NRK Meny
Normal

«Zucca» til NRK: – Spilt den beste ishockeyen i mitt liv

NEW YORK (NRK.no): Mats Zuccarello Aasen (26) mener han aldri har spilt bedre ishockey enn denne høsten. Derfor synes han det er synd at laget hans, New York Rangers, ikke har prestert bedre.

NHL/ NHL: New York Rangers at Buffalo Sabres

ALDRI VÆRT BEDRE: Mats Zuccarello Aasen strutter av selvtillit etter å ha levert sin beste høstsesong noensinne, ifølge ham selv.

Foto: Kevin Hoffman / Reuters

– Jeg hadde vært litt mer fornøyd hvis laget hadde tatt flere seire. Man er alltid skuffet når man taper kamper og føler man ikke gjorde nok, sier Zuccarello Aasen til NRK.no etter en treningsøkt i New York natt til onsdag norsk tid.

Zuccarello Aasen har spilt seg til fast plass på Rangers-laget denne høsten. Tilliten han har fått har gitt nordmannen tro på egne ferdigheter.

Det gjenspeiler seg i målprotokollen.

Etter 33 NHL-kamper står 26-åringen med seks scoringer og 15 målgivende pasninger i høst. Med 21 målpoeng er han inne blant NHLs 100 beste poengsankere, og den tredje beste poengplukkeren i Rangers. Det er karrierebeste, ifølge ham selv.

– Jeg har spilt den beste ishockeyen i mitt liv. Det er gøy å få det til på dette nivået, sier Aasen til NRK.no.

Blitt en av gutta

Men New York Rangers - laget til Zuccarello - har variert voldsomt i prestasjonen. Etter 34 kamper står laget med 16 seire og 17 tap. Laget ligger i øyeblikket på 11.-plass i Eastern Conference.

– Det er ikke så mye jeg får gjort med det. Jeg må bare spille opp mitt beste, sier Zuccarello, synlig skuffet over laginnsatsen.

NRK bevitnet en av Rangers' treningsøkter i New York Rangers' treningshall. Det er synlig for det blotte øyet at nordmannen trives på New York-isen. Zuccarello trikser, slår av en vits med lagkameratene og spiller med et smil om munnen. 26-åringen har blitt «en av gutta» i New York-laget.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Zuccarello scorer mot Winnipeg

SCORER JEVNT OG TRUTT: Zuccarello Aasen er blant Rangers' beste poengplukkere. Her jubler han for scoring mot Winnipeg Jets i starten av desember.

Foto: Kathy Willens / Ap

Slet tungt for to år siden

Det er til stor forskjell fra hans forrige Rangers-periode, der nordmannen slet med å spille seg inn på laget.

I en lang periode måtte utenlandsproffen ta til takke med spill på Rangers' reservelag Connecticut Whale, og nordmannen fikk til slutt ikke fikk fornyet kontrakten med Rangers.

Da reiste han til Russland for én sesong med KHL-spill i industribyen Metallurg Magnitogorsk.

– Jeg må prøve noe nytt. Nå har jeg vært i NHL i to år, og jeg føler det er på tide å flytte på seg litt. Det ble kanskje ikke som jeg hadde håpet i NHL, uttalte han til NRK før han flyttet til Russland sommeren 2012.

Halvannet år senere nyter han stor suksess - og ikke minst respekt - i jetsetterbyen New York.

Fast inventar

Aasen er enig i NRKs påstånd om at den fintesterke vingen aldri har levert jevnere på toppnivå.

– Det kan du kanskje si. Jeg har fått spille mye kamper og fått sjansen på å spille seg til et mer stabilt nivå. Det gir selvtillit, medgir han.

Aasen spiller jevnt opp mot 20 minutter i hver Rangers-kamp.

Nylig rundt 26-åringen 100 NHL-kamper. Totalt står Zuccarello oppført med 17 mål og 38 målgivende pasninger - totalt 55 målpoeng.

Natt til torsdag skal Rangers møte serieleder Pittsburgh Penguins hjemme i Madison Square Garden. Penguins leder Eastern Conference med 24 seire på 35 kamper. Penguins har vunnet fire kamper på rad.

VIDEO: Zuccarello leker seg på Rangers-trening

NRK traff Mats Zuccarello Aasen på en av Rangers' treningsøkter i New York Rangers' treningshall. Zuccarello Aasen har spilt seg til fast plass på Rangers-laget denne høsten. Etter 33 NHL-kamper står 26-åringen med seks scoringer og 15 målgivende pasninger. Reporter: Thomas Lerdahl.

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal