NRK Meny
Normal

- Hele bygda er berørt

– Hele bygda er berørt av den tragiske båtulykken. Det sier varaordfører Tore Halvorsen i Drangedal.

Leteaksjonen i Drangedal

Store mannskaper fra Røde Kors og andre frivillige deltar i letingen etter den savnede 20-åringen.

Foto: Gunn Myrvold Lindheim / Scanpix

En mann i begynnelsen av 20-årene er omkommet, en 20 år gammel mann er fortsatt savnet etter at en båt med sju ungdommer gikk på en holme og inn i en fjellvegg i innsjøen Toke i Drangedal kommune natt til søndag.

50 frivillige leter

Rundt 50 personer deltar i letingen både til vanns og på land. Politiet tror den savnede ligger i vannet og leter i et begrenset område. Det skal settes inn miniubåt i søket, og dykkere deltar også.

– Bunnen på stedet der ulykken skjedde, er svært grumsete, og derfor tar letingen tid, sier skadestedsleder i politiet, Terje Gautefall.

Åpen kirke i dag

Kirkeverge Kjell Skarpodd i Drangedal kirke tenner et lys for de rammede ungdommene.

Kirkeverge Kjell Skarpodd i Drangedal kirke tenner et lys for de rammede ungdommene.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Politiet fikk melding om ulykken like før klokka 01. Flere av ungdommene klarte å redde seg opp på land og fikk varslet politiet.

Les: Trapper opp letingen

Kirken har vært åpen i dag, og nå i ettermiddag er pårørende og venner samlet på Røde Kors-huset der et kriseteam med helsepersonell fra kommunen hjelper dem. De som føler behov for det, kan komme dit, skriver kommunen på sine nettsider.

– Alle kjenner hverandre

Varaordfører Tore Halvorsen, Drangedal kommune

Varaordfører Tore Halvorsen, Drangedal kommune.

Foto: Drangedal kommune

– Ord blir fattige på en dag som dette, sier varaordføreren.

– I en så liten kommune kjenner alle hverandre, og alle er berørt av den tragiske ulykken. Det var forferdelig å våkne til beskjeden om at sju av bygdas ungdommer er rammet, sier Halvorsen.

Kommunen har bestemt at det ikke skal flagges i dag på 1. mai.

Sogneprest Arne Lauvhjell er søndag på vei hjem til Drangedal etter et besøk i Haugesund i helgen. Derfor har hans kollega i Kroken kirke, sogneprest Inger Øybekk, vært til stede i Drangedal kirke.

Kirken åpen for alle

– Vi åpnet kirkedørene klokka 09, og det har vært mennesker ut og inn i hele dag, forteller hun.

– Det har vært spesielt mange unge menn til stede i kirken i dag, Det er jo mange unge menn som er rammet av båtulykken. De var svært preget av tragedien, forteller Øybekk.

– Det var en fryktelig trist og tung beskjed å få i morges. Et helt samfunn er rammet av denne ulykken, sier Lauvhjell på vei hjem til Drangedal.

Tilgjengelig hvis noen vil snakke

Lauvhjell forteller at han kommer til å være tilgjengelig i ettermiddag hvis det er behov for det.

– Dette er en dramatisk hendelse, folk har behov for å prate. Vi åpnet kirken, serverte litt mat og kaffe for dem som hadde behov for å prate med andre, forteller Lauvhjell.

– Jeg kommer til å være tilgjengelig hvis det er behov for det når jeg kommer frem i ettermiddag, sier sognepresten.

 • Ekstrapenger til Telemarkskanalen

  Telemarkskanalen får to millioner ekstra til vedlikehold, noe som betyr totalt seks mill. neste år. Det er et resultat av forhandlingene mellom støttepartiene og Regjeringen om neste års statsbudsjettet, sier Geir Jørgen Bekkevold i KrF.

  Bandakkanalen
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Fallulykke på Gvarv

  Brannvesenet i Midt-Telemark rykket i 12-tida ut til en fallulykke i Tinghaugvegen på Gvarv. Personen er nå tatt hånd om av ambulanse.

 • Prestisjepris til Dalen Hotel

  Dalen Hotel stakk av med den europeiske prestisjeprisen "Historic Hotel Host of the Year 2018" i Irland. Det er "Historic Hotels of Europe Awards" med 400 medlemmer som deler ut prisen.

  Dalen Hotel
  Foto: Anne Lognvik
 • Harepest funne i død hare

  Ein død hare som har harepest er funnen på Lifjell etter at den er undersøkt av Veterinærinstituttet. Fisk- og viltrådgivar ved Midt-Telemark Landbrukskontor, Øystein Saga, seier det er prøver av beinmergen i haren som har påvist harepest.