NRK Meny
Normal

– Jeg avgjorde alltid finalen som 10-åring

Mats Zuccarello Aasen avgjorde alltid Stanley-Cup-finalen i sin egen hage som liten. Nå drømmer han om å bli matchvinner for New York Rangers.

Mats Zuccarello

Mats Zuccarello Aasen trente sammen med resten av NY Rangers i Los Angeles natt til onsdag. Natt til torsdag spilles den første finalekampen i NHL-sluttspillet.

Foto: Jae C. Hong / Ap

– Det er vanskelig å beskrive det å spille for trofeet i virkeligheten.

Ordene kommer fra Mats Zuccarello Aasen foran nattens kamp mot Los Angeles Kings, som blir den første av finalekampene i den prestisjetunge Stanley Cup-finalen.

Omsvermet av amerikanske og norske journalister i Staples Center i Los Angeles svarer han høflig på alle spørsmål som dukker opp. I løpet av sesongen har plutselig Zuccarello blitt en av spillerne alle ønsker et ord med i verdens største ishockeyliga.

Vil avgjøre "igjen"

Men det er først når temaet er hans personlige drømmer som ung gutt at den nå 26 år gamle nordmannen blir virkelig engasjert på pressemøte i Los Angeles. Drømmen han hadde som liten gutt kan være i ferd med å bli en realitet.

– Suget etter å vinne blir jo bare større og større. Jo mer man opplever, jo nærmere kommer man. Dette er stort, sier Zuccarello Aasen.

For seksten år siden vant han Stanley Cup-finalen i sin egen hage. Og Zuccarello framstår som seriøs når han nå ønsker å gjøre alvor ut av guttedrømmen.

– Jeg spilte alltid den siste og avgjørende kampen av Stanley Cup-finalen som 10-åring. Når man er liten så spiller man kamp nummer sju en del ganger og scorer det avgjørende målet. Jeg har gjort det før, så det er bare å gjøre det samme igjen.

Ettertraktet nordmann

Han har for alvor spilt seg inn i Rangers-fansen hjerter denne sesongen, og merker at fokuset på de kommende oppgjørende og hans egen rolle er i ferd med å nå et klimaks.

– Det er et stort marked, og veldig mye media. Jeg prøver ikke å tenke så mye på det. Jeg er her for å spille hockey og ha det gøy, så jeg får prøve å nyte det litt og.

Den første finalekampen i Stanley Cup spilles natt til torsdag klokken to norsk tid. Laget som er best av sju kamper henter hjem trofeet. For Rangers sin del vil det eventuelt bli deres første triumf siden 1994.

– Vi møter et godt lag, men vi er samtidig et bra lag så det blir forhåpentligvis noen gode finalematcher, sier Zuccarello Aasen.

Siste nytt

 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Curling, finale
OL i Pyeongchang