Hopp til innhold

Zucca før «duellen» mot Martinsen: – Nå begynner moroa

For aller første gang er det to nordmenn i et NHL-sluttspill når Mats Zuccarello og Andreas Martinsen møtes på isen.

Mats Zuccarello

HISTORISK SLUTTSPILL: Mats Zuccarello møter Andreas Martinsen og Montreal Canadiens.

Foto: BRUCE BENNETT / Afp

Den første kampen i den 1.-runden i NHL-sluttspillet spilles natt til torsdag (norsk tid). Da møtes lagene til nordmennene, New York Rangers og Montreal Canadiens.

Det skal spilles best av sju kamper og de første to oppgjørene går på Canadiens' hjemmebane.

Der møtes altså for aller første gang to nordmenn i et NHL-sluttspill, Mats Zuccarello og Andreas Martinsen.

– Nå begynner moroa, det blir deilig, det, sier Zucca etter at Rangers nylig avsluttet grunnspillet med hjemmeseier over Pittsburgh Penguins.

Etter kampen ble han også tildelt den prestisjetunge Steven McDonald-prisen. Utmerkelsen deles ut årlig til den spilleren som New York Rangers-fansen i størst grad synes «har gjort en ekstraordinær innsats for laget».

– Lite som er hemmelig

Nå er det sluttspillet som opptar nordmannen.

– Jeg tror nok ikke at det blir noen kamp mellom Norge og Norge. Det er to jevngode lag som møter hver andre, så det gjelder å ha marginene på sin side, forteller han.

– Vi må være helt på topp for å vinne, sier Zuccarello til NRK.

Zuccarello er ikke bekymret over eventuell innsideinformasjon som landsmannen Martinsen kan gi Montreal Canadiens.

– Jeg tror de har mange eksperter som ser på video av meg. Det er ikke mye som er hemmelig, sier han.

– Jeg er nok sterkere enn det alle tror, det er vel det han kan fortelle folk, ler han.

Andreas Martinsen (til høyre)

Andreas Martinsen (til høyre) gleder seg til kampen mot Rangers og Zucca.

Foto: Jean-Yves Ahern / Reuters

– Betyr litt ekstra

Andreas Martinsen gleder seg til oppgjøret med Zucca.

– Det blir fryktelig morsomt, selvfølgelig, sier Martinsen, som er i sitt første sluttspill i NHL.

– Når det i tillegg er mot Rangers og Zucca, så betyr det litt ekstra, selvfølgelig. Jeg tror det blir en spennende serie mot dem, og det er nok ekstra moro for dem som følger med hjemme i Norge, sier han.

Jeg får prøve å være litt på ham, forteller Martinsen.

Foruten den «den norske duellen» er det interessant å se på målvaktduellen i dette oppgjøret. De to lagene stiller med noen av NHLs sterkeste målvakter til å vokte buret.

Svenske Henrik Lundqvist har vært keeper for Rangers siden 2005 og regnes som en av ligaens beste keepere, mens 29 år gamle Carey Price fra Canada regnes som en av verdens beste hockeykeepere.

Siste nytt

  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28) og kaptein Maren Mjelde (34).

    De er ute med skader og har ikke vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

    Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

    London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

    Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

    Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

    Guro Reiten
  • Napolis Jesus skuffet over utfallet av rasismesak

    Italias fotballforbund straffer ikke Inters Francesco Acerbi etter påstander om rasisme. Napolis Juan Jesus kjenner på «bitterhet» over avgjørelsen.

    Det var i Serie A-oppgjøret mellom Napoli og Inter tidligere i måneden at Acerbi skal ha uttrykt seg rasistisk til Jesus.

    Acerbi beklaget etter hendelsen, men benekter å ha kommet med noen rasistiske bemerkninger. Han måtte likevel reise hjem fra landslagssamlingen med Italia mens forbundet etterforsket saken. Tirsdag ble den skrinlagt på grunn av manglende bevis.

    – Selv om jeg respekterer avgjørelsen, har jeg problemer med å forstå den, og jeg kjenner på bitterhet, sier Jesus i en uttalelse Napoli har publisert på sine nettsider.

    – Jeg er skuffet over utfallet av en alvorlig sak som jeg håndterte som en «gentleman», for å unngå å stoppe en viktig kamp. Jeg frykter at denne avgjørelsen vil sette et uheldig eksempel som rettferdiggjør en viss type oppførsel.

    Acerbi risikerte å bli utestengt i opp mot ti Serie A-kamper og deler av sommerens EM hvis han hadde blitt kjent skyldig.

    – Jeg har vært profesjonell i 20 år, og jeg vet hva jeg sier. Det kom ikke den typen ord ut av munnen min, det var han som misforsto, sa Acerbi like etter kampen.(NTB)

    Juan Jesus
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal