NRK Meny
Normal

- Ingen feil ved "Flesa"

Bjønnes Charter rederi har engasjert advokat etter stans fra Skipskontrollen.

Advokat Sigurd Klomsæt
Foto: Scanpix

Charterbåten Flesa, med miljøvernminister Helen Bjørnøy ombord, ble i går stanset av skipskontrollen. Grunnen var pålegg som ikke var utført. Nå har Bjønnes Charter rederi engasjert advokat Sigurd Klomsæt i saken.

- Arbeidet utført

- Jeg har fått opplysninger om hva som har funnet sted, og det er med respekt å melde helt på siden av hva dette dreier seg om, sier Klomsæt.

Han sier det dreier seg om mindre pålegg som kom i våres, og nødvendige arbeid ble iverksatt umiddelbart. Og Klomsæt sier det meste av det nødvendige arbeidet er utført, og det ble kvittert ut i løpet  av gårsdagen.

- Vi registrerer at det skal være anonyme tips som skal være grunnlaget for inspeksjonen. Det sier det meste, når folk ikke tør å stå frem med navn for å fortelle om noe. Da er det muligens andre motiver som ligger bak, spekulerer Klomsæt.

Han mener gårsdagens reaksjon var overdrevet, og det nå jobbes for å rydde opp i.

Klomsæt sier han har fått opplysninger om at forholdene er ryddet opp i, til tross for at informasjonen i går gikk ut på det motsatte. Han mener en offentlig kontrollinstans som Skipskontrollen også skal følge regelverket på fornuftig måte.

Vil følge opp

- Vi snakker om en båt som ble totalrenovert i 2002, som seiler med godkjent mannskap. I dag har man funnet ut at man skal ha en maskinpasserstilling i tillegg.

På "Flesa" er det alle mulige instrumenter som forteller situasjonen for motoren og området omkring, understreker Klomsæt.

- Disse vil si ifra om det er noe galt.

Han har nå ringt Skipskontrollen for å få kontakt med dem som utførte kontrollen, for å få ytterligere opplysninger.

- Jeg vil følge opp dette, slik at båten kan komme ut i farvannet igjen.

 • Vil flytte trafikken inn til Skien

  Nye leilighetsbygninger mot vannet og flytting av hovedtrafikken inn til byen, er grep som kan gjøre Skien mer attraktiv, sier administrerende direktør Petter Falkgård Andersen i R8 Group. Nå ser de blant annet på mulighetene for å fjerne EPA-brua.

  Petter Falkgård Andersen
  Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK
 • Barnas stortingsrepresentant

  Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) og Geir Jørgen Bekkevold (KrF) blir barnas stortingsrepresentanter. På oppdrag fra barneombudet har alle partiene pekt ut hver sin representant. De får et særlig ansvar for å se politikken med "barnebrillene" på.

  Åslaug Sem-Jacobsen på Stortinget
  Foto: Ragne Borge Lysaker
 • Omtales som villdyr

  Politiet vurderer fremdeles å avlive hunden, som fredag gikk til angrep på en 3 år gammel gutt i en barnehage i Skien. Hunden omtales av eksperter som et villdyr. Inntil videre er den på kennelen til Magne Henne. Han mener rasen ikke skulle vært her i landet.

 • Kåra til årets folkemusikar

  Folkemusikaren Anders Røine busett i Bø fekk i helga prisen " Årets Folkemusiker" på Folkelarm i Oslo, skriv Varden. I tillegg fekk Anne Hytta soloprisen for sitt hardingfelespel på hennar nye album "Strimur".