NRK Meny
Normal

Zuccarello hylles i USA - blant Rangers' beste i sluttspillet

Mens ishockeylandslaget venter på skjebnekamp i VM, pryder Norges største ishockeystjerne forsiden av New York Times' nettavis.

Zuccarello på forsiden av Ny Times

Mats Zuccarello Aasens innsats for New York Rangers er blitt lagt merke til i USA. Nordmannen scoret 5-0-målet i den avgjørende kampen mot Washington Capitals natt til tirsdag. Her jubler nordmannen for 3-0-scoringen til lagkamerat Michael Del Zotto. Innfelt faksimile fra artikkelen i New York Times.

Foto: Greg Fiume / Getty Images

Årsaken er at nordmannen i natt norsk tid var med på å sende New York Rangers videre NHL-sluttspillet.

Kevin Skabo

Zuccarellos manager Kevin Skabo.

Foto: NRK

I sin omtale av kampen bruker New York Times et bilde av «Zucca» - illustrerende nok ettersom nordmannen har vært sterkt delaktig i at New York Rangers nå er klare for semifinale i Eastern Conference - altså to ledd unna finale i Stanley Cup.

– Returen til Rangers har vært en kjempesuksess, det ser man godt på hvor mye tid han har fått spille, sier Zuccarellos manager Kevin Skabo til NRK.no.

Høster ros fra flere hold

I nattens sjuende og avgjørende kamp spilte nordmannen over 15 minutter (17,57 min), og scoret Rangers' femte og siste mål i 5-0-nedsablingen av Washington Capitals.

Oslo-gutten ble spilt fri midt foran mål, dro en lekker finte på keeper og plasserte pucken iskaldt til side for Capitals-målvakten - til kommentatorenes store glede.

– Zuccarello kledde av Washington-keeperen, roste NHL-kommentator Rod Black da TV-bildene av målet ble vist i reprise.

Nordmannen står nå med fem målpoeng (ett mål og fire assists) etter sju sluttspillskamper mot Capitals. Bare canadiske Derick Brassard har flere poeng av Rangers-spillerne (ni poeng) i årets sluttspill.

Da Zuccarello satte 5-0-målet, startet store deler av Capitals-fansen å bevege seg mot utgangen. Slaget var tapt.

– «Zucca» er en magiker. En liten bevegelse med køllebladet og 10.000 mennesker forsvinner, roser ishockey-reporteren Matt Josephs, skribent for NHL-tidsskriftet BlueLineStation, på Twitter.

Tror på ny kontrakt

– Det kan vel ikke bli stort bedre, dette styrker hans posisjon i klubben, sier «Zuccas» agent, svenske Erik Ryman til NRK.no.

Mandag bekreftet han overfor VG Nett at Rangers trolig kommer til å tilby nordmannen ny kontrakt etter sesongen.

– Jeg både tror og håper vi kan få til en bra avtale, gjentok Ryman til NRK.no tirsdag.

Svensken snakket sist med klubben før sluttspillet og skal ta opp igjen dialogen om Zuccarellos kontrakt når Rangers har spilt ferdig.

– Har det veldig bra

Kontrasten til Zuccarellos forrige opphold i NHL-klubben (2010 - 2012), da han slet mye med skader, er stor. Da ble nordmannen flere ganger flyttet ned til farmerlaget og slet med å markere seg på toppnivå.

– Mats er blitt mer erfaren og vet nå hvordan det er å spille i NHL. Klubben har vist at de har troen på ham og Mats har spilt på seg selvtillit, sier Ryman.

– Han har det veldig bra i klubben og koser seg i New York. Formen er fin og humøret er bra. Alt ligger til rette for at han kan nyte livet der, sier den strålende fornøyde manageren Kevin Skabo.

Første nordmann

Zuccarello er den første norske spilleren som har scoret i NHL-sluttspillet og veien frem til nattens avansement har tidvis gitt han omtrent like mye oppmerksomhet som landslaget har fått i VM.

Mye av grunnen er den omstridte sponsoravtalen Zuccarello har med spillselskapet Unibet. En avtale som harmonerer dårlig med Idrettsforbundets avtale med Norsk Tipping, og som derfor førte til at ishockeyledelsen nekter Zucca å spille på landslaget så lenge han har en slik avtale.

– Han er så profesjonell at den saken ikke påvirker han, hevder Skabo.

Tirsdag kveld kjemper Norge om kvartfinaleplass i VM når de møter Tsjekkia.

Zuccarello skal på sin side møte Boston Bruins førstkommende torsdag sammen med resten av NY Rangers-laget.

Zuccarello

Mats Zuccarello har hatt en ny vår - bokstavelig talt - i NHL-sluttspillet med Rangers.

Foto: Greg Fiume / Getty Images

Siste nytt

 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Snowboard og alpint
OL i Pyeongchang: Snowboard og alpint
OL i Pyeongchang: Snowboard og alpint
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn