Matchvinneren: – Jeg scoret for Zucca

Mats Zuccarello fikk et skudd i hodet og måtte forlate banen da New York Rangers slo Pittsburgh Penguins i natt.

Penguins Rangers Hockey

SCORET FOR ZUCCA: Matchvinner for New York Rangers, Carl Hagelin.

Foto: Julie Jacobson / Ap

SPO-HKO-HKN-PITTSBURGH-PENGUINS-V-NEW-YORK-RANGERS---GAME-FIVE

SKADET: Mats Zuccarello måtte forlate banen mindre enn fire minutter før slutt av første periode etter at han fikk pucken i hodet av en medspiller.

Foto: BRUCE BENNETT / Afp

Den norske ishockey-proffen fikk mindre enn fem minutter på isen hjemme i Madison Square Garden, men rakk likevel å markere seg med flere avslutninger og godt spill i den første perioden.

Fire minutter før første hvile sendte lagkompis Ryan McDonagh av en suser av et skudd mot Penguins-målet. Der sto imidlertid Zuccarello i veien, og nordmannen fikk pucken rett inn i venstresiden av hjelmen.

Etter først å ha gått til innbytterbenken av egen maskin måtte Zuccarello gå i garderoben, hvor han ble undersøkt av Rangers' medisinske apparat. Han dukket ikke opp igjen senere i kampen.

Det er fortsatt ikke kjent hvor alvorlig skaden er, men det bekreftes at nordmannen skal undersøkes nærmere lørdag.

Laster Twitter-innhold

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Created by InfoDispatcher

Videoen er vist med tillatelse fra Viasat.

Scoret for Zucca

SPO-HKO-HKN-PITTSBURGH-PENGUINS-V-NEW-YORK-RANGERS---GAME-FIVE

JUBLET: Rangers-målvakt Henrik Lundqvist stormer ut av målet etter at Carl Hagelin har scoret vinnermålet på overtid.

Foto: BRUCE BENNETT / Afp

Derek Stephan åpnet ballet for Rangers og sørget for 1-0 drøyt fire minutter ut i første periode. Nick Spaling reduserte for Penguins drøyt 17 minutter ut i midtperioden, mens tredje periode endte målløst.

Ekstraomganger måtte dermed til, men også her var det lenge målløst, før Carl Hagelin avgjorde kampen i Rangers favør etter i underkant av 11 minutter.

– Scoringen var for Zucca. Det er utrolig leit at han ble skadet, men seieren viser hvilken karakter som er i laget vårt, sa Hagelin til NRK etter kampen.

Rangers har dermed vunnet fire av fem kamper mot Penguins og har sikret seg plass i kvartfinalen i årets NHL-sluttspill. Det er over sju år siden sist New York-laget vant enn sluttspillkamp på mindre enn seks kamper.

– Det er ikke bra for oss å tape Zucca. Jeg håper han kommer tilbake etter noen ekstra dager pause. Han er en viktig spiller for oss, sa Rangers-målvakt Henrik Lundqvist til NRK.

Siste nytt

 • – Håper han ikke tar alle målene

  Joshua King og Erling Braut Haaland ble drillet som en spissduo på dagens formasjonstrening. Bournemouth-stjernen King har sto tro på sin ferske spissmakker.

  – Håper han ikke tar alle målene, sier han til NRK.

  – Det er gøy å spille med gode fotballspillere, og i den formen han er i nå, så ser det ut som om ingenting kan stoppe ham. Vi har en kamp med hverandre, og spisser trenger tid, og på landslaget blir det mye taktikk, det blir lite trening. Jo mer jeg og Erling får spille sammen, jo bedre blir partnerskapet. Norge må ta seg av hatten for det han har prestert, jeg gjør i hvert fall det.

  – Jeg gleder meg til fortsettelsen for Erling. Det blir spennende å spille sammen med ham i denne kvaliken og i Nations League. Han er bare 19 år og har en stor fremtid foran seg. Men det kuleste med ham er at han har beina plantet på jorda, samtidig som at han er full av selvtillit – men på en riktig måte, sier King.

  – Er han god nok for PL?

  – Hvis man ser på stats, så er han det. Men han er fortsatt 19-år, hvor han går neste gang er det han og hans far og agent som må avgjøre sammen. Han er som sagt 19 år, men det tror jeg han skulle klart.

  Herrelandslaget trener på Ullevaal Stadion.
Norge møter Malta og Sverige.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Fourcade til Sjusjøen

  Det er ikke bare de norske toppløperne som skal i aksjon når skiskyttersesongen åpner på Sjusjøen kommende helg. Franske Martin Fourcade er en av storløperne. Landsmann Simon Desthieux stiller også, i tillegg til blant andre Lisa Vittozzi, Dorothea Wierer, Simon Schempp, Erik Lesser og Benedikt Doll.

  – Dette blir en real forsmak på hva vi har i vente i verdenscupen senere i sesongen. Det er gledelig at så mange internasjonale toppnavn fra nasjoner som Tyskland, Frankrike og Italia stiller til start. Og så er vi selvfølgelig fryktelig spente på hva de norske utøverne kan få til i sesongens første renn, sier rennleder Jens Schjerven, ifølge NTB. NRK sender helgens renn på våre plattformer. Programmet finner du her.

  Skifestivalen Blink 2019
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • Villa gir seg etter endt sesong

  Den spanske spissveteranen David Villa (37) legger opp etter sesongen. 37-åringen med fortid i Barcelona, Atlético Madrid og Valencia vil avslutte sin karriere i japansk fotball og Vissel Kobe. – Jeg har bestemt meg for å avslutte min profesjonelle karriere, sa en tydelig rørt Villa.

  NYCFC Villa Soccer David Villa
  Foto: Seth Wenig / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal