1/10 Dramatisk biltur

Harry Potter og Mysteriekammeret
Foto: Filmweb

Bok nummer to begynner på ganske dramatisk vis da Wiltersen-barna kommer for å hente Harry i en flyvende bil. Hvilket merke er bilen?

2/10

Harry Potter-univers
Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

Turen til Galtvort går ikke helt som planlagt. Harry og Ronny ender opp med å fly den magiske bilen rett inn i et tre. Hva er det Prylepilen sørger for at brekker?

3/10 Fair play

Harry går inn i sitt andre år som speider for Griffing. Smygard har fått en ny lagkamerat – Draco Malfang. Hvilke sopelimer har Dracos far kjøpt til hele Smygard-laget?

4/10 Når tiden snegler seg forbi

Etter kjøreturen til Galtvort må Harry og Ronny sitte igjen. Harry må hjelpe Gulmedal med å besvare fan-brev, men hva er det Ronny må gjøre?

5/10 De schreckeligeste givter

Harry Potter
Foto: Artem Maltsev / Unsplash

Harry, Ronny og Hermine trenger oppskriften til en veldig vanskelig eliksir. Da må de inn på Avdelingen med begrenset adgang på biblioteket. Hvem underskriver tillatelsen til Hermine så hun kan komme seg inn på avdelingen??

6/10 Kan alle se meg? Kan alle høre meg?

En duellklubb blir opprettet i Harrys andre år. Foran sine klassekamerater skal han og Draco Malfang duellere. Malfang tryller frem en stor slange, og uten helt å forstå hvordan, prater plutselig Harry med slangen. Hva kalles trollmenn som kan snakke med slanger?

7/10 Forstenet, men ikke død.

Man må kunne si at Harry har en del uflaks. Han er nemlig den første som ankommer stedet hvor spøkselset Nesten Hodeløse Nikk og Julius Finkenfjær er blitt forstenet av monsteret, en basilisk, som herjer skolen. Hvorfor døde ikke i Finkenfjær?

8/10 Født og oppvokst

harry potter
Foto: HO / REUTERS

En basilisk kan bli mange, mange meter lang. Hvordan kommer den seg rundt på skolen uten å bli oppdaget?

9/10 Lureprins

Gyldeprinz Gulmedal viste seg å være en skikkelig lurendreier. Ingenting av det han hadde skrevet om, var hans egne bragder. Men det var én formel han var skikkelig god på. Hvilken?

10/10 Fly føniks, fly!

Harry møter basilisken alene i Mysteriekammeret. Men på grunn av Harrys gode ord om Humlesnurr, kommer rektorens føniks flygende ned. Hva er det fuglen har med seg?

Ditt resultat

Du må svare på alle spørsmålene først.