NRK Meny
Normal

– Jeg avgjorde alltid finalen som 10-åring

Mats Zuccarello Aasen avgjorde alltid Stanley-Cup-finalen i sin egen hage som liten. Nå drømmer han om å bli matchvinner for New York Rangers.

Mats Zuccarello

Mats Zuccarello Aasen trente sammen med resten av NY Rangers i Los Angeles natt til onsdag. Natt til torsdag spilles den første finalekampen i NHL-sluttspillet.

Foto: Jae C. Hong / Ap

– Det er vanskelig å beskrive det å spille for trofeet i virkeligheten.

Ordene kommer fra Mats Zuccarello Aasen foran nattens kamp mot Los Angeles Kings, som blir den første av finalekampene i den prestisjetunge Stanley Cup-finalen.

Omsvermet av amerikanske og norske journalister i Staples Center i Los Angeles svarer han høflig på alle spørsmål som dukker opp. I løpet av sesongen har plutselig Zuccarello blitt en av spillerne alle ønsker et ord med i verdens største ishockeyliga.

Vil avgjøre "igjen"

Men det er først når temaet er hans personlige drømmer som ung gutt at den nå 26 år gamle nordmannen blir virkelig engasjert på pressemøte i Los Angeles. Drømmen han hadde som liten gutt kan være i ferd med å bli en realitet.

– Suget etter å vinne blir jo bare større og større. Jo mer man opplever, jo nærmere kommer man. Dette er stort, sier Zuccarello Aasen.

For seksten år siden vant han Stanley Cup-finalen i sin egen hage. Og Zuccarello framstår som seriøs når han nå ønsker å gjøre alvor ut av guttedrømmen.

– Jeg spilte alltid den siste og avgjørende kampen av Stanley Cup-finalen som 10-åring. Når man er liten så spiller man kamp nummer sju en del ganger og scorer det avgjørende målet. Jeg har gjort det før, så det er bare å gjøre det samme igjen.

Ettertraktet nordmann

Han har for alvor spilt seg inn i Rangers-fansen hjerter denne sesongen, og merker at fokuset på de kommende oppgjørende og hans egen rolle er i ferd med å nå et klimaks.

– Det er et stort marked, og veldig mye media. Jeg prøver ikke å tenke så mye på det. Jeg er her for å spille hockey og ha det gøy, så jeg får prøve å nyte det litt og.

Den første finalekampen i Stanley Cup spilles natt til torsdag klokken to norsk tid. Laget som er best av sju kamper henter hjem trofeet. For Rangers sin del vil det eventuelt bli deres første triumf siden 1994.

– Vi møter et godt lag, men vi er samtidig et bra lag så det blir forhåpentligvis noen gode finalematcher, sier Zuccarello Aasen.

Siste nytt

 • Kritiserer ligacuptrekning

  Fans og medier i England mislikte sterkt torsdagens trekning i ligacupen, som fant sted i Kina før de fleste på balløya var våkne. Engelsk fotball håper nemlig å øke interessen i Asia. Daily Telegraph er blant avisene som kritiserer opplegget, skriver NTB. Slik spilles 3. runde:

  Bournemouth – Brighton, Crystal Palace – Huddersfield, Leicester – Liverpool, West Bromwich – Manchester City, Arsenal – Doncaster, Aston Villa – Middlesbrough, Brentford – Norwich, Bristol City – Stoke, Burnley – Leeds United, Chelsea – Nottingham Forest, Everton – Sunderland, Manchester United – Burton, Reading – Swansea, Tottenham – Barnsley/Derby, West Ham–Bolton, Wolverhampton–Bristol Rovers.

  United
  Foto: GEOFF CADDICK / AFP
 • Zekhnini testet seg mot Real

  Rafik Zekhnini spilte hele 2.-omgang da Fiorentina møtte Real Madrid i en privatkamp i den spanske hovedstaden. Jordan Veretout sendte gjestene i føringen før Borja Mayoral og Cristiano Ronaldo snudde kampen før pause til 2-1, som også ble sluttresultatet. Zekhnini fikk sin Serie A-debut i 0-3-tapet for Inter forrige uke.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Zürich
Friidrett: Diamond League, Zürich
4-4-2 Europaligaen: Rosenborg - Ajax
Friidrett: Diamond League fra Zürich