Hopp til innhold

Vil ha med Jenny Skavlan på rånetur fra Tyrigrava til Nordkapp

Etter å ha sett den norske filmen «Børning» bestemte guttene seg for å arrangere sitt eget billøp. Så langt har over 4000 meldt seg på turen, som skal gå fra Oslo til Nordkapp. – Kjempekult, sier Jenny Skavlan.

Tar en "børning"

TAR EN «BØRNING»: To av initiativtakerne til turen, Tony Edvardsen og Christian Martinsen, lover at de skal følge trafikkreglene på veien til Nordkapp.

Foto: Henriette Mordt / NRK

– Dette blir organisert kaos, konkluderer Christian Martinsen fra Ås, som er en av initiativtakerne til Oslo-Nordkapp 2015.

Ideen kom etter at Tony Edvardens, fra Jessheim, var på kino sammen med en kamerat for å se den norske filmen «Børning», som handler om nettopp ett bilrace.

– Da vi kom ut av kinosalen så fant vi ut at vi også ville gjøre dette. Så jeg opprettet et arrangement på Facebook for å se om det var noen interesse, og etter en uke så hadde over 1000 personer meldt seg på, sier Edvardsen.

Den 24 juli 2015 går startskuddet for det gutta selv kaller Norges heftigste roadtrip. Planen er å kjøre fra Tyrigrava, som ligger i Oppegård kommune like utenfor Oslo, til Nordkapp.

Det er lagt opp til syv stopp på veien, to overnattinger, og alle som deltar må følge trafikkreglene.

– Dette skal ikke være ikke et kappløp, understreker Edvardsen.

Har invitert Jenny Skavlan

Turen fra Tyrigrave til Nordkapp

SYV STOPP: Arrangørene har laget reiserute med antall stopp, startsted og mål.

Foto: Google maps / Skjermdump

En av dem som allerede har meldt seg på turen er eieren av den gule bilen, kalt Lillegul, som Anders Baasmo Christiansen kjører i filmen «Børning»

Gutta har også skrevet til skuespiller Jenny Skavlan for å spørre om hun kunne tenke seg å være med.

– Dette er jo kjempekult. Alle reaksjoner på filmen er veldig gøy, sier Jenny Skavlan når hun får høre om guttas planer.

Skavlan, som i filmen spiller en av deltagerne i bilracet, oppfordrer guttene til å følge trafikkregler på veien. Hun understreker filmen er tenkt som en god historie og ikke en oppfordring til råkjøring.

– Kunne du tenkte deg å være med på turen?

– Det blir sikkert en helt utrolig morsom opplevelse. Og de virker som en gjeng med gøyale og oppfinnsomme gutter, men jeg tror ikke jeg har tid til det. Jeg ønsker de god tur, sier Skavlan.

Saken fortsetter under bildet.

Lillegul

LILLEGUL ER MED: Jenny Skavland og Anders Baasmo Christiansen hadde begge roller i filmen. Bilen i bakgrunnen heter 'Lillegul', og er av typen Ford Mustang Fastback 1967. Det var bilen til Baasmo Christiansen i filmen. Nå skal både den egentlige eieren og bilen være med på den nye turen til Nordkapp.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Har fått påmelding fra el-bil

De to guttene forteller at alle slags mennesker har meldt seg på. De har fått henvendelser fra både ungdom, som ønsker å sitte på med noen, og eldre med gamle biler.

– Vi har til og med fått melding fra en som kjører Tesla, sier Martinsen og ler.

– El-bil! Jeg vet vi ikke hvor langt den rekker, legger Edvardsen til.

Men hvor langt elbilen rekker er likevel ikke det de to initiativtagerne bekymrer seg mest for. Det er mye som skal organiseres for at alt skal gå riktig for seg på en så lang tur.

Det kan by på trafikale problemer når mange tusen biler skal kjøre kolonne gjennom hele Norge, midt i sommerferien.

– Vi vet ikke helt hvordan vi skal få til dette med fergene. Det kan bli vanskelig å få til med så mange biler. Vi har kontaktet fergeselskapene i nord, og vi håper at de vil hjelpe oss med å finne en løsning.

I tillegg har de planer om å kontakte Trygg trafikk, politiet og biltilsynet for gode råd og tilrettelegging.

– Vi har også snakket med helsepersonell som har sagt at de vil være med, med ambulanse og alt, påpeker Edvardsen.

Spente på hvor mange de blir

Siden turen ikke er ment som et kappløp opp til Nordkapp, planlegger guttene premieutdelinger i ulike klasser. Mer enn det vil de ikke røpe.

– Hva skal dere gjøre på Nordkapp? Blir det noe mer enn å bare snu å kjøre hjem igjen?

– Nei, absolutt ikke. Det blir mye mer enn det, men det kan vi ikke avsløre ennå, sier Tony Edvardsen.

For øyeblikket har 4536 personer trykket ja på Facebook og guttene er spente på hvor mange de blir til slutt.

– Det er skrekkblandet fryd med all interessen som har vært rundt dette. Antall påmeldte øker med flere hundre i uka, så det blir spennende å se hvor mange vi til slutt blir, sier Christian Martinsen.