Normal

Matchvinneren: – Jeg scoret for Zucca

Mats Zuccarello fikk et skudd i hodet og måtte forlate banen da New York Rangers slo Pittsburgh Penguins i natt.

Penguins Rangers Hockey

SCORET FOR ZUCCA: Matchvinner for New York Rangers, Carl Hagelin.

Foto: Julie Jacobson / Ap

SPO-HKO-HKN-PITTSBURGH-PENGUINS-V-NEW-YORK-RANGERS---GAME-FIVE

SKADET: Mats Zuccarello måtte forlate banen mindre enn fire minutter før slutt av første periode etter at han fikk pucken i hodet av en medspiller.

Foto: BRUCE BENNETT / Afp

Den norske ishockey-proffen fikk mindre enn fem minutter på isen hjemme i Madison Square Garden, men rakk likevel å markere seg med flere avslutninger og godt spill i den første perioden.

Fire minutter før første hvile sendte lagkompis Ryan McDonagh av en suser av et skudd mot Penguins-målet. Der sto imidlertid Zuccarello i veien, og nordmannen fikk pucken rett inn i venstresiden av hjelmen.

Etter først å ha gått til innbytterbenken av egen maskin måtte Zuccarello gå i garderoben, hvor han ble undersøkt av Rangers' medisinske apparat. Han dukket ikke opp igjen senere i kampen.

Det er fortsatt ikke kjent hvor alvorlig skaden er, men det bekreftes at nordmannen skal undersøkes nærmere lørdag.

Laster Twitter-innhold

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Created by InfoDispatcher

Videoen er vist med tillatelse fra Viasat.

Scoret for Zucca

SPO-HKO-HKN-PITTSBURGH-PENGUINS-V-NEW-YORK-RANGERS---GAME-FIVE

JUBLET: Rangers-målvakt Henrik Lundqvist stormer ut av målet etter at Carl Hagelin har scoret vinnermålet på overtid.

Foto: BRUCE BENNETT / Afp

Derek Stephan åpnet ballet for Rangers og sørget for 1-0 drøyt fire minutter ut i første periode. Nick Spaling reduserte for Penguins drøyt 17 minutter ut i midtperioden, mens tredje periode endte målløst.

Ekstraomganger måtte dermed til, men også her var det lenge målløst, før Carl Hagelin avgjorde kampen i Rangers favør etter i underkant av 11 minutter.

– Scoringen var for Zucca. Det er utrolig leit at han ble skadet, men seieren viser hvilken karakter som er i laget vårt, sa Hagelin til NRK etter kampen.

Rangers har dermed vunnet fire av fem kamper mot Penguins og har sikret seg plass i kvartfinalen i årets NHL-sluttspill. Det er over sju år siden sist New York-laget vant enn sluttspillkamp på mindre enn seks kamper.

– Det er ikke bra for oss å tape Zucca. Jeg håper han kommer tilbake etter noen ekstra dager pause. Han er en viktig spiller for oss, sa Rangers-målvakt Henrik Lundqvist til NRK.

Siste nytt

 • Ex-United-spiller tatt for doping

  Tidligere Manchester United-spiller Giuseppe Rossi har testet positivt på et forbudt medikament, bekrefter antidopingbyrået Nado Italia.

  Prøven skal ha vist spor av en type øyemedisin som kan brukes for å fjerne spor av andre stoffer.

  Rossi er klubbløs, men spilte for Genova da prøven ble tatt i mai.

  Giuseppe Rossi
  Foto: Simone Arveda / AP
 • Norsk junior på 5.-plass i VM

  Den belgiske favoritten Remco Evenepoel var i en klasse for seg i juniorenes temporitt i sykkel-VM tirsdag. Han var 1,24 minutter foran australske Lucas Plapp. Norske Søren Wærenskjold skuffet noe med sin 5.-plass. Han var 1,50 minutter bak vinneren.

  Søren Wærenskjold
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Havnaa med brukket tommel

  Kai Robin Havnaa ble i går operert etter smerter i tommelen under boksetrening. Undersøkelser viste en brukket tommel hos 29-åringen. Opptreningsperioden vil ta flere måneder, og dermed går han glipp av det store stevnet på hjemmebane i Arendal.

  Kai Robin Havnaa
  Foto: Sander Heggheim / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag
Team Ingebrigtsen