Hopp til innhold

Sykampen for de unge

For første gang har også de unge sin egen sykonkurranse. Samtidig med Symesterskapet, begynner Sykampen på NRK Super. 5 friske episoder kommer i løpet av en drøy uke.

Sykampen

Super fikk mer enn 400 søkere å velge blant, og plukket til slutt ut fire jenter og to gutter til Sykampen. Alle er i alderen 10 til 13 år, og alle er flinke og elsker å sy.

I serien får syerne to oppgaver. Den første er en redesign-utfordring, hvor de må sette sammen flere plagg og sy det ferdig på to timer. Den andre er å sy en sekk og sy etter mønster.

Det er altså seks finalister i Sykampen for de unge. Og her får de hjelp av de profesjonelle hjelperne Jenny Skavlan, Ingrid Bergtun og Ingrid Vik Lysne. Dommerne Mari Nordèn og Shakka skal til slutt kåre en symester i femte og siste episode.

Fire jenter og to gutter skal i denne serien kjempe om å vinne Sykampen. Selma Ibrahim er programleder og Jenny Skavlan skal hjelpe deltakerne.

Fire jenter og to gutter skal i denne serien kjempe om å vinne Sykampen. Selma Ibrahim er programleder og Jenny Skavlan skal hjelpe deltakerne.

Her er årets deltakere:

Hanna (13) fra Eidsvåg i Bergen. Hanna startet å sy for ca to år siden, og er også glad i å spille håndball og fotball.

Sander (13) fra Tromsdalen i Tromsø. Sander er glad i å kjøre snowboard, skate og liker veldig godt å sy - for da kan han velge hvordan klærne skal se ut.

Pia (13) fra Son. I tillegg til å sy liker Pia å spille håndball og piano.

Sigrun (13) fra Oslo. Er hekta på å sy og synes Sykampen er en kul utfordring – og hun har et ordentlig konkurranseinstinkt.

Amila (10) fra Oslo. Den yngste deltakeren, men er som de andre veldig glad i og flink til å sy.

Jacob (13) fra Oslo. Vil gjerne inspirere andre til å sy sine egne klær – spesielt gutter. Jacob vil vise at du kan sy selv om du er gutt.