NRK Meny
Normal

- Gaustaheisen viktig

Heisen på Gaustatoppen er den eneste måten bevegelseshemmede har for å komme til toppen. Det sier Kjell Audun Ålandsli i Fyresdal.

Gaustatoppen
Foto: Lars-Tore Endresen / NRK

Ålandsli mener Kjell Gunnar Dahle må få full støtte til å fortsatt drive heisen på Gaustatoppen.

- Det er den eneste muligheten bevegelseshemmede har til å ta seg til Telemarks største fjelltopp, mener Kjell Audun Ålandsli.

Han mener folk som vil ta heisen, bør ha muligheten til dette.

- Hvis folk vil betale for å bruke heisen, la dem betale for å bruke den.

Åndalsli sier han har vært glad i å komme seg ut i naturen hele livet, men beina setter en stopper for ham. Han synes det bør være adgang til å ha full drift på Gaustaheisen.

Han mener Kjell Gunnar Dahle har gjort en vidunderlig jobb, og bør få støtte for driften av Gaustaheisen.

- Er det noen som har noe imot at man tjener penger, så er det kun misunnelse. Jeg var oppe med heisen i fjor sommer, jeg har hatt et ønske i alle år om å komme på toppen av Gaustatoppen. Det var tjukk tåke da vi var der oppe, så vi så nesten ingenting. Men allikevel har jeg brutt en barriere, forteller han.

- Det synes jeg alle andre skal ha anledning til, enten de er spreke eller ikke.

 • Satt fast i heis

  Skien brannvesen rykket søndag kveld ut til Håvundveien for å bistå personer som satt fast i en heis.

 • Stoppet sjåfør med narkotika

  En 18 år gammel mann er stanset av politiet i Porsgrunnsveien og mistenkt han for ruspåvirket kjøring. Både sjåfør og passasjer var i besittelse av mindre mengder narkotika. Politiet har beslaglagt førerkortet og anmeldt forholdet.

 • Får kjøpe Haga kystkafé

  Fylkeskommunen tilbyr Kragerø kommune å kjøpe eigedommen ved Haga kystkafé på Jomfruland for 1,9 millionar kroner. Ordførar Jone Blikra seier til Kragerø Blad Vestmar at det er viktig at kommunen sikrar seg denne sentrale eigedommen på Jomfruland.

  Haga kafé på Jomfruland
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Snøskredfare i fjellet

  Snøskredfaren er fremdeles betydelig i flere fjellområder i Sør-Norge. Vinterferien har startet mange steder og alle som skal ut i fjellet må ta hensyn til terrenget oppfordrer skredeksperter ved Norges Geotekniske Institutt, melder varsom.no