NRK Meny
Normal

- Gaustaheisen viktig

Heisen på Gaustatoppen er den eneste måten bevegelseshemmede har for å komme til toppen. Det sier Kjell Audun Ålandsli i Fyresdal.

Gaustatoppen
Foto: Lars-Tore Endresen / NRK

Ålandsli mener Kjell Gunnar Dahle må få full støtte til å fortsatt drive heisen på Gaustatoppen.

- Det er den eneste muligheten bevegelseshemmede har til å ta seg til Telemarks største fjelltopp, mener Kjell Audun Ålandsli.

Han mener folk som vil ta heisen, bør ha muligheten til dette.

- Hvis folk vil betale for å bruke heisen, la dem betale for å bruke den.

Åndalsli sier han har vært glad i å komme seg ut i naturen hele livet, men beina setter en stopper for ham. Han synes det bør være adgang til å ha full drift på Gaustaheisen.

Han mener Kjell Gunnar Dahle har gjort en vidunderlig jobb, og bør få støtte for driften av Gaustaheisen.

- Er det noen som har noe imot at man tjener penger, så er det kun misunnelse. Jeg var oppe med heisen i fjor sommer, jeg har hatt et ønske i alle år om å komme på toppen av Gaustatoppen. Det var tjukk tåke da vi var der oppe, så vi så nesten ingenting. Men allikevel har jeg brutt en barriere, forteller han.

- Det synes jeg alle andre skal ha anledning til, enten de er spreke eller ikke.

  • Får tre millioner til forskning

    Overlege ved Sykehuset Telemark Håkon Tobro har fått tre millioner kroner til forskning på slagbehandling. Forskningsmidlene skal brukes over flere år, og målet er at de skal bidra til en bedre slagbehandling i distriktene.

  • Fått i seg røyk

    En voksen og et barn tas hånd om av helsepersonell etter å ha fått i seg røyk etter en brann ved Øvre Sølen i Porsgrunn.

  • CO₂-lagring blir prioritert i EU

    Statoils plan om CO₂-lagring under havbotnen på norsk sokkel har fått status som eit prioritert prosjekt i EU. Planen er å lagre CO₂ på same måte ved norske industrianlegg, slik som Norcem i Brevik og Yara på Herøya.