1/11 Begynnelsen

Harry Potter og De vises stein
Foto: Filmweb

Hvordan begynner det første kapittelet i den første boken?

2/11 Tante Petunia

Hvilket dyr er det tante Petunia minner om?

3/11 Gratulerer med dagen

Harry får være med til dyrehagen på fettern hans, Dudleif sin 11-årsdag fordi barnevakten har brukket benet. Hva heter barnevakten?

4/11 Tut-tut!

J.K. Rowling og Jim Kay: Harry Potter og de vises stein

Galtvortekspressen går alltid presis klokken 11 den 1. september. Men fra hvilket spor forlater den togstasjonen King's Cross?

5/11 Hvor skal jeg plassere deg?

Valghatten plasserer alle elevene inn i ett av de fire husene på Galtvort. Når Harry får hatten på hodet, er den veldig i tvil. Hvilket hus vil den først plassere Harry i?

6/11 Rumpeldunk

Harry blir den yngste speideren på Griffings rumpeldunklag på 100 år. Men hvordan fanger han Gullsnoppen i den aller første kampen han spiller?

7/11 P-p-p-potter

Harry Potter
Foto: PETER MOUNTAIN / AP

Hvilket fag underviser den nervøse og stammende professor Krengle i?

8/11 Troll-dom

Hermine gjemmer seg inne på en jentedo på Allehelgensaften. Plutselig kommer et fullvoksent fjelltroll inn på doen. Hvem har sluppet det inn på Galtvort?

9/11 Sesam, sesam

I fjerde etasje på Galtvort er det en forbudt gang med en låst dør. Hvilken trylleformel er det Hermine bruker for å åpne døren?

10/11 Speil, speil på veggen der

Harry Potter "bak kulissene"
Foto: Ap/Scanpix/NTB

For å komme seg til De vises stein, må man gjennom syv hindre. Det aller siste man møter er et speil som viser ens mest intense drømmer. Men hva heter speilet?

11/11 Hva skjuler han?

Harry står ansikt til ansikt med professor Krengle. Men da professoren tar av seg turbanen, er det et annet ansikt Harry får se. Hvem sitt?

Ditt resultat

Du må svare på alle spørsmålene først.