NRK Meny
Normal

- Jeg ble forført

Torsdag formiddag startet rettssaken mot en 34 år gammel fengselsbetjent, som er tiltalt for å hatt sex med to innsatte i Skien fengsel.

Celledør i fengsel
Foto: Scanpix

Tiltalte sa i retten i dag at han nekter straffskyld på alle punkter. Likevel innrømmer han å ha hatt sex med den ene kvinnen.

- Jeg visste fordømt godt at jeg tråkket over med henne...(...).

Han erkjente ikke straffskyld etter tiltalen, noe som overrasket aktor.

Begynte med flørting

Tiltalen var skrevet i samsvar med tiltaltes forklaring i november i fjor, men tiltalte endret sin forklaring i retten i dag. 34 åringen forklarte at det dreide seg om færre samleier, og at det skjedde i et kortere tidsrom enn hva han tidligere har sagt. Han nekter blankt for å ha hatt noe som helst seksuell kontakt med den andre kvinnen.

Fengselsbetjenten forklarte at det hele startet med flørting og en god tone, og at det hele etterhvert utviklet seg til noe han kaller et kjærlighetslignende forhold.

- Jeg følte meg presset

34 åringen nekter for å ha misbrukt stillingen sin som betjent, og sier at samleiene var frivillige.

Jeg hadde lite å stille opp med mot en kvinne som visste hvordan hun skulle forføre menn.

Siktet fengselsbetjent (34)

Utover dagen skal flere vitner i vitneboksen. Deretter vil aktor komme med sin påstand. Påstanden går ut på straff, og at betjenten ikke lenger skal kunne jobbe som fengselsbetjent, og også betale erstatning.

 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen
 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Hei slo Urædd

  Hei slo Urædd 2–0 i en kvalifiseringsrunde i fotballcupen i kveld. Olivier Occean debuterte for Urædd, men kom ikke på skåringslista.

 • Grenland Havn vil kjøpe hytter

  Grenland Havn ønsker å kjøpe ut 20 hus og hytter i Frier Vest i Bamble. Området er pekt ut som et av de viktigste næringsarealene i regionen i årene fremover, skriver TA.