NRK Meny
Normal

Zuccarello skal spille hockey på Ullevaal – midt på sommeren

ULLEVAAL (NRK): Ishockeystjernene Mats Zuccarello og Henrik Lundqvist håper å fylle Ullevaal stadion sommeren 2018 – til ishockeykamp.

Mats Zuccarello og Henrik Lundqvist.

STJERNEKAMP: Zuccarello og Lundqvist på torsdagens pressekonferanse.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Det ble offentliggjort på en pressekonferanse på Ullevaal stadion torsdag ettermiddag. Kampen skal spilles lørdag 11. august.

Allstar-kampen har fått tilnavnet Henke & Zucca Summer Classic 2018.

– Kampen blir «Henke» mot meg. Målet og tanken er å skaffe to lag med fullt av NHL-spillere, og få med så mange vi kan. Det kommer til å være unikt i Norge, sier Zuccarello.

Forlater Stavanger etter fire år

New York Rangers' nummer 36 har arrangert allstarkamp i fire år på rad i DNB Arena i Stavanger. Nå håper «Zucca» og «Henke» å fylle Ullevaal stadion midt på sommeren. Stadion kan ta 28 000 tilskuere.

– Det hadde vært en drøm å få komme hit og spille for det norske folk i Oslo. Å spille hockey her... Det er ikke ofte det skjer, sier Zuccarello til NRK.

– Jeg håper vi lykkes. Det kommer til å bli fantastisk. Å oppleve dette kommer til å være unikt, sier Lundqvist til NRK.

Henrik Lundqvist og Mats Zuccarello

GODT HUMØR: New York Rangers-duoen smilte og lo under pressekonferansen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Kampene i Stavanger har gitt organisasjonen Right To Play seks millioner kroner.

– Det har vært fantastiske år i Stavanger, men da vi fikk denne muligheten til å spille på Ullevaal var dette en drøm som vi ikke kunne si nei til. Vi må takke Stavanger for fire år, men neste år blir det Oslo, sier Zuccarello.

Henke: – Inspirerende og kult

– Hvilke navn kan vi se på Ullevaal?

– Listen min er hemmelig. Zucca kommer til å ta alle de bra spillerne hvis jeg sier hvem jeg vil ha, svarer keeperlegenden og ler.

– Det er drømmen å spille her på Ullevaal. Drømmen var kanskje å sette et frispark i krysset, men det smaker nok bedre å sette en i krysset på «Henke», sier Zuccarello og ler.

Lagkamerat Henrik Lundqvist var også med på pressekonferansen på Ullevaal.

 Henrik Lundqvist #30 and Mats Zuccarello

LAGKAMERATER: Zuccarello og Lundqvist er lagkamerater i New York Rangers. Her feirer duoen seier over Montreal Canadiens i Stanley Cup.

Foto: Bruce Bennett / AFP

– Zucca er en fantastisk lagkamerat og en god venn. Jeg var med i fjor og spilte allstarkamp. Det var utrolig kult, så da jeg fikk spørsmål om å bli med på dette føles det inspirerende og kult, sa Lundqvist.

Siste nytt

 • Klare for EM-finale

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for EM-finale etter en overbevisende oppvisning mot spanske Pablo Herrera og Adruab Gavira. Den norske duoen vant 2-0 med settsifrene 21-19, 21-16.

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Sesongbeste for Amalie Iuel

  Iuel løp 400 meter flatt på tiden 51.99 Det er sesongbeste, 18 hundredeler bak hennes personlige rekord, og under EM-kravet. Hun kan derfor velge å også løpe flatt i EM selvom hekk er hovedøvelsen.

  Amalie Iuel
  Foto: Ali Iqbal Tahir/NRK
 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street