Hopp til innhold

Sikta etter drap i Lørenskog er sett fri

Mannen som blei sikta søndag er sett fri. Det stadfestar hans forsvarar. Han blei tidlegare på dagen sikta for drap eller medverknad til drap etter ein mann i 20-åra vart funnen død i Lørenskog fredag.

Politiet har sperra av eit stort område rundt funnstaden ved Løkenåsen skule i Lørenskog.

Mannen vart funnen på ein parkeringsplass i Lørenskog aust for Oslo.

Foto: Trygve Heide / NRK

Litt etter klokka 16 søndag fekk mannen sin forsvarar beskjed om at han blir sett fri. Forsvarar John Arild Aasen seier dei vil be om at siktinga blir trekt tilbake.

Politiet seier at det ikkje lenger grunnlag for å halde han fengsla.

– Det er ei samansett vurdering knytt til informasjonen vi sit på, forklaringa hans og ei samla bevisvurdering, seier politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye i Øst politidistrikt.

Han blei sett fri i 16-tida.

Blei sikta søndag

Fredag kveld vart ein mann i 20-åra funnen drepen på ein parkeringsplass i Lørenskog. Ein person blei søndag sikta medverknad til drap.

Den sikta har vore i varetekta til politiet sidan laurdag, og vart avhøyrd søndag. Han erkjenner ikkje straffskuld.

– Vi er nettopp ferdig i avhøyr. Han er sikta for drap eller medverknad til drap, vi får beskjed seinare frå politiet om siktinga blir halden oppe eller ikkje, seier forsvarar John Arild Aasen til NRK.

Det var VG som omtalte saka først.

Forsvarer John Arild Aasen under en rettssak i 2019. Han har på seg sort dress og hvit skjorte. Han ser mot høyre. Har kort, kommuneblondt hår. Bak ham er lys furuvegg.

FORSVARAR: John Arild Aasen eit utnemnt som forsvarer for den sikta.

Foto: Berit Roald / NTB

Bistandsadvokat Monica Melgård seier til NRK at familien til den drepne er i sjokk og stor sorg, og at dei nå ynskjer fred.

Kan ikkje utelukke fleire involverte

– Gjennom den etterforskinga som har gått føre seg sidan fredag kveld har ein person kome i politiets søkelys, seier politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye i Øst politidistrikt.

Av omsyn til etterforskinga er det foreløpig lite politiet kan bekrefte, men dei utelukkar ikkje at fleire kan vere involvert.

– De seier «medverknad», betyr det at de framleis leitar etter fleire?

– Sjølv om dette skjedde fredag kveld er vi framleis i ei tidleg fase av etterforskinga, så vi fortsett med full styrke, seier Reinholdt-Østbye.

Lars Reinholdt-Østbye, seksjonsleder, øst politidistrikt

ETTERFORSKING: Politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye seier politiet held fram etterforskinga med full styrke.

Foto: Kristine Kjendalen / NRK

Politiinspektøren ynskjer heller ikkje å bekrefte om det er funne våpen.

– Vi jobbar framleis med spørsmål rundt drapet; kvar, korleis og ikkje minst av kven, seier han.

Funnen på parkeringsplass

Avdøde vart funnen på ein parkeringsplass ved Løkenåsen skule i Lørenskog kommune like etter kl. 20 fredag kveld. Politiet mistenkte tidleg at dei etterforska eit drap basert på funn på staden.

– Politiet har gjennom gårdagen og natta jobba med gjennomgang av video, avhøyr, elektroniske spor og andre tekniske undersøkingar, seier politiinspektør Reinholdt-Østbye.

Blomster lagt ned ved åstedet, drap Lærenskog

LAGT NED BLOMAR: Ein bukett roser, to lys og eit kort er lagt ned ved funnstaden.

Foto: Astri Husø / NRK

Mannen er sendt til obduksjon, og det er venta ein foreløpig obduksjonsrapport neste veke.

– Så må vi samanhalde den obduksjonsrapporten som kjem med det vi har av opplysingar elles i saka, før vi kan seie noko meir om omstenda, sa Reinholdt-Østbye til NRK laurdag.