NRK Meny
Normal

Zuccarello: – Det er veldig stort

Mats Zuccarello Aasen er lettet over å ha signert en fireårskontrakt med New York Rangers.

Rangers Flyers Hockey Mats Zuccarello

BLIR I RANGERS: Mats Zuccarello Aasen fortsetter i New York Rangers.

Foto: Matt Slocum / Ap

– Det er veldig stort for meg å vite at jeg får en ny kontrakt med et vinnende lag som Rangers. Det er her jeg vil være, og det var godt å endelig få det klart, sier Zuccarello Aasen til SNTV.

Sent mandag kveld bekreftet New York Rangers at Mats Zuccarello Aasen fortsetter i storklubben de neste fire årene.

– Det er godt å føle at man er ønsket, og det er jo så klart en stor bidragsyter til at man ønsker å fortsette i klubben, sier 27-åringen.

Se intervju med Mats Zuccarello Aasen her: (saken fortsetter under videobildet)

- Stort for meg å få en ny kontrakt

SE INTERVJU: Mats Zuccarello Aasen om hvordan det er å ha signert en fireårskontrakt med New York Rangers. Foto og intervju: SNTV.

– Som en familie

Mandag kveld spilte Zuccarello Aasen sin første kamp etter at den nye kontrakten var underskrevet. Nordmannen bidro med to assist da New York Rangers slo topplaget Nashville Predators 4-1.

– Jeg er så glad for å bli værende her sammen med alle mine lagkompiser som jeg trives så godt sammen med. Det føles som vi er en familie, sier Zucca.

Han er også veldig fornøyd med New York Rangers supportere.

– Fansen her er helt utrolig, og de betyr mye for klubben, sier han.

Saken fortsetter under bildet:

NHL/ NHL: New York Rangers at Pittsburgh Penguins

SPILT BRA: Zuccarello Aasen har vært veldig viktig for Rangers denne sesongen. Her feirer han etter å ha scoret et mål mot Pittsburgh Penguins i januar.

Foto: Charles LeClaire / Reuters

Nervøs

Zuccarello hadde i utgangspunktet kontrakt frem til sommeren, og i helgen svirret ryktene om at nordmannen skulle byttes bort, i stedet for å signere en ny kontrakt.

Nå har altså partene kommet til enighet, men Zucca innrømmer at han var spent på om han fikk fortsette i klubben.

– Man blir jo nervøs, men jeg tok det litt sånn at det som skjer, det skjer. Man kan jo ikke gjøre annet enn å se hva det blir til. Jeg hadde alltid et håp om at det skulle ordne seg, og det gjorde det jo.

Ifølge The New York Daily News skal nordmannen ha skrevet under på en fireårskontrakt verdt 4,5 millioner dollar i året. Kontrakten er da til sammen verdt 18 millioner dollar, som tilsvarer omtrent 137 millioner kroner.

Zuccarello skal i utgangspunktet ha ønsket seg fem millioner dollar i året, men gikk med på å lette lønnskravet for å få en klausul som gjør at han ikke kan byttes bort. Klausulen gjelder bare det første av de fire årene.

– Vi møttes vel litt på halvveien, sier Zucca.

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal