NRK Meny
Normal

- Går ikke mot nedleggelse

Administrerende direktør for Porsgrunds Porselænsfabrik avviser påstanden om at fabrikken går mot en styrt avvikling.

Bjørn A. Moi

Direktør ved Porsgrunds Porselænsfabrik, Bjørn A. Moi, sier han tar sterk avstand fra spekulasjonene om nedleggelse.

Foto: Jannicke M. Andersen / NRK

Leder for LO Grenland, Jan Grini, beskylder nok en gang ledelsen for planlagt nedleggelse.

Grini sitt utspill provoserer direktør ved Porsgrunds Porselænsfabrik, Bjørn A. Moi, som sier at det er svikten i markedet som skaper problemer for fabrikken.

- Saken bør ligge død

- Det finnes ingen vedtak om at dette er en styrt avvikling. Dette er en spekulasjon jeg tar sterk avstand fra, sier Moi.

I 2004 inngikk Vekst i Grenland, hvor Jan Grini var nestleder, forlik med eier av Porsgrunn porselænsfabrikk Atle Brynestad. Selskapet betalte forliket på en million kroner etter å ha hevdet at porselænsfabrikken gikk mot en styrt avvikling. Moi irriterer seg over at Grini fortsatt står på sitt, men Moi sier de foreløpig ikke har tenkt til å gå mot nye søksmål.

- Den saken bør ligge død fra vår side, og det bør den også gjøre fra ledelsen i LO.

Han sier grunnlaget for permittering er ordresvikt.

- Årsaken er ordretørke nå i desember, og at ordresvikten er betydelig i første kvartal av 2009, sier Moi.

-Bør se på muligheter

Jan Grini i LO Grenland sier til NRK Telemarksendinga at Porsgrunds Porselænsfabrik bør se på andre muligheter enn permitteringer.

Grini frykter at fagfolk vil slutte, slik at det blir vankelig å starte produksjonen opp igjen.

 • Tyver knuste vindu og stjal sølvtøy

  Politiet melder om et innbrudd i Skien. Tyvene knuste et vindu og tok seg inn i boligen. Innbruddet skjedde i Gregorius Dagssons gate.

  Laster Twitter-innhold
 • Tre biler har kollidert i Vinje

  Åtte personer skal være involvert etter at tre biler kolliderte i Vinje sentrum. Ingen av personene involvert har fått alvorlige skader, melder politiet. Bilene har fått større materiell skade.

 • Mistenkt for kjøring i ruspåvirket

  Politiet stoppet en bil Langangen sentrum etter de hadde fått flere meldinger om at bilen kjørte vinglete på veien. Politihelikopteret observerte bilen ved Moheim i Porsgrunn. Patruljen tok igjen bilen på gamle E18 og stanset bilen i Langangen sentrum.

 • Skremmende

  Vitner til ransforsøket på urmaker Saastad synes det er skremmende at noen forsøker seg på ran midt på lyse dagen. Sten Thorstensen, sier til NRK at han ble sint, og at han og to andre tok opp jakten, men at ranerne kom seg unna i en fluktbil.

  Forsøk på ran med øks urmaker Saastad
  Foto: Sigmund Bolme / NRK