NRK Meny
Normal

Zuccarello glapp i markeringen da Rangers tapte

Mats Zuccarello Aasen var på isen ved to baklengsmål og ble fraløpt før vinnermålet da New York Rangers tapte 2-3 for Boston Bruins i første kvartfinale i NHL-sluttspillet.

Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen (t.h.) og målvakt Henrik Lundqvist fortviler etter at Boston Bruins akkurat har satt inn den avgjørende 3-2-scoringen.

Foto: Jared Wickerham / Afp

zucca

Mats Zuccarello Aasen hadde ingen god dag på jobben i New York Rangers første kvartfinale i NHL-sluttspillet.

Foto: Höök, Pontus / NTB scanpix

15 minutter og 40 sekunder ut i spilleforlengelsen gikk det galt for Zuccarello Aasen. Nordmannen klarte ikke å markere Boston Bruins' Brad Marchand, noe sistnevnte utnyttet til det fulle.

Marchand mottok pucken foran mål og lurte Rangers' svenske målvakt Henrik Lundqvist.

«Zucca», som allerede var på etterskudd, kunne ikke forhindre scoring i mot. Dermed satte Marchand inn den avgjørende 3-2-scoringen, mens en utspilt Zuccarello Aasen skled inn i eget mål med hodet først.

Lundqvist tok skylda

Den svenske stjernekeeperen Lundqvist tok imidlertid på seg skylden på målet, som kom på en kontring etter at Derick Brassards pasning ble brutt av Zdeno Chara.

Marchand fikk pucken, sendte den ut til Patrice Bergeron og spurtet forbi Zuccarello. Inne foran mål styrte han Bergerons pasning i nettet.

– Jeg skulle sett spilleren i midten. Jeg var for opptatt av pucken. Derfor gikk jeg ut med det ene beinet i stedet for å holde dem samlet. Det var en teknisk feil. Når det er mange sjanser mot, gjør du før eller senere en feil, sa svensken til NHL.com.

Lundqvist har storspilt i sluttspillet og holdt nullen i de to siste kampene mot Washington Capitals i 1. runde. Torsdag reddet han 45 av 48 skudd.

Henrik Lundqvist

Henrik Lundkvist tok på seg skylda for det avgjørende baklengsmålet, til tross for at det var 'Zucca' som misset i markeringen.

Foto: Jared Wickerham / Afp

Dårlig dag

Zuccarello var på isen da Chara ga hjemmelaget 1-0-ledelse med et slagskudd vel midtveis i 2. periode, og han endte med minus 2 i statistikken.

Rangers utlignet ved Ryan McDonogh 1,3 sekund før perioden var over, og Derek Stepan ga gjestene 2-1-ledelse 14 sekunder ut i 3. periode. Ledelsen varte ikke lenge

Steve Eminger ble utvist for holding, og Bruins' utskjelte overtallsspill ga omsider uttelling da sluttspilldebutanten Torey Krug gjorde 2-2.

– Målet mitt var å komme hit og hjelpe laget å vinne, og det greide jeg, sa backen.

Rangers sliter fortsatt i overtall og ble uten scoring i tre forsøk torsdag. Så langt i sluttspillet har laget fått uttelling på bare to av 31 overtallssjanser.

Zuccarello spilte 20.15 minutter torsdag fordelt på 26 bytter, derav 2.22 i overtall. Han hadde tre skudd på mål og var den eneste som ble stående med minus 2. Første sjanse til revansj kommer søndag.

Kings vendte til seier

I torsdagens andre kamp vendte Los Angeles Kings kampen mot San Jose Sharks med to sene mål, vant 4-3 og leder 2-0 i best av sju kamper.

Laget lå under 2-3 inntil kaptein Dustin Brown utlignet i spill fem mot tre 1.43 minutt før slutt. 22 sekunder senere scoret Trevor Lewis vinnermålet.

Dermed ble det en tung dag for Sharks. Tidligere ble vingen Raffi Torres utestengt i resten av kvartfinalekampene for en takling mot hodet til Jarret Stoll i første kamp.

Siste nytt

 • Celtic og Ajer fikk bank i Russland

  Kristoffer Ajer fikk en stri kveld på jobb i Celtic-forsvaret borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Skottene tapte 0-3 og røk ut av europaligaen. Celtic vant hjemmekampen 1-0, men det skulle vise seg å være et altfor lite forsprang mot russerne.

  Scottish Premiership - Celtic vs Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Buick fortsetter å levere i Dubai

  Den norske jockeyen William Buick vant torsdag to nye galoppløp i Dubai. Med det håvet han inn over 18,6 millioner kroner til fornøyde hesteeiere. 28-åringen tok sine to siste seirer med hestene Folkswood og Walton Street.

  Video Norsk jockey gjør kometkarriere i England
  Foto: Nyhetsspiller
 • Lars Sætra tilbake i Godset

  Midtstopperen Lars Sætra (26) vender hjem til Strømsgodset. Sætra har skrevet kontrakt med drammenserne ut 2019-sesongen. Midtstopperen har tidligere vunnet både cup og serie med Strømsgodset. Han har trent med Godset den siste tiden.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal