NRK Meny
Normal

- Ingen feil ved "Flesa"

Bjønnes Charter rederi har engasjert advokat etter stans fra Skipskontrollen.

Advokat Sigurd Klomsæt
Foto: Scanpix

Charterbåten Flesa, med miljøvernminister Helen Bjørnøy ombord, ble i går stanset av skipskontrollen. Grunnen var pålegg som ikke var utført. Nå har Bjønnes Charter rederi engasjert advokat Sigurd Klomsæt i saken.

- Arbeidet utført

- Jeg har fått opplysninger om hva som har funnet sted, og det er med respekt å melde helt på siden av hva dette dreier seg om, sier Klomsæt.

Han sier det dreier seg om mindre pålegg som kom i våres, og nødvendige arbeid ble iverksatt umiddelbart. Og Klomsæt sier det meste av det nødvendige arbeidet er utført, og det ble kvittert ut i løpet  av gårsdagen.

- Vi registrerer at det skal være anonyme tips som skal være grunnlaget for inspeksjonen. Det sier det meste, når folk ikke tør å stå frem med navn for å fortelle om noe. Da er det muligens andre motiver som ligger bak, spekulerer Klomsæt.

Han mener gårsdagens reaksjon var overdrevet, og det nå jobbes for å rydde opp i.

Klomsæt sier han har fått opplysninger om at forholdene er ryddet opp i, til tross for at informasjonen i går gikk ut på det motsatte. Han mener en offentlig kontrollinstans som Skipskontrollen også skal følge regelverket på fornuftig måte.

Vil følge opp

- Vi snakker om en båt som ble totalrenovert i 2002, som seiler med godkjent mannskap. I dag har man funnet ut at man skal ha en maskinpasserstilling i tillegg.

På "Flesa" er det alle mulige instrumenter som forteller situasjonen for motoren og området omkring, understreker Klomsæt.

- Disse vil si ifra om det er noe galt.

Han har nå ringt Skipskontrollen for å få kontakt med dem som utførte kontrollen, for å få ytterligere opplysninger.

- Jeg vil følge opp dette, slik at båten kan komme ut i farvannet igjen.

 • Elg måtte avlives

  Elgen som gikk gjennom isen i Vråvatn klarte å redde seg selv opp etter en lang stund i vannet. – Den kom seg opp på isen, hvor den sto oppreist en kort periode. Så la den seg ned. Viltnemnda måtte til slutte avlive den da den var kraftig nedkjølt, melder politiet.

  Elg gjennom isen i Vråvatn
  Foto: Politiet
 • Elg gjennom isen i Kviteseid

  En elg har gått gjennom isen 100 meter fra land på Vråvatn, cirka to kilometer fra Flatland. Viltnemnda og en patrulje fra politiet er på vei til stedet.

 • 119 uten strøm

  Søndag morgen er 119 av Skagerak Energis kunder i Telemark uten strøm. Det er innbyggere i Bamble, Siljan og Skien som er berørt. – Vi har mannskaper og helikopter ute for å rette feil alle steder, sier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes.

 • Mistet førerkortet etter ulykke

  En sjåfør har mistet førerkortet etter en ulykke i Meensvegen i Skien lørdag kveld. Fire personer i to biler var involvert i ulykken. Alle fire ble sjekket av lege på stedet.