NRK Meny
Normal

Zucca storspilte i comebacket

Endelig var Mats Zuccarello tilbake i kamp etter den alvorlige hodeskaden i vår. Og for et comeback det ble!

Zuccarello comeback

TILBAKE: Mats Zuccarello har bare trent drøye to uker på isen med laget sitt New York Rangers, men i dag var han tilbake i kamp da Rangers møtte Boston Bruins i treningskamp.

Foto: Winslow Townson / Ap

– Det var fint å være tilbake å få spilt en kamp. Det var moro, men det hadde selvsagt vært enda gøyere å vinne, men den første kampen er i boks og jeg ser fram til den neste, sier Zuccarello til klubbens hjemmeside.

Laster Twitter-innhold

For i natt var han tilbake og herjet med motstanderne igjen i treningskampen mot Boston Bruins. Ifølge New York Rangers egen hjemmeside var nordmannen blant banens beste. Zuccarello scoret like godt ett mål og hadde en målgivende pasning da New York Rangers tapte 4-3 på bortebane.

Zucca scoret

Først serverte den norske NHL-stjernen Brady Skjei 2-1 scoringen til Rangers midtveis ut i 1. periode. 16.10 minutter ut i perioden la comeback-kid like godt på til 3-1 med et frekt håndleddskudd. Da runget Zuuuuuuc blant bortefansen, og den store publikumshelten til Rangers beviste at han har brukt rekonvalesenstiden i Norge godt.

Da 53 sekunder av kampen gjensto tok hjemmelaget ut keeper og utlignet, dermed ble det 3-3 og spilleforlengelse og til slutt straffeslag. Her scoret Zucca nok et elegant mål, men Boston vant straffeslagkonkurransen, og kampen endte dermed med 4-3 tap for Zucca.

Zuccarello gliser i comebacket

GLISER TROSS TAP: Det ble til slutt 4-3 tap for Zucca og co, men nordmannen er nok uansett glad for å være tilbake på isen.

Foto: Winslow Townson / Ap

I mai måtte Oslo-gutten forlate isen etter å ha fått en puck i hodet i sluttspillet. Det ble raskt konstatert brudd på hodeskallen og hjerneblødning. I flere dager mistet han taleevnen og trodde en stund at hele karrieren var over. Den norske stjernespilleren ble skjermet av klubben, og etter noen uker sto Zucca fram og fortalte hva som hadde skjedd.

Roser lagkameratene

Etter torsdagens morgentrening mente Rangers-trener Alain Vigneault at Zucca er kampklar. Etter treningen ga han nordmannen følgende beskjed:

– Du spiller i kveld. Gå ut og ha det gøy.

– Det var en god beskjed og jeg gleder meg. Jeg kommer derimot ikke til å skremme noen, sa Zucca til New York Post etter treningen.

Zucca får ikke fullrost sine klubbkamerater i New York nok.

De besøkte meg på sykehuset da det var som mørkest. De støttet meg og inspirerte meg, skrev Zucca på lagets twitter-konto.

Zucca spilte 19.37 minutter i nattens kamp som var Rangers tredje treningskamp før seriestart 7.oktober mot Chicago Blackhawks.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal