Zucca tilbake: – Fantastisk for klubben

Denne uka var New York Rangers spillerne endelig tilbake på isen sammen. Det var også en frisk Mats Zuccarello.

Mats Zuccarello

ENDELIG TILBAKE: Mats Zuccarello.

Foto: ELSA / Afp

Mats Zuccarello

TILBAKE: Denne uka var Mats Zuccarello tilbake i Madison Square Garden med resten av Rangers-spillerne.

Foto: AP

– Det har vært en hard jobb. Jeg har sett fram mot det her - første dag på camp og tilbake på isen. Det er deilig å komme i gang, sier en strålende fornøyd Mats Zuccarello (28).

Torsdag denne uka møtte han de andre Rangers-spillerne på treningsleir (camp) i Madison Square Garden Training Center i New York. Der gikk de den første dagen gjennom medisinsk testing, før de fikk forsøke seg på isen fredag.

– Det er ikke helt hundre, men det kommer seg. Det er jo derfor vi er her, for å komme igang, sier den norske ishockey stjernen med et skjevt smil.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Mats Zuccarello

FØRSTE DAG PÅ IS: Fredag fikk «Zucca» og de andre Rangers-spillerne forsøke seg forsiktig på isen i Madison Square Garden.

Foto: AP

– Tilbake uten restriksjoner

Alain Vigneault

HOVEDTRENER: Alain Vigneaul i New York Rangers.

Foto: AP

Den virkelige oppkjøringa til sesongen startet for fullt lørdag, da spillerne ble delt inn i tre mindre treningsgrupper til hardøkter på isen.

At «Zucca» endelig er skadefri tilbake var ingen selvfølge i april, da den norske ishockeyproffen fikk en alvorlig hodeskade i playoff-kampen mot Pittsburgh Penguins.

Måneder etter at han fikk pucken i hodet mot Penguins slet Zuccarello med både taleevne og koordinasjon. Men i helga var hovedtrener Alain Vigneault glad for å se normannen skadefri i opptreningsdelen av 2015/16-sesongen.

– Det er fint å se Mats Zuccarelle tilbake ute på isen, sammen med lagkameratene. Vi vet alle hva han gikk gjennom med skaden. Nå er han skadefri, uten restriksjoner. Det er fantastisk for New York Rangers, sier treneren.

Med «Zucca» på isen ble New York Rangers nummer to i Stanley Cup i 2014. Men i fjor forsvant nordmannen ut med hodeskade tidlig i sluttspillet. Da tapte de Conference-finalen mot Tampa Bay Lightning (4-3).

Siste nytt

 • Slik stiller Norge mot Slovenia

  Norges lagoppstilling til nasjonsligakampen mot Slovenia er klar. Slik er laget (4-4-2): Rune Jarstein - Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Sigurd Rosted, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Sælnes, Moi Elyounoussi - Ola Kamara, Tarik Elyounoussi.

  Landslagstrening Ullevaal
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Stjernen vraket til lagkonkurransen

  Landslagstrener for hopperne, Alexander Stöckl, forteller til NRK at Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Robert Johansson og Anders Fannemel skal representere Norge i lagkonkurransen lørdag. Dermed vrakes Andreas Stjernen.

  Verdenscup skiflyging Planica
  Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix
 • Fem nordmenn til søndagens renn

  Ingen nordmenn topp ti - men fem går videre til finalen på søndag.

  Forfang er beste nordmann på 14. plass, Fannemel på 18., Stjernen på 25., Tande på 32., Johansson på 38. Granerud ender på 56. plass og blir dermed ikke å se på søndag.

  Russiske Klimov vinner kvalifiseringen med hoppet på 137 meter, men det skal sies at han hadde langt bedre forhold enn de antatt beste fikk.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 6 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 6
VM sjakk: Parti 6: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Nasjonsligaen: Slovenia - Norge