NRK Meny
Normal

- Hele bygda er berørt

– Hele bygda er berørt av den tragiske båtulykken. Det sier varaordfører Tore Halvorsen i Drangedal.

Leteaksjonen i Drangedal

Store mannskaper fra Røde Kors og andre frivillige deltar i letingen etter den savnede 20-åringen.

Foto: Gunn Myrvold Lindheim / Scanpix

En mann i begynnelsen av 20-årene er omkommet, en 20 år gammel mann er fortsatt savnet etter at en båt med sju ungdommer gikk på en holme og inn i en fjellvegg i innsjøen Toke i Drangedal kommune natt til søndag.

50 frivillige leter

Rundt 50 personer deltar i letingen både til vanns og på land. Politiet tror den savnede ligger i vannet og leter i et begrenset område. Det skal settes inn miniubåt i søket, og dykkere deltar også.

– Bunnen på stedet der ulykken skjedde, er svært grumsete, og derfor tar letingen tid, sier skadestedsleder i politiet, Terje Gautefall.

Åpen kirke i dag

Kirkeverge Kjell Skarpodd i Drangedal kirke tenner et lys for de rammede ungdommene.

Kirkeverge Kjell Skarpodd i Drangedal kirke tenner et lys for de rammede ungdommene.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Politiet fikk melding om ulykken like før klokka 01. Flere av ungdommene klarte å redde seg opp på land og fikk varslet politiet.

Les: Trapper opp letingen

Kirken har vært åpen i dag, og nå i ettermiddag er pårørende og venner samlet på Røde Kors-huset der et kriseteam med helsepersonell fra kommunen hjelper dem. De som føler behov for det, kan komme dit, skriver kommunen på sine nettsider.

– Alle kjenner hverandre

Varaordfører Tore Halvorsen, Drangedal kommune

Varaordfører Tore Halvorsen, Drangedal kommune.

Foto: Drangedal kommune

– Ord blir fattige på en dag som dette, sier varaordføreren.

– I en så liten kommune kjenner alle hverandre, og alle er berørt av den tragiske ulykken. Det var forferdelig å våkne til beskjeden om at sju av bygdas ungdommer er rammet, sier Halvorsen.

Kommunen har bestemt at det ikke skal flagges i dag på 1. mai.

Sogneprest Arne Lauvhjell er søndag på vei hjem til Drangedal etter et besøk i Haugesund i helgen. Derfor har hans kollega i Kroken kirke, sogneprest Inger Øybekk, vært til stede i Drangedal kirke.

Kirken åpen for alle

– Vi åpnet kirkedørene klokka 09, og det har vært mennesker ut og inn i hele dag, forteller hun.

– Det har vært spesielt mange unge menn til stede i kirken i dag, Det er jo mange unge menn som er rammet av båtulykken. De var svært preget av tragedien, forteller Øybekk.

– Det var en fryktelig trist og tung beskjed å få i morges. Et helt samfunn er rammet av denne ulykken, sier Lauvhjell på vei hjem til Drangedal.

Tilgjengelig hvis noen vil snakke

Lauvhjell forteller at han kommer til å være tilgjengelig i ettermiddag hvis det er behov for det.

– Dette er en dramatisk hendelse, folk har behov for å prate. Vi åpnet kirken, serverte litt mat og kaffe for dem som hadde behov for å prate med andre, forteller Lauvhjell.

– Jeg kommer til å være tilgjengelig hvis det er behov for det når jeg kommer frem i ettermiddag, sier sognepresten.

 • Person klemt mellom to bilar

  Ein person har kome i klem mellom to bilar på Lifjellvegen i Bø. Ein av bilane kom ned ein bakke og greidde ikkje å stoppe på den glatte vegen. Føraren i den eine bilen kom i klem og er sendt til legevakt for sjekk.

 • Liten lekkasje frå tankbilen

  Det er oppdaga ein liten lekkasje frå pumpesystemet på tankbilen som køyrde inn i eit hus i Kragerø. Naudetatane arbeider med å stoppe lekkasjen.

 • Arbeider med å få ut personar

  Naudetatane arbeider med å få ut personar frå andre etasje i huset i Kragerø som ein tankbil har køyrd inn i. Huset har blitt skeivt, melder politiet.

 • Tankbil køyrd inn i hus

  Ein tankbil med bensin og diesel har køyrd inn i eit hus i Nøkkeldalen i Kragerø. Det skal ikkje vera lekkasje frå tankbilen. Det var personar i huset da ulykka skjedde, men det er foreløpig uklart om dei er skadde. Brannvesenet er framme, politi og ambulanse er på veg.