misbrukt stillingen sin som betjent, og sier at samleiene var frivillige.

Jeg hadde lite å stille opp med mot en kvinne som visste hvordan hun skulle forføre menn.

Siktet fengselsbetjent (34)

Utover dagen skal flere vitner i vitneboksen. Deretter vil aktor komme med sin påstand. Påstanden går ut på straff, og at betjenten ikke lenger skal kunne jobbe som fengselsbetjent, og også betale erstatning.

 • Lange køar ved Geiteryggen

  Riksveg 36 er stengt mellom Moflata og Fjærekilen. Ein buss har sett seg fast, og det skaper også problem for vogntog og personbilar. Klokka 0930 blir det meldt om fleire kilometer lange køar på begge sider av Geiteryggen.

  Trafikkprolbem på riksveg 36 ved Geiteryggen
  Foto: Bo Lilledal Andersen / NRK
 • Barneskolen i Siljan er stengt

  Midtbygda skole i Siljan er stengt i dag på grunn av strømbruddet på Holtesletta. Det melder skolen på sine egne nettsider tirsdag morgen. – Elever som er på skolen blir tatt hånd om. Vi ber dere om å hente dem så raskt som mulig siden skolen er uten strøm, skriver skolen.

 • Meir enn 2000 straumlause

  Mellom to og tre tusen husstandar i Telemark er utan straum. 1800 husstandar er straumlause i Skagerak Energi sitt forsyningsområde i Telemark. Dei fleste av desse ligg i Skien. I Drangedal er fleire husstandar i Kroken og på Henseid straumlause. Det har vore fleire andre straumbrot i Drangedal, men i fylgje nettsidene til e-verket er desse retta. I Vest-Telemark er det framleis straumlaust på Spjotsodd mellom Kviteseid og Vrådal.

 • Tre har knekt på Gulsetringen

  Trafikken står stille på Gulsetringen i Skien på grunn av mange tre som har knekt over vegen. Det er mannskap ute som ryddar, men trafikken står stille nå ved Einaren.