Hopp til innhold

Tilrettelegger for ute-sex i Ekebergskogen

Menn har sex med menn i Ekebergskogen. Nå henger Helseutvalget for bedre homohelse opp en fuglekasse med kondomer.

Kondomkasse i Ekebergskogen

VIDEO: Rolf Martin Angeltvedt fra Helseutvalget for bedre homohelse har hengt opp en fuglekasse med 500 kondomer i Ekebergsskogen.

– Sex er bra, og vi trenger også arenaer for å treffe partnere, sier Rolf Martin Angeltvedt fra Helseutvalget for bedre homohelse.

I Oslo er en av disse arenaene Ekebergskogen. Her møtes menn for å ha anonym og tilfeldig sex, og fenomenet blir kalt "cruising".

Helt spesiell fuglekasse

Menn som "cruiser" har stor risiko for å få seksuelt overførbare sykdommer. Derfor har Helseutvalget for bedre homohelse nå hengt opp en fuglekasse med 500 kondomer, skriver Aftenposten.

– Den er plassert på stien ved campingplassen. Hullet er tettet igjen slik at ingen fugler kommer seg inn. Og så er det festet en liten tre-penis på utsiden slik at den er lett å få øye på, sier Angeltvedt.

Stort forbruk

Han tror fuglekassen vil bli flittig brukt.

Fuglekasse med kondomer

500 kondomer ligger klare til bruk i fuglekassen.

Foto: Heidi Fjørtoft Klokk / NRK

– Andre steder i Oslo fyller vi på 1000 kondomer i uken. Årlig brukes mellom 50 og 60 tusen kondomer fra fuglekassene våre, i Oslo.

Fra før henger det to kondom-fuglekasser på Sognsvann og en i Ola Narr-parken. Kassene inneholder også glidemiddel og informasjon om HIV-tester.

I tillegg til å forebygge kjønnsykdommer, tror Angeltvedt kondom-fuglekassene vil bidra til å ta vekk skammen rundt "cruising".

– Hvis det blir for mye skam knyttet til egen seksualitet, kan det hende du tar større risikoer eller behandler deg selv og andre dårligere. Av den grunn er det viktig at man gjør dette så lite farlig som mulig. Kondomene er et tydelig signal til mennene som ferdes i området, avslutter han.