NRK Meny
Normal

- Ingen feil ved "Flesa"

Bjønnes Charter rederi har engasjert advokat etter stans fra Skipskontrollen.

Advokat Sigurd Klomsæt
Foto: Scanpix

Charterbåten Flesa, med miljøvernminister Helen Bjørnøy ombord, ble i går stanset av skipskontrollen. Grunnen var pålegg som ikke var utført. Nå har Bjønnes Charter rederi engasjert advokat Sigurd Klomsæt i saken.

- Arbeidet utført

- Jeg har fått opplysninger om hva som har funnet sted, og det er med respekt å melde helt på siden av hva dette dreier seg om, sier Klomsæt.

Han sier det dreier seg om mindre pålegg som kom i våres, og nødvendige arbeid ble iverksatt umiddelbart. Og Klomsæt sier det meste av det nødvendige arbeidet er utført, og det ble kvittert ut i løpet  av gårsdagen.

- Vi registrerer at det skal være anonyme tips som skal være grunnlaget for inspeksjonen. Det sier det meste, når folk ikke tør å stå frem med navn for å fortelle om noe. Da er det muligens andre motiver som ligger bak, spekulerer Klomsæt.

Han mener gårsdagens reaksjon var overdrevet, og det nå jobbes for å rydde opp i.

Klomsæt sier han har fått opplysninger om at forholdene er ryddet opp i, til tross for at informasjonen i går gikk ut på det motsatte. Han mener en offentlig kontrollinstans som Skipskontrollen også skal følge regelverket på fornuftig måte.

Vil følge opp

- Vi snakker om en båt som ble totalrenovert i 2002, som seiler med godkjent mannskap. I dag har man funnet ut at man skal ha en maskinpasserstilling i tillegg.

På "Flesa" er det alle mulige instrumenter som forteller situasjonen for motoren og området omkring, understreker Klomsæt.

- Disse vil si ifra om det er noe galt.

Han har nå ringt Skipskontrollen for å få kontakt med dem som utførte kontrollen, for å få ytterligere opplysninger.

- Jeg vil følge opp dette, slik at båten kan komme ut i farvannet igjen.

 • Ingen varsel etter #metoo

  Høgskulen i Sørøst-Norge har ikkje fått inn varsel om seksuell trakassering etter #metoo-kampanjen. Det seier personal- og organisasjonsdirektør Elisabeth Borhaug til NRK. Skulen har informert dei tilsette om varslingsrutinane som finst.

 • Politiet ber om tips

  Ein grå VW Caravelle vart robba og skadd da den stod parkert ved avkøyringa til Langangen ved E18 i Porsgrunn. Fleire ruter er knuste og eit par ski er stolne. Politiet ber om tips.

 • Kveldens nyheter fra NRK Østafjells

  Østafjells 18:50
 • E18 stengt i Kragerø

  E18 er stengt sør for Tangenkrysset i Kragerø. Ein bil har velta, og bergingsetatane arbeider no med å rydde vegen. I fylgje helsepersonell på staden er ikkje sjåføren alvorleg skadd.