NRK Meny
Normal

Zucca raser mot forbundet etter VM-nekt: – Amatørmessig og feigt

Mats Zuccarello Aasen raser over at Norges Ishockeyforbund ikke vil la ham delta i VM på grunn av en privat reklameavtale, og er svært lite fornøyd med måten han fikk vite om landslagsnekten.

zucca

Mats Zuccarello Aasen har inngått en reklameavtale med et utenlandsk spillselskap under ishockey-VM. Det liker ikke Norges Ishockeyforbund.

Foto: Höök, Pontus / NTB scanpix

– Som landslagsspiller representerer jeg landslaget og det de står for. Men som privatperson må jeg ha mitt eget opplegg om jeg vil det, sier Mats Zuccarello Aasen til NRK.no.

NRK snakket med NHL-proffen i ettermiddag, etter det i Aftenposten ble kjent at Norges Ishockeyforbund ikke vil la 25-åringen spille for Norge så lenge han har en privat reklameavtale med spillselskapet Unibet.

Jon Haukeland

Generalsekretær Jon Haukeland mener det er helt åpenbart at ishockeyforbundet må beskytte sine samarbeidspartnere.

Foto: Scanpix

– Hans samarbeidsavtale med Unibet må opphøre. Det å ha en slik avtale med en konkurrent til Norsk Tipping er uforenlig med å spille på landslaget, sier ishockeyforbundets generalsekretær Jon Haukeland til Aftenposten.

Skuffet og frustrert

New York Rangers-spilleren er frustrert over at han fikk vite om spillnekten gjennom media, og at forbundet ikke har tatt kontakt med ham selv.

– De sier at de ikke vil ha en konflikt i media og så annonserer de dette uten å ta kontakt med meg. Det viser bare hvor amatørmessige forbundet er egentlig. Jeg har hatt en åpen dialog med forbundet og Norsk Tipping. Når jeg er på landslaget så representerer jeg de og ingen andre, sier «Zucca».

En plass ble holdt ledig for 25-åringen da VM-troppen som skulle til Sverige var klar. Den plassen skulle NHL-proffen få dersom New York Rangers røk ut av sluttspillet mens Norge fortsatt var med i mesterskapet.

Den plassen kan Aasen se langt etter nå, og han legger ikke noe imellom når han forteller hva han mener om forbundet.

– De har ikke ringt meg eller sagt noen ting. De har bare gått ut i media. Det er ganske feigt. Det er piss at de har informert meg. De har et styre fullt av amatører. Det er «Gutteklubben Grei», raser 25-åringen.

Tenker ikke på å bryte

«Zucca» har ikke tatt stilling til om han skal bryte kontrakten med spillselskapet.

– Akkurat nå så tenker jeg ikke på det. Nå er det sluttspill. Det får jeg ta stilling til etterpå, sier Zucca.

Det er viktig for den profilerte nordmannen at han ikke ønsker å ødelegge for landslaget.

Kevin Skabo

Zuccarellos manager, Kevin Skabo, sier at NHL-proffen skulle bli utestengt fra landslaget ikke er konsekvensen man hadde sett for seg av avtalen. – I så fall ønsker vi å bli informert om det før man går ut i Aftenposten, sier han.

Foto: NRK

– Jeg har lyst til å spille på landslaget, være med gutta og kjempe om noe. Jeg kjemper ikke for forbundet. Jeg har ikke noe mer å si, sier han.

Det er manager Kevin Skabo som har fremforhandlet avtalen for Zuccarello. Han er overrasket over at «Zucca» er utestengt fra landslaget.

– Det er ikke de konsekvensene man har sett for seg. I så fall ønsker vi å bli informert om det før man går ut i Aftenposten og sier at en av deres viktigste spillere er utestengt, sier Skabo til NRK.no.

Han forteller at både forbundet og Norsk Tipping tidlig ble informert om interessen fra spillselskapet Unibet.

– De har hele tiden vært vel vitende om hva som lå i sikte for Mats, det er det ingen tvil om, sier han.

– Føler ikke vi er amatørmessige

Generalsekretær Haukeland sier de har vært usikre på hvordan de skulle nå til «Zucca» med informasjonen.

– Så lenge han er i NHL, er vi avskåret fra direkte og formell kontakt med ham. Det må skje gjennom New York Rangers. Vi hadde et møte med hans kommersielle rådgiver, og vi gjorde vårt syn tydelig for ham, sier Haukeland til NRK.

Haukeland sier «Zucca» må få lov til å synes at forbundet er amatørmessig, men er ikke enig i den karakteristikken.

– Vi føler ikke at vi er amatørmessige. Det er forretningsmessig fra vår side at vi har en avtale med Norsk Tipping, en avtale som er separat for hockeyforbundet, som er grunnlagt for mesteparten av aktiviteten vi driver. Det er helt åpenbart at vi må beskytte våre samarbeidspartnere, sier han.

Forstår skuffelsen

At informasjonen kommer flere dager etter ishockey-VM er i gang, forklarer Haukeland slik:

– Vi ville ikke ha støy rundt det, og har derfor ikke tatt det opp før det ble aktualisert i form av at New York Rangers ligger under to kamper i sluttspillet. Da ble det et tema.

– Forstår du at Aasen er skuffet og frustrert?

– Det kan man snu på to veier. Man kan enten si at kanskje han burde ha spurt oss på forhånd, før han inngikk en sånn avtale, om det var i konflikt med oss. Det øyeblikket han får vite konsekvensene, kan jeg forstå at han er skuffet.

Generalsekretæren sier de gjerne ville hatt NHL-spilleren med på landslaget.

– Vi skulle gjerne hatt alle våre beste spiller tilgjengelig. Vi tror denne situasjonen er et resultat av dårlig rådgivning og kanskje manglende informasjon til Mats om hvilke potensielle konsekvenser en slik avtale ville ha, sier han.

Fokus på sluttspill

Selv om NHL-proffen sier han er både lei seg og forbanna, har han andre ting å tenke på.

– Nå er det sluttspill og jeg kan ikke fokusere på dette, sier han.

I natt spiller New York Rangers hjemme mot Washington Capitals. Rangers ligger under 2-0 sammenlagt. I natt må de vinne for å henge med.

– Det blir en blir en spennende kamp. Vi må vinne. Så enkelt er det. Vi må frem og ta frem alt fra boka, avslutter han.

Siste nytt

 • Ruud møter tidligere verdenstreer

  Den spanske tennisspilleren David Ferrer, verdenstreer så sent som i 2014, blir Casper Ruuds motstander i 2. runde av ATP-turneringen i Båstad. Andre runde spilles onsdag eller torsdag. Nå er Ferrer rangert som nummer 39 i verden, mot Ruuds 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Fransk seier på 10. etappe

  Julian Alaphilippe gikk til topps på den 10. etappen i Tour de France. Franskmannen angrep på den nest siste stigningen, og sikret årets første franske seier. 26-åringen tok også over klatretrøyen. Det er hans første etappesier i Tour de France noensinne.

  Alaphillipe
  Foto: Philippe Lopez / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal