NRK Meny
Normal

Zuccarello skal spille hockey på Ullevaal – midt på sommeren

ULLEVAAL (NRK): Ishockeystjernene Mats Zuccarello og Henrik Lundqvist håper å fylle Ullevaal stadion sommeren 2018 – til ishockeykamp.

Mats Zuccarello og Henrik Lundqvist.

STJERNEKAMP: Zuccarello og Lundqvist på torsdagens pressekonferanse.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Det ble offentliggjort på en pressekonferanse på Ullevaal stadion torsdag ettermiddag. Kampen skal spilles lørdag 11. august.

Allstar-kampen har fått tilnavnet Henke & Zucca Summer Classic 2018.

– Kampen blir «Henke» mot meg. Målet og tanken er å skaffe to lag med fullt av NHL-spillere, og få med så mange vi kan. Det kommer til å være unikt i Norge, sier Zuccarello.

Forlater Stavanger etter fire år

New York Rangers' nummer 36 har arrangert allstarkamp i fire år på rad i DNB Arena i Stavanger. Nå håper «Zucca» og «Henke» å fylle Ullevaal stadion midt på sommeren. Stadion kan ta 28 000 tilskuere.

– Det hadde vært en drøm å få komme hit og spille for det norske folk i Oslo. Å spille hockey her... Det er ikke ofte det skjer, sier Zuccarello til NRK.

– Jeg håper vi lykkes. Det kommer til å bli fantastisk. Å oppleve dette kommer til å være unikt, sier Lundqvist til NRK.

Henrik Lundqvist og Mats Zuccarello

GODT HUMØR: New York Rangers-duoen smilte og lo under pressekonferansen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Kampene i Stavanger har gitt organisasjonen Right To Play seks millioner kroner.

– Det har vært fantastiske år i Stavanger, men da vi fikk denne muligheten til å spille på Ullevaal var dette en drøm som vi ikke kunne si nei til. Vi må takke Stavanger for fire år, men neste år blir det Oslo, sier Zuccarello.

Henke: – Inspirerende og kult

– Hvilke navn kan vi se på Ullevaal?

– Listen min er hemmelig. Zucca kommer til å ta alle de bra spillerne hvis jeg sier hvem jeg vil ha, svarer keeperlegenden og ler.

– Det er drømmen å spille her på Ullevaal. Drømmen var kanskje å sette et frispark i krysset, men det smaker nok bedre å sette en i krysset på «Henke», sier Zuccarello og ler.

Lagkamerat Henrik Lundqvist var også med på pressekonferansen på Ullevaal.

 Henrik Lundqvist #30 and Mats Zuccarello

LAGKAMERATER: Zuccarello og Lundqvist er lagkamerater i New York Rangers. Her feirer duoen seier over Montreal Canadiens i Stanley Cup.

Foto: Bruce Bennett / AFP

– Zucca er en fantastisk lagkamerat og en god venn. Jeg var med i fjor og spilte allstarkamp. Det var utrolig kult, så da jeg fikk spørsmål om å bli med på dette føles det inspirerende og kult, sa Lundqvist.

Siste nytt

 • Frisk-protest avvist

  Frisk Askers protest etter det annullerte målet mot Storhamar i NM-semifinalen i går, er avvist. 3-2 og finaleplass til Storhamar blir dermed ståande.

  Frisk meinte dei hadde scora i sudden death, men dommarane annullerte etter å ha sett video av hendinga.

 • Lorentzen og Bøkko leier sprint-NM

  Håvard Holmefjord Lorentzen og Hege Bøkko leier etter første dag av sprint-NM på skøyter i Bjugn. Lorentzen vann 500 m på 35,49 og 1000 m på 1.10,48. Han er 1,58 poeng framfor Henrik Fagerli Rukke.

  Njåtun vann også begge distansane på 39,17 og 1.17,61. Ida Njåtun er nr 2.

  Håvard Holmefjord Lorentzen
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Krutsterk norsk fotballsiger

  Etter 1-6 for Nederland onsdag slo Norges G19-landslag knallhardt tilbake med 5-2 over sjølvaste Tyskland i Arnsberg. Erling Braut Håland (2), Leo Skiri Østigård, Hugo Vetlesen og Simen Bolkan Nordli scora for Norge.

  Norge møter Skottland i siste kamp tysdag, men berre gruppevinnaren går til EM-sluttspelet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal