Hopp til innhold

Zucca raser mot forbundet etter VM-nekt: – Amatørmessig og feigt

Mats Zuccarello Aasen raser over at Norges Ishockeyforbund ikke vil la ham delta i VM på grunn av en privat reklameavtale, og er svært lite fornøyd med måten han fikk vite om landslagsnekten.

zucca

Mats Zuccarello Aasen har inngått en reklameavtale med et utenlandsk spillselskap under ishockey-VM. Det liker ikke Norges Ishockeyforbund.

Foto: Höök, Pontus / NTB scanpix

– Som landslagsspiller representerer jeg landslaget og det de står for. Men som privatperson må jeg ha mitt eget opplegg om jeg vil det, sier Mats Zuccarello Aasen til NRK.no.

NRK snakket med NHL-proffen i ettermiddag, etter det i Aftenposten ble kjent at Norges Ishockeyforbund ikke vil la 25-åringen spille for Norge så lenge han har en privat reklameavtale med spillselskapet Unibet.

Jon Haukeland

Generalsekretær Jon Haukeland mener det er helt åpenbart at ishockeyforbundet må beskytte sine samarbeidspartnere.

Foto: Scanpix

– Hans samarbeidsavtale med Unibet må opphøre. Det å ha en slik avtale med en konkurrent til Norsk Tipping er uforenlig med å spille på landslaget, sier ishockeyforbundets generalsekretær Jon Haukeland til Aftenposten.

Skuffet og frustrert

New York Rangers-spilleren er frustrert over at han fikk vite om spillnekten gjennom media, og at forbundet ikke har tatt kontakt med ham selv.

– De sier at de ikke vil ha en konflikt i media og så annonserer de dette uten å ta kontakt med meg. Det viser bare hvor amatørmessige forbundet er egentlig. Jeg har hatt en åpen dialog med forbundet og Norsk Tipping. Når jeg er på landslaget så representerer jeg de og ingen andre, sier «Zucca».

En plass ble holdt ledig for 25-åringen da VM-troppen som skulle til Sverige var klar. Den plassen skulle NHL-proffen få dersom New York Rangers røk ut av sluttspillet mens Norge fortsatt var med i mesterskapet.

Den plassen kan Aasen se langt etter nå, og han legger ikke noe imellom når han forteller hva han mener om forbundet.

– De har ikke ringt meg eller sagt noen ting. De har bare gått ut i media. Det er ganske feigt. Det er piss at de har informert meg. De har et styre fullt av amatører. Det er «Gutteklubben Grei», raser 25-åringen.

Tenker ikke på å bryte

«Zucca» har ikke tatt stilling til om han skal bryte kontrakten med spillselskapet.

– Akkurat nå så tenker jeg ikke på det. Nå er det sluttspill. Det får jeg ta stilling til etterpå, sier Zucca.

Det er viktig for den profilerte nordmannen at han ikke ønsker å ødelegge for landslaget.

Kevin Skabo

Zuccarellos manager, Kevin Skabo, sier at NHL-proffen skulle bli utestengt fra landslaget ikke er konsekvensen man hadde sett for seg av avtalen. – I så fall ønsker vi å bli informert om det før man går ut i Aftenposten, sier han.

Foto: NRK

– Jeg har lyst til å spille på landslaget, være med gutta og kjempe om noe. Jeg kjemper ikke for forbundet. Jeg har ikke noe mer å si, sier han.

Det er manager Kevin Skabo som har fremforhandlet avtalen for Zuccarello. Han er overrasket over at «Zucca» er utestengt fra landslaget.

– Det er ikke de konsekvensene man har sett for seg. I så fall ønsker vi å bli informert om det før man går ut i Aftenposten og sier at en av deres viktigste spillere er utestengt, sier Skabo til NRK.no.

Han forteller at både forbundet og Norsk Tipping tidlig ble informert om interessen fra spillselskapet Unibet.

– De har hele tiden vært vel vitende om hva som lå i sikte for Mats, det er det ingen tvil om, sier han.

– Føler ikke vi er amatørmessige

Generalsekretær Haukeland sier de har vært usikre på hvordan de skulle nå til «Zucca» med informasjonen.

– Så lenge han er i NHL, er vi avskåret fra direkte og formell kontakt med ham. Det må skje gjennom New York Rangers. Vi hadde et møte med hans kommersielle rådgiver, og vi gjorde vårt syn tydelig for ham, sier Haukeland til NRK.

Haukeland sier «Zucca» må få lov til å synes at forbundet er amatørmessig, men er ikke enig i den karakteristikken.

– Vi føler ikke at vi er amatørmessige. Det er forretningsmessig fra vår side at vi har en avtale med Norsk Tipping, en avtale som er separat for hockeyforbundet, som er grunnlagt for mesteparten av aktiviteten vi driver. Det er helt åpenbart at vi må beskytte våre samarbeidspartnere, sier han.

Forstår skuffelsen

At informasjonen kommer flere dager etter ishockey-VM er i gang, forklarer Haukeland slik:

– Vi ville ikke ha støy rundt det, og har derfor ikke tatt det opp før det ble aktualisert i form av at New York Rangers ligger under to kamper i sluttspillet. Da ble det et tema.

– Forstår du at Aasen er skuffet og frustrert?

– Det kan man snu på to veier. Man kan enten si at kanskje han burde ha spurt oss på forhånd, før han inngikk en sånn avtale, om det var i konflikt med oss. Det øyeblikket han får vite konsekvensene, kan jeg forstå at han er skuffet.

Generalsekretæren sier de gjerne ville hatt NHL-spilleren med på landslaget.

– Vi skulle gjerne hatt alle våre beste spiller tilgjengelig. Vi tror denne situasjonen er et resultat av dårlig rådgivning og kanskje manglende informasjon til Mats om hvilke potensielle konsekvenser en slik avtale ville ha, sier han.

Fokus på sluttspill

Selv om NHL-proffen sier han er både lei seg og forbanna, har han andre ting å tenke på.

– Nå er det sluttspill og jeg kan ikke fokusere på dette, sier han.

I natt spiller New York Rangers hjemme mot Washington Capitals. Rangers ligger under 2-0 sammenlagt. I natt må de vinne for å henge med.

– Det blir en blir en spennende kamp. Vi må vinne. Så enkelt er det. Vi må frem og ta frem alt fra boka, avslutter han.

Siste nytt

 • KFUM sjokkerte Molde – utrolig rekke fortsatte

  KFUM Oslo tok en svært overraskende 3-2-seier borte mot Molde lørdag kveld.

  Matchvinner Johannes Nuñez er i fyr og flamme om dagen, og scoret enda en gang på bortebane. Det var den syvende bortekampen på rad med scoring for spissen.

  – Syv på rad ja. Folk sier det er historie. Første sesongen min i Eliteserien, så å skape historie er veldig stort for meg, sier Nuñez til NRK.

  Men det var Molde som tok ledelsen ved Mathias Fjørtoft Løvik etter 20 minutter.

  Kun to minutter senere svarte KFUM. Håkon Hoseth avsluttet fra skrått hold, via rumpa til Petter Nosa Dahl og i mål.

  Og KFUM ga seg ikke med det. Ayoub Aleesami steg til værs på en corner fra Robin Rasch og headet bortelaget i ledelsen.

  Oslo-laget var nære på å øke ledelsen flere ganger tidlig i andreomgang, blant annet da Simen Hestnes skjøt via en Molde-spiller og i stolpen etter 63 minutter. Men i stedet for at Oslo-laget skulle doble ledelsen, utlignet Magnus Wolff Eikrem for Molde bare sekunder senere. Dermed stod det 2-2.

  Hjemmelaget hadde flere sjanser til å ta tilbake ledelsen sent i omgangen, men igjen var det i andre enden det smalt.

  KFUM kontret på nydelig vis. Teodor Berg Haltvik hadde et nydelig forarbeid, før han spilte frem Johannes Nuñez. Spissen gjorde ingen feil alene med keeper.

  Dermed kan KFUM gå inn i lørdagskvelden som nummer seks på tabellen. Molde er nummer tre, åtte poeng bak serieleder Bodø/Glimt.

  Molde - KFUM
  Foto: Marius Simensen / NTB
 • Absurd rødt kort og overtidsdrama i Sarpsborg

  Det endte 1-1 mellom Sarpsborg 08 og Brann, men Henrik Meister lå an til å bli den store helten på overtid for Sarpsborg 08. Ett minutt på overtid steg spissen opp på et frispark og sendte vertene i ledelsen.

  Det var Meisters femte mål på to kamper, etter at han scoret fire mål mot Rosenborg forrige runde.

  Men Brann svarte umiddelbart. Aune Heggebø ble spilt fri i boksen og kunne enkelt sette inn utligningen for bortelaget, fire minutter på overtid.

  Bare minutter før overtidsdramaet hadde Sarpsborg 08s fysioterapeut, Joao Ferreira, fått rødt kort. Det første gulet får han for drøying av spillet, før han kjeftet på dommer Marius Lien og fikk sitt andre gule.

  – Det er en ordbruk og gestikulering jeg ikke kan tillate, sier Lien til NRK om Ferreiras andre gule kort.

  – Jeg sa til dommeren at det bør være oss og ikke han som bestemmer om vi skal ut på banen og gi behandling eller ikke. Det er vi som er kvalifisert til å ta den avgjørelsen, sier Ferreira til NRK.

  Rett etter Branns redusering fikk også Sarpsborg-trener Christian Michelsen sitt andre gule for kvelden. Begge for klaging på dommer.

  Sarpsborg 08 skapte de største sjansene i førsteomgang, men Branns keeper Mathias Dyngeland holdt gjestene inne i kampen med flere gode redninger.

  Bortelaget bedret seg i andreomgang. Brann-back Joachim Soltvedt hadde muligheten i femmeteren fra skrått hold, men avslutningen gikk i nettveggen.

  Hjemmelagets Daniel Job var svært nære å ta tilbake ledelsen dypt inne i overtiden, men Brann holdt unna.

  Uavgjortresultatet gjør at Brann befinner seg på en 2. plass, seks poeng bak Bodø/Glimt. Sarpsborg 08 ligger på 8. plass.

  Sarpsborg 08
  Foto: NTB
 • Pogacar tok sin femte etappeseier i årets Tour de France

  Det var femte gang at Tadej Pogacar krysset målstreken først i årets Tour de France. Han har vært overlegen i etapperittet og leder sammenlagt med over fem minutter.

  Pogacar (25) har allerede vunnet 16 etapper i Tour de France.

  Det var bare Jonas Vingegaard som fulgte Pogacar til bakketoppavslutningen.

  Tobias Halland Johannessen støtet seg opp til brudd og var lenge med i kampen om seieren. Han ble hentet inn av gruppen med sammenlagtfavorittene da det var fem kilometer igjen av etappen. Han kom til slutt i mål på 11. plass, 2.43 minutter bak Pogacar.

  Tour de France avsluttes søndag og Pogacar er med det kun en tempoetappe fra å vinne etapperittet.

  Med fire knalltøffe stigninger fordelt på 133 kilometer ble det satt et høyt tempo allerede i det første fjellet. Hovedfeltet smuldret opp på få minutter og en gruppe på tre ryttere fikk en liten luke ned til favorittgruppen.

  Halland Johannesen kom seg opp til favorittgruppen igjen og støtet seg fra sammen med to andre ryttere. De jaktet det store bruddet som hadde dannet seg i front.

  Da de tok igjen bruddet var bruddet på 10 ryttere. I det siste fjellet falt en etter en rytter av, med favorittgruppen på skuddhold.

  Det er bare noen dager siden at Halland Johannessen gikk i bakken, og det var nære også på den 20. etappen. Halland Johannessen hjul var borti hjulet foran, med det mistet han balansen. Like bak kom en motorsykkel som var nære å kjøre på den norske klatreren.

  Tour de France
  Foto: Stephane Mahe / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal