NRK Meny
Normal

- Fikk telefontrusler før brannen

Driveren av Dalene gartneri skal ha mottatt en truende telefon i forkant av brannen.

Brann i Dalene gartneri
Foto: Nils Martin Brandvik / NRK

I natt brant gartneriet i Skien ned til grunnen.

Les mer: Gartneri totalskadd i brann

En person ble fraktet til sykehus med røykeskader.

- Oppfattet telefon som truende

Et smell i forkant av brannen er et av flere spor som gjør at politiet tror brannen i gartneriene i Skien i natt kan være påsatt.

- For to dager siden fikk politiet en telefon fra driveren som fortalte at han hadde mottatt en telefon som han oppfattet som truende, sier fungerende etterforskningsleder i Telemark politidistrikt, Tor Skopaam til NRK.

Telefonsamtalen fikk han to uker før han tok kontakt med politiet.

¨Hverken gartneridriveren eller politiet vet hvem som ringte.

Politiet tror brannen startet i en kontorfløy, som spredde seg til Dalene gartneri, og videre til gartneriet Botania, som for tiden står tomt.

Video nsps_upload_2009_6_18_7_45_11_1404.jpg

Gartneri totalskadd i brann. Klikk på bildet for å se video. Foto: Per Simon Mustvedt/NRK og Solfrid Tveit

Avhører vitner

Fem naboer ble evakuert fra området, da det var frykt for at flere gasstanker skulle ekspolodere. De har tilbragt natten hos familie og på hotell. De får torsdag morgen lov å vende tilbake til sine hjem.

Politiet avhører torsdag formiddag personer tilknyttet gartneriet og andre vitner.

Brannen startet i 22.30-tiden onsdag kveld. Brannvesenet valgte å gjennomføre en kontrollert nedbrenning av bygningene fordi brannen spredte seg raskt og det var en dieseltank på området.

Politiets teknikere er på stedet.

Les også: Brann i gartneri i Skien

 • To til sykehus med luftambulanse

  En person er fraktet med luftambulanse til Haukeland og en til sykehuset i Skien etter at en personbil og en lastebil kolliderte litt før 19.30 fredag kveld. Skadeomfanget er fortsatt ukjent. E 134 er åpen for trafikk.

 • En person fastklemt etter kollisjon

  En person sitter fastklemt etter at en personbil og en lastebil kolliderte på E134 ved Vinjesvingen fredag kveld. To luftambulanser er på stedet. Totalt personer er skadd etter ulykken. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

 • Kollisjon mellom bil og lastebil

  En lastebil og en personbil har kollidert på Vinjevegen i Vinje. Skadeomfanget er foreløbig ukjent. Nødetatene er på vei til stedet. Ifølge Vegvesenet er E134 stengt ved Vinjesvingen, mellom Haukeli og Seljord.

 • Flere innbrudd på Bratsberg

  Politiet har mottatt meldinger om flere innbrudd i hus på Bratsberg i ettermiddag. Det er blant annet stjålet gjenstander i sølv. Politiet etterlyser tips i saken.