Zuccarello med på rekordraskt målshow

Mats Zuccarello Aasen (25) har virkelig funnet storformen i New York Rangers. Natt til lørdag havnet han i målprotokollen for tredje kamp på rad - og var delaktig i en klubbrekord.

Brad Richards og Mats Zuccarello

Mats Zuccarello Aasen feirer New York Rangers' 2-0-scoring sammen med målscorer Brad Richards. Zuccarello noterte seg for målgivende pasning.

Foto: Jen Fuller / Getty Images

Den norske teknikeren noterte seg for én målgivende pasning da Rangers vant 8-4 mot Buffalo Sabres.

Assisten kom som en del av noen fantastiske minutter for Rangers. Nordmannens lag scoret nemlig fem mål på bare to minutter og 58 sekunder i slutten av første periode og starten av andre.

Det er de fem raskeste målene i Rangers' historie, ifølge NHL.com.

Spilte fram hat trick-helten

Zuccarello var delaktig i det andre målet, da han spilte pucken inn bak mål og fant Brad Richards via vantet.

Det var rett mann å treffe - Richards var brennhet natt til lørdag og skulle til slutt ende med karrierens første hat trick.

Richards spilte det som så ut som en pasning inn foran mål, men pucken gikk via en motspiller og rett i buret.

Zuccarello i poengform

Zuccarello Aasen har nå tre målgivende pasninger og tre mål på sine elleve kamper siden overgangen fra den russiske ligaen KHL.

Dermed har nordmannen kommet seg igang for alvor etter en litt treg start. Spesielt den siste uka har han levert sterkt.

Natt til fredag scoret han to ganger da Rangers knuste Florida Panthers 6-1, og tidligere i uken scoret han mot Philadelphia. Noen dager før det igjen ble han straffehelt for Rangers.

To viktige seire

Nordmannens scoringer kan bli viktige for Rangers, som akkurat nå ligger på åttendeplass i Eastern Conference i NHL.

De åtte øverste lagene går videre til sluttspillet, og akkurat nå er det ekstremt jevnt. Rangers har bare to poeng til gode på Winnipeg Jets. Da hjelper det med to kalasseire på rad.

– Det har vært to viktige seire for oss. Det er fire poeng. Dette setter oss foran en del andre lag, sier Rangers-trener John Tortorella til NHL.com.

Zuccarello måtte finne seg i å spille en birolle natt til lørdag.

Nevnte Richards ble kampens store spiller med tre mål, mens hele 13 Rangers-spillere havnet i målprotokollen med enten mål eller målgivende.

– Han vokser med tillit

Zuccarello Aasen fikk litt over et kvarters spilletid i nattens kamp. På fredag uttalte agent Erik Ryman at han har sterke forventninger til at 25-åringen får fortsette i NHL neste sesong.

Zuccarello kom til Rangers i 2010, men forlot klubben på grunn av lite spilletid.

Den siste sesongen har han spilt i russisk hockey for Metallurg Magnitogorsk, før han nylig ble kalt tilbake av New York-klubben.

Så langt har nordmannen fått tillit og mye istid.

– Det har vært veldig viktig for Mats. Får han tillit, så vokser han. Og det har han virkelig gjort her, sa Ryman til NRK.no i går.

Siste nytt

 • Modrić-perle sendte Kroatia videre

  Skottland står nå med elleve deltakelser i EM og VM uten å ta seg videre fra gruppespillet. Tirsdag ville skottene klart det med seier over Kroatia, og mange på Hampden Park øynet muligheten da Callum McGregor utlignet til 1-1 like før pause. Kroatia, som førte kampen, misbrukte mulighetene før kaptein Luka Modrić tok ansvar. Midtbanedirigenten klemte til fra utsiden av 16-meteren med utsiden av foten, og ballen smalt inn bak en sjanseløs Lyndon Dykes. Så, et knapt kvarter før slutt, fjernet Ivan Perisic all tvil med en følsom heading til 3-1 etter et hjørnespark. Servitør? Luka Modrić, naturligvis.

 • Polen-stjerne avbildet med EM-røyk

  Før møtet med Spania skal den polske målvakten Wojciech Szczesny ha blitt avbildet med røyk i hånden – midt under EM.

  Bildet, som viser Juventus-målvakten ta en blås utenfor spillerhotellet i Sopot, er blitt publisert av den engelske avisen Daily Star.

  Ifølge den svenske avisen Expressen skal den polske landslagstreneren Paulo Sousa forsvare målvakten.

  Han kritiserer i stedet paparazziene.

  – Det verste for meg er paparazziene som tar bilder. Vi må hjelpe de yngre spillerne å lære seg de riktige tingene, og det er ikke bra at de tar bilder av slike ting. Det er ikke bra å vise den yngre generasjonen spillere som røyker. Det er ikke bra for modellen vi skal følge, man skal ikke gjøre slikt foran alle. Jeg synes det paparazzien gjør er verre enn det spilleren gjør, sier Sousa.

  _15DHtemflA
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP
 • Keane irritert på England-spillere

  Roy Keane er blitt velkjent for sin misnøye med at spillere på to lag er hyggelige med hverandre før eller etter kamper.

  Det er derfor kanskje ikke noen stor overraskelse at Keane rister på hodet av nyheten om at England-spillerne Mason Mount og Ben Chilwell har havnet i karantene etter å ha blitt kategorisert som nærkontakter av korona-smittede Billy Gilmour.

  Skotske Gilmour og den engelske duoen, som alle tre spiller for Chelsea, skal ifølge ITV ha snakket sammen i 20 minutter i tunellen i etterkant av Englands 0-0-kamp mot Skottland.

  – Hvorfor skal du snakke med en motspiller, og jeg bryr meg ikke om at de spiller på samme klubblag, i over 20 minutter? Selv snakker jeg sjelden med noen i mer enn fem minutter, sier Keane på sedvanlig vis.

  Karantenen gjorde at de to engelske spillerne ikke var på banen mot Tsjekkia tirsdag.

  – Etter en kamp, når du nettopp har vært i krig mot noen, hvorfor vil du snakke med noen så lenge? De burde brukt sunn fornuft, sier Keane.

  Championship - Stoke City v Nottingham Forest
  Foto: Ed Sykes / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal