Zuccarello havnet i sin første NHL-slåsskamp

New York Rangers startet sesongen sterkt med seier over St. Louis Blues. Samtidig skjedde det noe uvanlig. Mats Zuccarello Aasen havnet i slåsskamp.

Rangers Blues Hockey

T.J. Oshie fikk den tvilsomme æren av å bli den første som havnet i slåsskamp med Mats Zuccarello Aasen i NHL. Slik så det ut da nordmannen og St. Louis Blues-spilleren havnet i tottene på hverandre.

HKO-HKN-SPO-NEW-YORK-RANGERS-V-CHICAGO-BLACKHAWKS

Aasen fikk omtrent 14 minutter på isen i sesongens første kamp. Her klemmer han en av Rangers´målscorere, Marek Hrivi.

St. Louis Blues - New York Rangers 2-3

– Da har jeg unnagjort den første slåsskampen. Forhåptenligvis blir det den første og den siste, sier Mats Zuccarello Aasen til MTG Networks.

Knuffing og slåsskamper er ikke uvanlig i ishockey, men nordmannen er ikke akkurat kjent for temperamentet sitt. Han er sjelden involvert når det oppstår slike situasjoner på isen.

– Ting bare skjedde

I den tredje perioden mot St. Louis Blues skjedde det imidlertid noe som fikk Aasen til å tenne på alle pluggene. Han og gjestenes T.J. Oshie var i duell og ble såpass irriterte at de rett og slett begynte å denge løs på hverandre.

Dommeren lot de to holde på noen sekunder, og Aasen mistet hjelmen sin før slåsskampen til slutt ble avbrutt.

Etter seieren var de fleste mediene opptatt av hva som fikk begeret til å renne over for Aasen.

– Jeg vet ikke helt hva det var, ting bare skjedde. Det ble litt for mye tid i utvisningsboksen i dag. Jeg kommer ikke til å gjøre noen levevei av dette, sier Aasen med et smil.

Artikkelen fortsetter under bildet.

NHL/ NHL: New York Rangers at St. Louis Blues

Rick Nash sto for både den første og den avgjørende scoringen mot St. Louis Blues. Her feirer han med lagkameratene.

Spennende avslutning

Aasen noterte seg for rundt 14 minutter på isen, men hadde ingen målpoeng da St. Louis Blues ble slått i serieåpningen.

– Vi vant og det er det viktigste. Det er godt å ha fått en så god start. De er et tøft lag å spille mot og isen var ikke den beste. Det ble ikke så mye finspill, men vi var gode i forsvar, sier han.

Rangers hadde stort sett et lite overtak i kampen. De ledet til det gjensto ti minutter, men da tok plutselig kampen en ny vending. Vladimir Tarasenko utlignet for hjemmelaget og Rangers måtte hente nye krefter for å sikre seieren.

To minutter før slutt lykkes de da Rick Nash feide inn Rangers tredje scoring for kvelden, noe som fastsatte resultatet til 3-2 til gjestene.

Nash scoret også 1-0-målet for Rangers bare noen få minutter ut i første periode. Rangers´ andre målscorer var Marek Hrivi.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».