NRK Meny
Normal

- Jeg ble forført

Torsdag formiddag startet rettssaken mot en 34 år gammel fengselsbetjent, som er tiltalt for å hatt sex med to innsatte i Skien fengsel.

Celledør i fengsel
Foto: Scanpix

Tiltalte sa i retten i dag at han nekter straffskyld på alle punkter. Likevel innrømmer han å ha hatt sex med den ene kvinnen.

- Jeg visste fordømt godt at jeg tråkket over med henne...(...).

Han erkjente ikke straffskyld etter tiltalen, noe som overrasket aktor.

Begynte med flørting

Tiltalen var skrevet i samsvar med tiltaltes forklaring i november i fjor, men tiltalte endret sin forklaring i retten i dag. 34 åringen forklarte at det dreide seg om færre samleier, og at det skjedde i et kortere tidsrom enn hva han tidligere har sagt. Han nekter blankt for å ha hatt noe som helst seksuell kontakt med den andre kvinnen.

Fengselsbetjenten forklarte at det hele startet med flørting og en god tone, og at det hele etterhvert utviklet seg til noe han kaller et kjærlighetslignende forhold.

- Jeg følte meg presset

34 åringen nekter for å ha misbrukt stillingen sin som betjent, og sier at samleiene var frivillige.

Jeg hadde lite å stille opp med mot en kvinne som visste hvordan hun skulle forføre menn.

Siktet fengselsbetjent (34)

Utover dagen skal flere vitner i vitneboksen. Deretter vil aktor komme med sin påstand. Påstanden går ut på straff, og at betjenten ikke lenger skal kunne jobbe som fengselsbetjent, og også betale erstatning.

  • Vant 5-3

    Notodden slo Fredrikstad 5-3 hjemme lørdag kveld og rykker opp til 1. divisjon. FFK rykker ned til 2. divisjon etter tapet.

  • Notodden leder

    Notodden leder 4-0 over Fredrikstad etter at Erland Hustad skåret for hjemmelaget etter syv minutter, og Steffen Jenssen la på til 2-0 etter 22 minutter. Martin Holmen økte til 3-0 bare to minutter senere. Amani Dickson Mbedule økte ledelsen til 4-0 etter 28 minutter.

  • Mann anmeldt for bæring av kniv

    En mann er anmeldt for bæring av kniv på offentlig sted i Porsgrunn. Ifølge politiet hadde mannen også noe narkotika på seg.