Zuccarello klar for NHL-sluttspill: – Dette er det alle drømmer om

Mats Zuccarello Aasen er klar for karrierens andre NHL-sluttspill. Han forteller at suksessen i New York Rangers-comebacket har gitt ham mye større selvtillit.

New York Rangers v Carolina Hurricanes

New York Rangers-spillerne jublet hemningsløst da sluttspillplassen endelig var sikret. Her feirer Ryan Callahan, Ryan McDonagh og Anton Stralman at seiersmålet nettopp er scoret.

Foto: Grant Halverson / Getty Images

New York Rangers v Carolina Hurricanes

Zuccarello i aksjon mot Carolina Hurricanes.

Foto: Grant Halverson / Getty Images

– Det føles utrolig deilig. Det er dette alle ishockeyspillere drømmer om, sier Mats Zuccarello Aasen til NRK.

New York Rangers måtte riktignok slite for seieren over Carolina Hurricanes, men vant til slutt 4-3 etter spilleforlenging.

Har fått bedre selvtillit

Nordmannen fikk 19 minutter på isen for Rangers, og noterte seg for to skudd. Han spilte under to av scoringene, blant annet da laget utlignet til 3-3 like før full tid.

– Selv om det ikke ble poeng på meg i dag er jeg delaktig. Jeg føler det går bra om dagen, så jeg håper det fortsetter sånn, sier han.

Zuccarello har fått mye tillit etter at han returnerte til Rangers, og mye tyder på at han kan få en mer sentral rolle fremover enn sist han var med i sluttspillet. Da ble det ikke veldig mange minutter på isen.

– Jeg tror jeg har fått vist hva jeg er god for, så får vi se hva som skjer, sier han.

25-åringen forteller at han går inn i sluttspillet med god tro på seg selv.

– Jeg føler jeg har fått mye tillit, og har fått lov å spille i viktige situasjoner. Det viser at de er fornøyde med meg, og det har gitt meg god selvtillit nå, forteller Zuccarello.

Håper på ny kontrakt

Kontrakten med Rangers varer enn så lenge bare ut denne sesongen.

– Det er ikke noe jeg går rundt og tenker på ennå, men jeg håper jo jeg kan få en ny kontrakt. Jeg føler jeg er god nok til det, sier Zuccarello.

Kaptein Ryan Callahan ble den store helten for Rangers. Han satte inn seiersmålet via stangen 2.55 minutter ut i forlengningen. Dermed er laget sikret en plassering blant de åtte beste i Eastern Conference.

Rangers var nødt til å vinne én av de to siste kampene sine, og tok like greit og vant den første.

– Det er godt å slippe å ha kniven på strupen. Seieren satt langt inne i dag, for vi produserte mange sjanser vi ikke klarte å score på. Men nå kan alt skje. Det er nå moroa begynner, sier Zuccarello.

Blir ikke med til VM

Et skår i gleden for norske ishockeyfans er nok at Rangers´ sluttspillplass betyr at Zuccarello ikke blir med Norges lag til VM, som starter neste helg.

– Det hadde selvfølgelig vært moro å være med til Stockholm. Samtidig er det Rangers som er laget mitt, og så lenge vi kan kjempe om en Stanley Cup må jeg være egoistisk og si at det er det viktigste for meg nå, fastslår Zuccarello.

Det er likevel en sjanse for at høyrevingen kan slutte seg til Norges tropp dersom Rangers ryker ut av sluttspillet tidlig.

Rangers har foreløpig syvendeplassen i Eastern Conference, men kan fortsatt sikre seg sjetteplassen ved å slå New Jersey Devils på lørdag. Det vil gi antatt lettere motstand og bedre seeding i sluttspillet.

Siste nytt

 • Karrierebeste for Stjernesund

  Kristin Lysdahl og Thea Louise Stjernesund tok henholdsvis sjette- og syvendeplass på dagens parallellstorslalåm. Syvendeplassen er karrierebeste for Stjernesund. Franske Clara Direz tok seieren foran Elisa Mörzinger fra Østerrike.

  Italy Alpine Skiing World Cup
  Foto: Alessandro Trovati / AP
 • Eckhoff tok sesongens sjette seier

  Verdenscupleder Tiril Eckhoff tok sin sjette verdenscupseier for sesongen da hun vant søndagens jaktstart i Ruhpolding. Verdenscuplederen skjøt 19 treff og vant med 46 sekunder. Paulína Fialková ble nummer to, mens Hanna Öberg ble nummer tre.

  – Når du står på siste stående der, det gir deg et «kick», sier Tiril Eckhoff til NRK etter rennet.

  Tiril Eckhoff
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Suveren seier for Johaug

  Therese Johaug vant en suveren seier på dagens 10 km jaktstart i tsjekkiske Nove Mesto. Verdenscuplederen økte stort til konkurrentene underveis og hadde full kontroll.

  – Jeg føler meg i veldig god form om dagen, sier en fornøyd Johaug til NRK.

  Russiske Natalia Neprjajeva ble nummer to etter å ha slått Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg i spurten. Østberg ble dømt til 3. plassen etter målfoto, etter å ha sendt tåspissen noe små centimeter lenger fram enn lagvenninna.

  Ragnhild Haga ble nummer ni.

  Tour de ski 2019/20
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal