Skolene i Oslo skal gi rom for nesten 15.000 nye elever frem mot 2020. Med andre ord skal ett klasserom fylles opp hver uke de neste ti årene, og det krever investeringer.
- Les også:
I 2011 vil byrådet bruke 2,5 milliarder kroner og de neste fire årene er nesten ti milliarder kroner avsatt til skoleinvesteringer.
– Økningen i antall elever er en av de største utfordringene Oslo-skolen står overfor det neste tiåret. I årene fremover investerer vi ti milliarder kroner for å møte denne veksten, sier skolebyråd Torger Ødegaard (H).
Mindre vedlikeholdsetterslep
Elevveksten vil bli høyere enn antatt i sentrumsbydelene, mens den er noe mindre i de ytre delene av byen.
Oslo kommune har de siste 15 årene foretatt milliardinvesteringer i skolebygg, og vedlikeholdsetterslepet er redusert med over tre milliarder fra 2002 til 2010.
Nye skoler åpner, og flere store skoleprosjekter er planlagt ferdigstilt de nærmeste årene. Til skolestart 2011 åpner to nye skoler i Oslo, Frydenbergveien 48 i Lørenbyen og Nydalen videregående skole.
- Les også:
- Les også:
I 2012 skal nye Sandaker skole stå ferdig, samme år er også Kjelsås skole planlagt å være ferdig rehabilitert. Den nye ungdomskolen på Grefsen skal stå klar til å ta imot elever i 2013. I 2013 åpner også Risløkka kompetansesenter for yrkesfag.
Byrådet planlegger i tillegg å utrede en ny grunnskole i området Skøyen, Huseby, Filipstad.
Ny ungdomsskole på Grunerløkka
Byrådet foreslår også å etablere en helt ny ungdomsskole på Sofienberg, der hvor Fagskolen og Sofienberg videregående holder til i dag.
– Nå får vi mulighet til å tenke helt nytt på Grünerløkka, sier Ødegaard. Han legger til at han ønsker seg Norges beste ungdomsskole her.
Hersleb skole foreslås å legges ned. Skolen er i dag
, og elevene har flyttet til midlertidige lokaler i Osterhaus` gate. Elevene tilbys plass ved de nye skolene F 21, Frydenbergveien 48, Ila skole og Sagene skole.Les
fra Oslo og Akerhus. Følg NRK Østlandssendingen på og