NRK Meny
Normal

- Ikke mer olje i havet

Det er ikke lenger observert oljeflak i sjøen utenfor Telemarkskysten.

Full City i Langesund
Foto: Anne Lognvik / NRK

Selv om faren for mer forurensning ikke over over før det havarerte skipet er tømt for olje, går opprydningsarbeidet nå inn i en ny fase.

Det forteller beredskapsdirektør John Marius Ly i Kystverket.

Må finrydde i flere måneder

- Den oljeforurensningen som nå er, ligger langs strendene og mesteparten av den ligger på land, forklarer Ly.

Den frittflytende oljen i sjøen er fjernet, men mye arbeid gjenstår likevel.

- Det er en rein opprydningsjobb å få bort oljen som ligger på land. Først vil vi har en grovopprydning, så må vi finrydde, og det vil sannsynligvis pågå i flere måneder.

LES ALT OM OLJEKATASTROFEN I LANGESUND

 • Funnet i god behold

  Den sju år gamle jenta som var savnet i Skien er funnet i god behold. Jenta blir gjenforent med foreldrene. Politiet var i ferd med å trappe opp leteaksjonen, som nå blir avblåst ifølge politiet. Jenta ble funnet av en lærer som var ute og lette.

  Laster Twitter-innhold
 • Leteaksjon etter 7 år gammel jente

  Politiet kaller inn ekstra mannskaper i letingen etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. – Jenta kom ikke hjem som avtalt. Det er mørkt og kaldt og vi tar dette på største alvor når det gjelder ei så ung jente, sier Terje Pedersen i politiet.

 • 7 år gammel jente savnet på Gulset

  Politiet leter etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. Jenta dro hjemmefra klokke 14.15. Hun har lyst hår og er iført en blå vinterjakke med små grønne, lilla og røde prikker.

 • Spredt HSN skaper trøbbel

  Høgskolen i Sørøst-Norge har støtt på problemer med universitetssøknaden fordi de er lokalisert for mange steder. Rektor Petter Aasen er overrasket over at dette blir et tema og vil rydde opp i eventuelle misforståelser. Høgskolen holder til i Telemark, Vestfold og Buskerud.