Hopp til innhold

Siste dag på Tyrigrava kro

Etter å ha vært et samlingspunkt for motormiljøet på Østlandet i femti år, hadde Tyrigrava kro i Oppegård sin siste åpningsdag søndag.

Så mange møtte opp for å ta farvel, at politiet måtte stenge Gamle Mossevei i en kjøreretning.

Skal selges

De siste tjue årene har kroa blitt drevet av Gerd og Hans Petter Sollin, men nå skal bygget selges.

– Det er ingen som har kjøpt det ennå, så det står fremdeles til salgs, sier Hans Petter Sollin. Nå håper de at noen andre vil kjøpe stedet og drive det.

– Jeg har personlig vanka her siden 1961, så jeg har fulgt Tyrigrava i alle år. Det er trist å legge ned dette stedet, sier kona Gerd Sollin.

Hun tror ikke det er noen andre steder i nærheten som kan ta over som samlingssted.

– Av og til er det nesten 800 sykler her på onsdagene. Og amcar-biler er det knapt plass til her en gang. Jeg tror ikke noen i østlandsområdet klarer å ta i mot det kjøret vi har. Jeg håper det kommer noen kjøpere og vil drive i samme ånd som oss. Men jeg tviler.

Artikklen fortsetter under bildet.

Bli med på siste søndag på Tyrigrava kro i denne radioreportasjen.

Ville takke

En av ildsjelene bak søndagens arrangement, Ruth Helen Kjærran, sier at det enorme oppmøtet viser tilknytningen folk har til stedet.

– Dette er jo bare en takk for alt de har gjort. De har holdt kroa i drift i tjue år for oss, da viser vi litt takknemlighet nå som de skal gi seg. For oss motorinteresserte er Tyrigrava plassen, rett og slett. Folk har jo vanka her i femti år, sier Kjærran.

Vil savne miljøet

En av veteranene ved Tyrigrava, Eva Brattvoll, hadde tatt med seg sitt hjertebarn til kroa, en rød folkevognboble fra 1968. Hun kommer til å savne miljøet og at folk hjelper hverandre.

– Noen kan det ene, noen det andre, det er et flott miljø med hensyn til å ta vare på hverandre, og ha det hyggelig sammen, sier Brattvoll.

- Jeg vil ikke en gang tenke på at det blir borte.