NRK Meny
Normal

Zuccarello om suksessen etter skaden: – Har gått bedre enn jeg trodde

Mats Zuccarello er Rangers` beste poengplukker og i knallform - 11 måneder etter ulykken som kunne snudd opp ned på alt. I et nytt intervju åpner han seg om hverdagen etter skaden.

NHL/ NHL: Florida Panthers at New York Rangers

LIMET I LAGET: Mats Zuccarello scorer og scorer. Her feirer han etter at han scoret mot Florida Panthers for noen dager siden.

Foto: Brad Penner / Reuters

– Jeg glemmer fortsatt mange ord innimellom. Jeg er bedre på norsk, men hvis det går for fort på engelsk hender det at jeg mikser ordene. Men det går helt fint når jeg bruker litt tid og tenker over hva jeg skal si, forteller Zuccarello til nhl.com.

Nordmannen har hatt en formidabel sesong for New York Rangers. Han er lagets beste poengplukker denne sesongen med sine 24 mål og 32 assists. Natt til i torsdag, norsk tid, scoret han det første i 5-2-seieren over Boston Bruins.

Av nhl.com omtales han som limet i New York Rangers-laget, som nærmer seg en plass i sluttspillet.

– Har ikke forandret meg mye

Zuccarellos prestasjoner er imponerende i seg selv, men de fremstår helt enestående når man tenker på alt han har vært gjennom.

Det er bare 11 måneder siden han ble truffet av en puck og fikk en kraftig hjernerystelse.

«Zucca» fikk påvist både blødning og brudd i hjerneskallen. Han mistet taleevnen i fire dager. Rørligheten i armen og følelsen i ansiktet var sterkt nedsatt.

Uhellet kunne snudd opp ned på alt, men Zuccarello var etter forholdene heldig og fikk ikke noen varige, alvorlige komplikasjoner.

Han merker fortsatt litt til skaden, som at han blander noen ord og innimellom er nummen i leggen.

– Du begynner å sette mer pris på ting etter en slik skade. Det viste seg å ikke være alvorlig, men det var ikke langt unna. Jeg var heldig, sier Zuccarello til nettstedet.

– Jeg føler ikke at jeg har forandret meg så mye, og det er jeg glad for, legger han til.

Bruins Rangers Hockey J.T. Miller

Zuccarello og lagkamerat J.T. Miller gir hverandre en klem og feirer ett av lagets fem mål mot Boston Bruins.

Foto: Frank Franklin II / Ap

Nærmer seg sluttspillet

I fjor sommer kunne han bare trene begrenset. Han stolte på legene som sa at han snart kunne leve som normalt igjen. De skulle få rett.

Helt fra comebacket i høst har han vært knallsterk. Denne sesongen har Zuccarello spilt alle de 73 kampene til Rangers. Han er publikumsyndling og blir stadig hyllet av hockeyeksperter for innsatsen sin.

– Det har gått bedre enn jeg trodde, fastslår han.

Washington Capitals har allerede sikret seg seieren i Rangers' divisjon i NHLs østre avdeling med sine 109 poeng. Rangers på annenplass har 92, mens Pittsburgh Penguins og New York Islanders følger nærmest med henholdsvis 88 og 87 poeng.

Tre lag fra hver divisjon går rett til sluttspill, mens ytterligere to lag fra hver avdeling får en plass

– Vi har ni kamper igjen og forhåpentligvis kan vi ta oss til sluttspillet igjen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting