NRK Meny
Normal

Zucca og Rangers med stort finalesteg

Stjernekeeper Henrik Lundqvist vartet opp med storspill og sendte Mats Zuccarello Aasen (26) og New York Rangers nærmere en historisk finale.

Zuccarello

INGEN MÅLPOENG: Her prøver Mats Zuccarello Aasen å overliste Dustin Tokarski i Montreal-buret, men nordmannen noterte seg ikke for scoring eller assist i den andre semifinalen.

Foto: Jean-Yves Ahern / Reuters

Lundqvist

I KNALLFORM: Henrik Lundqvist stoppet både David Desharnais' (t.v.) og 39 andre forsøk i natt.

Foto: BRUCE BENNETT / Afp

Rangers vant nemlig 3-1 over Montreal Canadiens i natt. Med to borteseire har Mats Zuccarello Aasen alle muligheter til å bli den første nordmannen som når en Stanley Cup-finale.

Nå venter to hjemmekamper i best av sju-serien.

– Det endrer ingenting for oss. Nå skal vi gjøre oss klare for neste kamp, sier Rangers-trener Alain Vigneault til New York Post.

Nash-scoring

Det var Max Pacorietty og hjemmelaget som tok føringen, men Ryan McDonagh utlignet kun sekunder senere. Stjernespiller Rick Nash, som har slitt i sluttspillet, snudde kampen for gjestene.

2-1-scoringen var den andre på to kamper, men Nash sto med 14 målløse kamper før Montreal-oppgjørene.

Til slutt satte Martin St. Louis inn 3-1 i overtall, men det var svenske Henrik Lundqvist som stjal overskriftene etter å ha reddet 40 av 41 skudd.

– «Hank» har vært fabelaktig. I dag ga han oss tid til å finne oss selv. Vi gjorde det til slutt, sier målscorer Martin St. Lous til New York Times.

Mistet Price

Mens Lundqvist briljerte bakerst for Rangers, savnet Montreal stjernekeeperen Carey Price.

Kanadieren ble skadet etter en kollisjon med Chris Kreider i det første oppgjøret, og mandag kom beskjeden om at Price mister resten av semifinalen.

– Jeg er ordentlig skuffet. Han er vår beste spiller, sa Canadiens-trener Michel Therrien.

Erstatteren Dustin Tokarski har kun 10 NHL-kamper bak seg, og selv om han ikke gjorde seg bort i sluttspilldebuten, slapp han til slutt inn tre av 30 skudd.

Nå må han stoppe Rangers i Madison Square Garden.

Henrik Lundqvist spilte en fantastisk kamp mot Montreal Canadiens. New York Rangers vant 3-1 over Montreal Canadiens. På pressekonferansen etter kampen fikk Lundquist skryt av begge hovedtrenerne.

SE VIDEO: Motstanderen er full av lovord om Henrik Lundqvist.

Siste nytt

 • Hamilton nærmer seg ny VM-tittel

  Lewis Hamilton vant USA Grand Prix foran nærmeste utfordrer Sebastian Vettel.

  Nå skiller det 66 poeng de to imellom i VM-sammendraget. Alt tyder på at det er bare et tidsspørsmål før Hamilton har avgjort duellen.

  FOR-F1-GRAND-PRIX-OF-USA
  Foto: CLIVE MASON / AFP
 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm