Hopp til innhold

Scoret på straffe: – Jeg var dritdårlig

I sin 100. NHL-kamp scoret Mats Zuccarello Aasen (26) et iskaldt straffemål da New York Rangers tok en etterlengtet seier.

Mats Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen er den fjerde nordmannen som runder 100 kamper i NHL.

Foto: Elsa / Getty Images

Zuccarello scoret i straffeslagkonkurransen da New York Rangers natt til mandag slo Calgary Flames 4-3 i Madison Square Garden.

Nordmannen ventet ut Karri Ramo i Calgary-målet, før han satte pucken oppe i det høyre krysset med et lekkert håndleddsskudd. Han har scoret på 7 av 13 straffer i NHL.

– Kunne han ha ventet noe lenger før han fyrte av?, uttalte NHL-kommentatorene med en sarkastisk tone - tydelig imponert over nordmannens iskalde avslutningsegenskaper.

– Jeg var dritdårlig

26-åringen ligger på fjerdeplass på listen over nordmenn med
flest kamper i National Hockey League.

Selv var ikke Zuccarello veldig fornøyd med eget spill.

– Jeg var dritdårlig i dag, men det var en viktig seier, så det var digg, sa Zuccarello til Nettavisen.

Han er på andreplass av nordmenn med målpoeng i den nordamerikanske ishockeyserien. Espen Knutsen noterte 111 målpoeng (30+81) under sine sesonger i NHL. Zuccarello står med 55 målpoeng (17+38) etter 100 kamper. Shampo hadde 62 poeng på sine første 100 kamper.

Passerer snart Thoresen

På kamplisten passerer Zuccarello snart Patrick Thoresen, som totalt står med 106 NHL-kamper. Ole-Kristian Tollefsen har nest flest kamper av nordmennene med 163. Espen Knutsen spilte hele 207 kamper i NHL.

Zuccarello spilte drøyt 18 minutter natt til mandag. For New York Rangers var det en etterlengtet seier. Før møtet med Calgary Flames hadde laget tapt fire strake kamper.

Siste nytt

  • Nadal gjorde kort prosess i etterlengtet comeback – feide Cobolli av grusen

    Rafael Nadal imponerte da han endelig var tilbake på tennisbanen igjen. 37-åringen feide Flavio Cobolli av grusen i Barcelona Open.

    Nadal vant 6-2, 6-3 over den 62.-rangerte italieneren. Dermed tok han seg videre til kamp mot Alex de Minaur i neste runde. Nadal har vunnet turneringen 12 ganger.

    Det var gruskongens første kamp på favorittunderlaget siden han slo Casper Ruud i finalen i Roland-Garros i juni 2022. Han har vært plaget av skader siden da, og hans forrige kamp var i januar.

    Under skadeoppholdet har Nadal falt til 644.-plass på ATP-rankingen. (NTB)

    Nadal
    Foto: NTB
  • Norges håndballmenn møter Danmark og Frankrike i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og tittelforsvarer Frankrike da trekningen for OL-turneringen i håndball for menn ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe B med Danmark, Ungarn, Frankrike, Egypt og Argentina.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    OL-turneringen i håndball spilles fra 27. juli til 11. august. Innledningskampene er lagt til Paris Expo Porte de Versailles, og finalerundene skal spilles i Stade Pierre-Mauroy i Lille.

    Frankrike er tittelforsvarer i OL både for kvinner og menn. (NTB)

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
  • Norges håndballkvinner møter Danmark og Sverige i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og Sverige da trekningen for OL-turneringen i håndball for kvinner ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe A med Tyskland, Slovenia, Sverige, Danmark og Sør-Korea.

    Norges herrer møter Danmark, Frankrike, Ungarn, Egypt og Argentina i deres OL-gruppe.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    Norge var i samme seedingspulje som Kroatia, og kroatene var dermed de eneste Norge ikke kunne trekke. Frankrike fikk som tittelforsvarer velge gruppe etter at fem lag var trukket i hver. (NTB)

    gaGQ0Njsuwg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal