Hopp til innhold

Scoret på straffe: – Jeg var dritdårlig

I sin 100. NHL-kamp scoret Mats Zuccarello Aasen (26) et iskaldt straffemål da New York Rangers tok en etterlengtet seier.

Mats Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen er den fjerde nordmannen som runder 100 kamper i NHL.

Foto: Elsa / Getty Images

Zuccarello scoret i straffeslagkonkurransen da New York Rangers natt til mandag slo Calgary Flames 4-3 i Madison Square Garden.

Nordmannen ventet ut Karri Ramo i Calgary-målet, før han satte pucken oppe i det høyre krysset med et lekkert håndleddsskudd. Han har scoret på 7 av 13 straffer i NHL.

– Kunne han ha ventet noe lenger før han fyrte av?, uttalte NHL-kommentatorene med en sarkastisk tone - tydelig imponert over nordmannens iskalde avslutningsegenskaper.

– Jeg var dritdårlig

26-åringen ligger på fjerdeplass på listen over nordmenn med
flest kamper i National Hockey League.

Selv var ikke Zuccarello veldig fornøyd med eget spill.

– Jeg var dritdårlig i dag, men det var en viktig seier, så det var digg, sa Zuccarello til Nettavisen.

Han er på andreplass av nordmenn med målpoeng i den nordamerikanske ishockeyserien. Espen Knutsen noterte 111 målpoeng (30+81) under sine sesonger i NHL. Zuccarello står med 55 målpoeng (17+38) etter 100 kamper. Shampo hadde 62 poeng på sine første 100 kamper.

Passerer snart Thoresen

På kamplisten passerer Zuccarello snart Patrick Thoresen, som totalt står med 106 NHL-kamper. Ole-Kristian Tollefsen har nest flest kamper av nordmennene med 163. Espen Knutsen spilte hele 207 kamper i NHL.

Zuccarello spilte drøyt 18 minutter natt til mandag. For New York Rangers var det en etterlengtet seier. Før møtet med Calgary Flames hadde laget tapt fire strake kamper.

Siste nytt

 • Riises Avaldsnes rystet Vålerenga

  Serieleder Vålerenga har vært i en egen klasse til nå i Toppserien, men mot John Arne Riises Avaldsnes gikk Oslo-laget på en real smell. Kampen endte til slutt 1–1, og dermed endte seiersrekken til Vålerenga, som ikke hadde gitt fra seg poeng på fem kamper.

  – Det er klart at det er skuffede Vålerenga-spillere som ikke får med seg tre poeng mot Avaldsnes, sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp.

  Vålerenga tok ledelsen på et selvmål etter et drøyt kvarter. Karina Sæviks avslutningsforsøk ble reddet av keeper Kelsey Daugherty, men returen gikk rett i en uheldig Susan Duah og spratt i eget mål.

  Tabelljumboen lot seg ikke sette ut og gjorde en god prestasjon mot den suverene serielederen. I det 65. minutt kom et fortjent utligningsmål da Maria Hovmark nikket inn et innlegg fra Kristina Svandal.

  Synne Skinnes Hansen sto for målene da Rosenborg vant borte mot LSK Kvinner i kampen om å være Vålerengas nærmeste utfordrer. Det NRK-sendte oppgjøret mellom Brann og Stabæk fra Bergen endte uten scoringer.

  (NRK / NTB)

  Avaldsnes har hatt det tøft i Toppserien i år og mange trodde de skulle få det tøft mot serielederen Vålerenga.
 • Bekreftet: Benzema klar for al-Ittihad

  Karim Benzema takket tirsdag ettermiddag for seg i Real Madrid etter 14 år i den spanske hovedstaden. Nå er det bekreftet at den franske stjernen har signert for den Saudiarabiske klubben al-Ittihad.

  Det bekrefter klubben på sosiale medier.

  – Jeg gleder meg til å oppleve en ny liga i et annet land. Jeg har vært heldig nok til å oppnå fantastiske ting i min karriere og oppnå alt jeg kan i Spania og Europa, sier Benzema.

  – Nå føles det som tiden er inne for en ny utfordring og et nytt prosjekt. Jeg ser fram til å slutte meg til mine nye lagkamerater og sammen med dem hjelpe til å løfte denne flotte klubben og fotballen i Saudi-Arabia til nye høyder.

  Franskmannen vant Ballon d'or i fjor og har vunnet Mesterligaen fem ganger, og La Liga fire ganger. Han endte til slutt med 353 mål for den spanske storklubben.

  Nå følger han altså tidligere lagkompis Cristiano Ronaldos fotspor og fortsetter karrieren i den pengesterke ligaen i Saudi-Arabia. Ifølge spanske Marca vil kontrakten være verdt utrolige 100 millioner euro i året. Det vil gjøre Benzema til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

  benzema
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
 • Norges sandvolleyballstjerner innledet med seier

  Begge de norske lagene vant da kvalifiseringen til den europeiske nasjonscupen i sandvolleyball ble innledet i Lillesand. Onsdag er det semifinaler.

  Det er en av sju kvalifiseringsturneringer som leder fram til et sluttspill. Sluttspillvinneren i hver klasse sikrer en kvoteplass til OL i Paris, og det er målet for de norske.

  Det startet da Norge slo Estland i det innledende spillet. Mathias Berntsen og Hendrik Mol slo Kaur Erik Kais/Rasmus Meius 2-0 (21-14, 21-14) før Anders Mol og Christian Sørum inntok sanden og slo Urmas Piik/Dimitriy Korotkov 2-0 (21-15, 21-15).

  Begge de norske kvinnelagene slo sine danske motstandere i strake sett. Først vant 2.-laget Kirstine Garder/Ingrid Lunde 2-0 (21-16, 21-12) over Pia Hove/Astrid Mellmølle, så vant Sunniva Helland-Hansen/Emilie Olimstad 2-0 (21-18, 21-12) over Clara Windelleff/Sofia Nørager Bisgaard.

  (NTB)

  Christian Sørum og Anders Mol
  Foto: Ksenia Novikova / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste