NRK Meny
Normal

Zuccarello bryter med Unibet for å spille OL

Ishockeyspilleren Mats Zuccarello Aasen (25) skiller lag med spillselskapet Unibet etter bare tre måneder. – Å spille på landslaget er viktig for meg.

Intervju med Mats Zuccarello Aasen.

Mats Zuccarello Aasen bryter samarbeid med Unibet. Se NRK-intervjuet her.

– Vi er blitt enige om at vi skal avbryte avtalen. Unibet er klare på at de ikke vil ødelegge for meg med tanke på OL. Det er en viktig landslagssesong som kommer nå, sier Zuccarello til NRK.no.

Zuccarello 2

Mats Zuccarello Aasen har blitt enig med New York Rangers om en ny avtale - og samtidig bryter han sin private avtale med et spillselskap.

Foto: Höök, Pontus / NTB scanpix
Zuccarello12

Zuccarello Aasen er tilbake i New York og har nylig blitt enig om en ny avtale med klubben.

Foto: Höök, Pontus / NTB scanpix

I slutten av april inngikk Zuccarello og det utenlandske spillselskapet en privat samarbeidsavtale. Avtalen fikk både idrettstopper, ishockeyforbundet og Norsk Tipping til å reagere kraftig.

Blant annet ble Zuccarello nektet landslagsspill på hockeylandslaget.

– Stort med OL

Nå ofrer han avtalen med spilleselskapet for å være tilgjengelig til OL i Sotsji i februar.

– Jeg kan ikke ha avtalen når reglene er slik at jeg ikke kan delta i OL. Det er veldig synd. Jeg har hatt et bra samarbeid med spillselskapet og de har vært profesjonelle. Men det er viktig for meg å være med å bidra i OL. Å få delta i et OL vil være stort, sier Zuccarello til NRK.no.

– Føler du deg presset?

– Nei, dette er min egen beslutning og vi har sammen blitt enige om å avslutte samarbeidet nå, sier ishockey-proffen.

– Hvorfor er landslaget så viktig for deg?

– Det er Norge. Vi er en stor kompisgjeng som drar på tur og vil vinne noe sammen. Å spille med flagget på brystet er stort og viktig for meg, sier 25-åringen.

Massiv kritikk

Zuccarello var den første av flere idrettsprofiler som inngikk private avtaler med spillselskaper før sommeren. Etter ishockeyspilleren skrev både stavhopper Cathrine Larsåsen, Fulham-spiller John Arne Riise og tidligere landslagsspiss John Carew under avtaler med ulike spillselskaper.

– Det å ha en slik avtale med en konkurrent til Norsk Tipping er uforenlig med å spille på landslaget, uttalte ishockeyforbundets generalsekretær Jon Haukeland om Zuccarello-avtalen.

Selv om New York Rangers-spilleren bryter avtalen med Unibet - vil han ikke utelukke samarbeid i framtiden.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Zuccarello1

Mats Zuccarello Aasen vil til OL i februar. Nå bryter han avtalen med spillselskapet Unibet.

Foto: Höök, Pontus / NTB scanpix

– Jeg er ikke fremmed for et slik samarbeid, men vil ikke gjøre det nå. Det er heller ikke slik at jeg skal spille OL og så rett tilbake til en ny avtale. Men det er umulig å si hva som skjer i framtiden, når jeg blir eldre, sier Zuccarello til NRK.no.

– Hvordan har det vært å være utestengt fra landslaget?

– Jeg har ikke merket så mye til det. Jeg hadde ikke vært med i VM (i mai) uansett. Det ble mye unødvendig oppstyr fra visse folk, men det er noe jeg har lagt bak meg, sier han.

– Dette er ikke noe jeg gjør for ishockeyforbundet sin skyld, men for min egen del, sier Zuccarello.

– Uproblematisk

Unibet, som nå mister Norges største ischockeystjerne som sin frontfigur, sier i en pressemelding at de ikke finner det problematisk å fristille «Zucca» fra kontrakten.

– Unibet ønsker ikke å legge hindringer i veien for at Mats Zuccarello skal få spille OL-hockey for Norge. Derfor er det fullstendig uproblematisk å fristille ham fra avtalen, slik han nå ønsker, sier Unibets nye PR manager, Kyrre Merg.

Han understreker at Unibet ikke kommer til å kreve deler av Zuccarello Aasens honorar tilbake, selv om avtalen formelt strekker seg til mai 2014.

– Vi er stolte over å ha fått jobbe med en fantastisk lagspiller og et forbilde som Mats Zuccarello er. Når han i løpet av sommeren har bestemt seg for å satse for Norge frem mot OL i Sotsji, ønsker vi ham et varmt ”lykke til”, skriver Merg.

Ser fram til ny sesong

Zuccarello har blitt enig med New York Rangers om en ny kontrakt - og nå ser han fram til en ny sesong i den amerikanske storbyen.

– Klubben vil ha meg og jeg trives der. Dette er klubben min, sier Zuccarello.

– Det var en positiv avslutning på sesongen sist, og det må vi ta med oss videre. Jeg føler at avslutningen forrige sesong viser at jeg bør få sjanser også den kommende sesongen, sier han.

Alain Vigneault har overtatt som ny trener i klubben etter at John Tortorella fikk sparken etter sluttspillet i mai.

– Nå starter alle fra scratch, sier «Zucca».

Siste nytt

 • Norsk siger i curling-EM

  Thomas Ulsruds lag slo Nederland 6-2 i sin tredje kamp i curling-EM i Sveits. Dermed har Norge to sigrar og eitt tap hittil.

  Måndag møter Norge både Slovakia og Italia.

 • Stiller for sin sjette periode

  Gian Franco Kasper (73) stiller til val som FIS-president for sin sjette periode neste år, melder insidethegames.biz. Kasper har leia FIS sidan 1998.

  Det internasjonale skiforbundet har berre hatt fire presidentar sidan opprettinga i 1924.

  Gian-Franco Kasper
  Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP
 • Suzann Pettersen sprakk

  Suzann Pettersen var i delt ledelse før siste runde, men hang ikke med på rivalenes birdiefest, og falt til 11.-plass i LPGA-tourfinalen.

  Tutta kjempet om sin første seier på LPGA-touren på godt over to år, men to birdier var ikke godt nok. Hun måtte nøye seg med å gå sisterunden i Florida på par.

  Suzann Pettersen
  Foto: SAM GREENWOOD / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal