NRK Meny
Normal

«Zucca» og Rangers tvang fram 7. kamp: – Ikke ofte man får opplevd det

Mats Zuccarello Aasen hadde assist på vinnermålet da New York Rangers slo Washington Capitals 1-0 og tvang fram en avgjørende kamp i 1. runde i NHL-sluttspillet.

Zuccarello

Mats Zuccarello Aasen jubler sammen med lagkameratene for 1-0 hjemme i Madison Square Garden. Målet kom i midperioden og var kampens eneste.

Foto: Paul Bereswill / Afp

– Det gikk bra i dag. Vi skaper masse og burde scoret et par til. Men vi vinner, og det er det viktigste, sier Mats Zuccarello Aasen etter seieren.

Alle seks kamper i sluttspillserien mellom Rangers og Capitals så langt er vunnet av hjemmelaget. Rangers må endre på det om det skal bli avansement til kvartfinalen.

Avgjørelsen faller allerede natt til tirsdag norsk tid i hovedstaden.

– Det er kamp sju, og det skal bli gøy. Det er ikke ofte man får opplevd det. Det er bare å nullstille og være klar i morgen, sier «Zucca».

Nordmannen fikk mye istid søndag og spilte 20.55 minutter. Han hadde to skudd på mål og noterte sitt fjerde målpoeng i sluttspillet.

Utspilet keeper

Kampens eneste mål kom 9.39 minutter inn i annen periode, da Derick Brassard fikk pucken umarkert i gjestenes sone etter god jobbing av Zuccarello og John Moore.

Publikum skrek på et skudd, og pucken endret retning på backen Steve Oleksy og utmanøvrerte keeper Braden Holtby.

Rick Nash, som spilte i rekke med Zuccarello og Brassard, ble først kreditert målet på styring, men det ble senere endret. Han bidro likevel ved å gå i nærkamp med Oleksy foran skytteren.

Lundqvist banens beste

Rangers gjorde en helhjertet forsvarskamp og satset tungt på overganger. Det kunne betalt seg i en mindre spennende avslutning, men Holtby var god i gjestemålet og reddet 28 av 29 skudd.

Henrik Lundqvist reddet alle gjestenes 27 skudd og ble kåret til banens beste spiller.

Lundqvist hadde lange perioder uten noe å gjøre, men han var som vanlig glimrende når det var bruk for ham. Gjestenes superstjerne Alex Ovetsjkin ble målløs for fjerde kamp på rad.

I første periode var Rangers klart best og hadde tre overtallsmuligheter, blant dem 44 sekunder i fem mot tre. Som i de fem foregående kampene slet New York-laget i power play, og det er blitt bare to mål på 25 forsøk totalt i 1. runde.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal