Hopp til innhold

Kamzy Gunaratnam vant nominasjonskampen i Oslo Ap

Kamzy Gunaratnam vant kampen om andreplassen på Oslo Aps stortingsliste. Varaordføreren i Oslo fikk 137 stemmer, mens Zaineb Al-Samarai fikk 119 stemmer på nominasjonsmøtet i kveld.

Kamzy Gunaratnam

VANT KAMPEN: Varaordfører Kamzy Gunaratnam sto i dissens på andreplassen til Oslo Ap. I kveld vant hun kampen om andreplassen på Oslo Aps stortingsliste.

Foto: Martin Holvik / NRK

Partileder Jonas Gahr Støre ble enstemmig nominert som listetopp. Møtet foregår digitalt på Zoom.

Zaineb Al-Samarai stiller seg bak stortingslista som nå er valgt.

– Tusen takk for all tillit. Jeg mener at det er en veldig god liste sånn som den er nå. Det jeg savner på lista selv er stemmen til neste generasjon, sa hun til nominasjonsmøtet like etter å ha tapt voteringen.

7–2

Det var knyttet stor spenning til hvem av de to kvinnene som ville gå seirende ut av kampen om plassen bak Støre.

Zaineb Al-Samarai

Vararepresentant på Stortinget, Zaineb Al-Samarai tapte kampvoteringen om andreplassen.

Foto: Arbeiderpartiet

Nominasjonskomiteen greide ikke å bli enige om en samlet innstilling.

Flertallet på sju ønsket Zaineb Al-Samarai (33) fra bydel Nordstrand. Hun er første vara til Stortinget, tidligere leder i Holmlia Sportsklubb og sitter i styret i Norges idrettsforbund.

Mindretallet på to foretrakk Oslos profilerte varaordfører Kamzy Gunaratnam (32) fra bydel Grorud.

Ønsker ikke sjuende

Komiteens innstilling var klar for en uke siden. Leder Tone Tellevik Dahl hadde jobbet for et forslag uten dissens med Gunaratnam på sjuende.

Det sa Dahl at kandidaten ikke ønsket.

– Det ble dessverre ikke enstemmig innstilling, men uansett vil listen kombinere erfaring og fornyelse, sier Dahl til NRK.

Etter å ha tapt voteringen tirsdag kveld ga Zaineb Al-Samarai beskjed om at hun ikke ønsket å utfordre Siri Gåsemyr Staalesen om sjetteplassen, og at hun ønsket å trekke seg fra syvendeplassen på stortingslista.

Barth Eide sikret tredjeplassen

Det har vært strid om flere plasser på Oslo Aps stortingsliste. Stortingsrepresentant og tidligere utenriksminister Espen Barth Eide stilte ultimatum om tredjeplassen.

NH90 høring

ULTIMATUM: Barth Eide stilte ultimatum om tredjeplassen til Oslo Aps stortingsliste.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Der ville komiteen først ha leder for Oslo Ap, Frode Jacobsen. Det endte med at Jacobsen sa fra seg plassen og tok til takke med femte. Den blir regnet som kampplass,

Dermed ble Barth Eide nominert til tredjeplassen på lista uten debatt.

På den sikre fjerdeplassen er LO-topp Trine Lise Sundnes enstemmig innstilt. Stortingsrepresentant Siri Gåsemyr Staalesen er foreslått på sjette.