Overtidstap for Zucca: – Bare å glemme raskt

NEW YORK/OSLO (NRK.no): New York Rangers gikk på sitt første tap for Montreal Canadiens etter intense sluttminutter.

Zuccarello

FIKK IKKE UTTELLING: Mats Zuccarello Aasen (t.h.) fikk noen brukbare muligheter mot Montreal Canadiens, men nordmannen fikk ikke lurt inn pucken.

Etter å ha scoret hver sin gang i første og andre periode, bygde det seg opp til å bli litt av en avslutning i den tredje semifinalekampen i Madison Square Garden.

Tredje periode var målløs i over et kvarter, før Daniel Briere sendte Montreal i ledelsen. Rangers, som ledet 2-0 i kamper etter to borteseire, satte i gang en sluttspurt mot kanadierne.

Og – 30 sekunder før slutt – klarte Chris Kreider å lure Canadiens' reservekeeper Dustin Tokarski.

Men det var likevel bortelaget som var sterkest i overtiden. Alex Galchenyuk avgjorde det hele i Canadiens favør etter 1 minutt og 12 sekunder, og kampen endte dermed 3-2.

– Hadde overtaket

– Denne kampen er det bare å glemme raskt, sier Mats Zuccarello Aasen til NRK.no.

– Jeg føler vi spiller bedre og har overtaket, men det viktigste er jo å score flest, og det gjør vi ikke i dag, sier han videre.

Nordmannen, som med sine 23 mål og 47 assist er Rangers' beste poengplukker denne sesongen, hadde selv noen gode muligheter.

– Pucken ville ikke inn i dag. Det er alltid surt å tape, men det er bare å være klar til neste kamp, sier Zuccarello.

Ny hjemmekamp

Montreal reduserte til 2-1 i kamper i best av sju-serien, og dermed er semifinalen langt mer åpen igjen.

Nordmannen fikk i underkant av 17 minutter på isen og måtte nøye seg med å bli kreditert for tre skudd på mål.

– Jeg føler vi har gode muligheter. Vi leder jo fortsatt, og neste kamp er også på hjemmebane, sier Zuccarello.

Rangers har ikke vunnet Stanley Cup siden 1994.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».