Zuccarello med på rekordraskt målshow

Mats Zuccarello Aasen (25) har virkelig funnet storformen i New York Rangers. Natt til lørdag havnet han i målprotokollen for tredje kamp på rad - og var delaktig i en klubbrekord.

Brad Richards og Mats Zuccarello

Mats Zuccarello Aasen feirer New York Rangers' 2-0-scoring sammen med målscorer Brad Richards. Zuccarello noterte seg for målgivende pasning.

Foto: Jen Fuller / Getty Images

Den norske teknikeren noterte seg for én målgivende pasning da Rangers vant 8-4 mot Buffalo Sabres.

Assisten kom som en del av noen fantastiske minutter for Rangers. Nordmannens lag scoret nemlig fem mål på bare to minutter og 58 sekunder i slutten av første periode og starten av andre.

Det er de fem raskeste målene i Rangers' historie, ifølge NHL.com.

Spilte fram hat trick-helten

Zuccarello var delaktig i det andre målet, da han spilte pucken inn bak mål og fant Brad Richards via vantet.

Det var rett mann å treffe - Richards var brennhet natt til lørdag og skulle til slutt ende med karrierens første hat trick.

Richards spilte det som så ut som en pasning inn foran mål, men pucken gikk via en motspiller og rett i buret.

Zuccarello i poengform

Zuccarello Aasen har nå tre målgivende pasninger og tre mål på sine elleve kamper siden overgangen fra den russiske ligaen KHL.

Dermed har nordmannen kommet seg igang for alvor etter en litt treg start. Spesielt den siste uka har han levert sterkt.

Natt til fredag scoret han to ganger da Rangers knuste Florida Panthers 6-1, og tidligere i uken scoret han mot Philadelphia. Noen dager før det igjen ble han straffehelt for Rangers.

To viktige seire

Nordmannens scoringer kan bli viktige for Rangers, som akkurat nå ligger på åttendeplass i Eastern Conference i NHL.

De åtte øverste lagene går videre til sluttspillet, og akkurat nå er det ekstremt jevnt. Rangers har bare to poeng til gode på Winnipeg Jets. Da hjelper det med to kalasseire på rad.

– Det har vært to viktige seire for oss. Det er fire poeng. Dette setter oss foran en del andre lag, sier Rangers-trener John Tortorella til NHL.com.

Zuccarello måtte finne seg i å spille en birolle natt til lørdag.

Nevnte Richards ble kampens store spiller med tre mål, mens hele 13 Rangers-spillere havnet i målprotokollen med enten mål eller målgivende.

– Han vokser med tillit

Zuccarello Aasen fikk litt over et kvarters spilletid i nattens kamp. På fredag uttalte agent Erik Ryman at han har sterke forventninger til at 25-åringen får fortsette i NHL neste sesong.

Zuccarello kom til Rangers i 2010, men forlot klubben på grunn av lite spilletid.

Den siste sesongen har han spilt i russisk hockey for Metallurg Magnitogorsk, før han nylig ble kalt tilbake av New York-klubben.

Så langt har nordmannen fått tillit og mye istid.

– Det har vært veldig viktig for Mats. Får han tillit, så vokser han. Og det har han virkelig gjort her, sa Ryman til NRK.no i går.

Siste nytt

 • Superduoen til semifinale

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for semifinale i verdsserieturneringa i sandvolleyball i mexicanske Cancun etter 2-0-siger over Arthur/Guto måndag.

  Etter å ha vunne innleiinga av turneringa, sparte ikkje den norske superduoen på noko i kvartfinalen. Dei vann til slutt med settsifra 21-14 og 21-14.

  Dermed skal duoen til semifinale som blir spela natt til tysdag. Der møter dei den tsjekkiske duoen Perusic/Schweiner som slo russiske Semenov/Leshukov 2-1.

  Turneringa er den første nordmennene spelar på halvanna år. Mol har slite med skade i fleire månader.

  Anders Mol og Christian Sørum
  Foto: Alejandro Gutiérrez Mora / Fivb / NTB
 • Klopp: - Eg har ikkje endra meining

  Liverpool-manager Jürgen Klopp er klar på at han framleis ikkje er tilhengar av planane om ein ny europeisk superliga i fotball.

  Det sa tyskaren då han blei intervjua av Sky Sports før Premier League-møtet med Leeds.

  Klopp har tidlegare uttrykt skepsis mot planane om ein lukka europeisk superliga.

  – Eg har ikkje endra meining. Eg høyrde om dette for første gong i går. Vi har fått litt informasjon, men ikkje mykje, for å være ærleg. Det er mest det ein meir eller mindre kan lese om i aviser, sa Klopp før kampen måndag.

  – Vi har ikkje vore involvert i nokon prosessar, verken eg eller spelarane. Vi visste ikkje om det. No er fakta ute, så får vi sjå korleis det utviklar seg, sa Klopp.

  Jürgen Klopp
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Handball-sluttspelet er avlyst

  Handballen kuttar sluttspelet i eliteserien, på grunn av korona-restriksjonanen.

  Forbundet håpar å avslutte sesongen med ein finalekamp mellom Vipers og Storhamar i kvinneklassen i løpet av mai. Forbundet håper også å kunne avvikle cupfinalen mellom Vipers og Sola.

  I klassen for menn blir sluttspelet heilt avlyst. Der håpar forbundet å kunne avvikle tre kvalifiseringskampar om opprykk.

  I begge klassene blir det 14 klubbar neste sesong.

  Vipers Henny Ella Reistad under eliteseriekampen i håndball mellom Vipers Kristiansand og Storhamar Håndball Elite.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal