– En enormt viktig scoring

Mats Zuccarello Aasen fortsetter NHL-suksessen i sluttspillet. Scoringen hans løftet en stor bør fra lagkameratenes skuldre på torsdag.

Mats Zuccarello

Mats Zuccarello Aasen jubler etter den viktige utligningen i første sluttspillkamp.

Mats Zuccarello Aasen scoret et av målene da New York Rangers natt til fredag norsk tid slo Philadelphia Flyers 4-1 i første runde i NHL-sluttspillet.

Scoringen kunne knapt kommet på et bedre tidspunkt.

Rangers-spillerne hadde akkurat fått en skikkelig kalddusj i sin første sluttspillkamp da Flyers gikk opp til 1-0. Zuccarello svarte etter bare tre minutter ved å sette sin egen retur i mål.

– Det var en helt enormt viktig scoring. Han har gjort det hele året, å skape og score store mål. Linja hans var en trussel hele kampen, sier lagkamerat Ryan McDonagh til Trentonian.

Mats Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen ble kåret til kampens tredje beste spiller.

– Han er ikke redd for noe

Oslo-gutten spilte totalt 16.30 minutter og hadde totalt tre skudd på mål. Han fikk 1 poeng i pluss/minus-statistikken og måtte også notere seg for en to minutters utvisning for roughing i andre periode.

– Han er en tøffing, og han er ikke redd for noenting, sier McDonagh.

Nordmannen ble kåret til kampens tredje beste spiller.

– Vi kontrollerte kampen. Alle hadde en følelse av at målene kom til å komme hvis vi fortsatte å spille på samme måte, sier Zuccarello til Newsday.

Ikke vunnet siden 1994

Andre periode var målløs, mens Rangers scoret tre mål i siste periode og dermed sikret seieren.

Rangers vil møte enten Pittsburgh Penguins eller Columbus Blue Jackets i kvartfinalen hvis Zuccarellos klubb går seirende ut av oppgjørene mot Philadelphia Flyers.

Det skal spilles best av sju kamper, og Rangers tok altså første stikk natt til fredag. Neste oppgjør spilles søndag.

New York Rangers har ikke vunnet Stanley Cup-trofeet siden 1994.

• Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

– Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

Tobias Foss
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

– Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

FID276OpxVg
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

– Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

– Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.