NRK Meny
Normal

Zucca og Rangers med stort finalesteg

Stjernekeeper Henrik Lundqvist vartet opp med storspill og sendte Mats Zuccarello Aasen (26) og New York Rangers nærmere en historisk finale.

Zuccarello

INGEN MÅLPOENG: Her prøver Mats Zuccarello Aasen å overliste Dustin Tokarski i Montreal-buret, men nordmannen noterte seg ikke for scoring eller assist i den andre semifinalen.

Foto: Jean-Yves Ahern / Reuters

Lundqvist

I KNALLFORM: Henrik Lundqvist stoppet både David Desharnais' (t.v.) og 39 andre forsøk i natt.

Foto: BRUCE BENNETT / Afp

Rangers vant nemlig 3-1 over Montreal Canadiens i natt. Med to borteseire har Mats Zuccarello Aasen alle muligheter til å bli den første nordmannen som når en Stanley Cup-finale.

Nå venter to hjemmekamper i best av sju-serien.

– Det endrer ingenting for oss. Nå skal vi gjøre oss klare for neste kamp, sier Rangers-trener Alain Vigneault til New York Post.

Nash-scoring

Det var Max Pacorietty og hjemmelaget som tok føringen, men Ryan McDonagh utlignet kun sekunder senere. Stjernespiller Rick Nash, som har slitt i sluttspillet, snudde kampen for gjestene.

2-1-scoringen var den andre på to kamper, men Nash sto med 14 målløse kamper før Montreal-oppgjørene.

Til slutt satte Martin St. Louis inn 3-1 i overtall, men det var svenske Henrik Lundqvist som stjal overskriftene etter å ha reddet 40 av 41 skudd.

– «Hank» har vært fabelaktig. I dag ga han oss tid til å finne oss selv. Vi gjorde det til slutt, sier målscorer Martin St. Lous til New York Times.

Mistet Price

Mens Lundqvist briljerte bakerst for Rangers, savnet Montreal stjernekeeperen Carey Price.

Kanadieren ble skadet etter en kollisjon med Chris Kreider i det første oppgjøret, og mandag kom beskjeden om at Price mister resten av semifinalen.

– Jeg er ordentlig skuffet. Han er vår beste spiller, sa Canadiens-trener Michel Therrien.

Erstatteren Dustin Tokarski har kun 10 NHL-kamper bak seg, og selv om han ikke gjorde seg bort i sluttspilldebuten, slapp han til slutt inn tre av 30 skudd.

Nå må han stoppe Rangers i Madison Square Garden.

Henrik Lundqvist spilte en fantastisk kamp mot Montreal Canadiens. New York Rangers vant 3-1 over Montreal Canadiens. På pressekonferansen etter kampen fikk Lundquist skryt av begge hovedtrenerne.

SE VIDEO: Motstanderen er full av lovord om Henrik Lundqvist.

Siste nytt

 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal