Guardiola hyller Bravo: – Likte det jeg så

Claudio Bravo ble hentet til Manchester City fordi han er god med ballen i bena. I Manchester-derbyet hadde han hverken kontroll på sine armer eller ben.

SOCCER-ENGLAND-MUN-MCI/
Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi spilte en god første omgang på grunn av Bravo, sier Pep Guardiola til BBC etter kampen.

Bravo mistet ballen da Zlatan Ibrahimovic reduserte for United, og holdt på å kløne det til ved flere anledninger i sin debut for Manchester City. Likevel høster han lovord fra sjefen.

– Jeg liker at han er offensiv og angriper ballen.

Det er ikke byrivalens trener, José Mourinho, helt enig i.

– Bravo burde fått rødt kort. Hadde en av mine spillere satt inn en slik takling ville det vært rødt, kontrer Mourinho, og henviser til situasjonen hvor Bravo sklei inn i kamp om ballen med Rooney.

Vil oppfordre Bravo til å fortsette i samme spor

Selv om Bravo ved flere anledninger gjorde det unøvendig spennende i Manchester-derby med sine involveringer, vil trener Guardiola at keeperen fortsetter i samme spor.

Etter det som skjedde i første omgang fortsatte han å spille offensivt. Det liker jeg, legger Guardiola til, og erkjenner at hans keeper spilte risikabelt.

– Ja, det kan være risikabelt. Hvis du mister ballen vil motstanderen score.

Akkurat det gjorde Zlatan Ibrahimovic. Bravo ruset ut og prøvde å fange et innlegg, men klarte ikke å få hendene på ballene.

Kula landet foran supersvensken som på hel volley banket ballen i mål. Stillestående fra rundt 13 meter. Keeperkyndige vil si det er en keepertabbe av Bravo.

FBL-ENG-PR-MAN UTD-MAN CITY

MISTET BALLEN: Claudio Bravo var ikke stødig i feltet. Her mistet han ballen og United utlignet.

Foto: OLI SCARFF / Afp

Men til tross for en lekker scoring fikk ikke Zlatan Ibrahimovic sin revansje mot Pep Guardiola, selv om Manchester United var svært nære i et nervedrama av en fotballkamp.

For sett bort fra de siste fem minuttene av første omgang var City det klart beste laget og skapte de største sjansene. På det meste hadde Guardiolas menn 70 prosent av ballinnehavet, og det fikk de belønning for.

– De fremmøtte fikk oppleve en morsom fotballkamp, sier Pep Guardiola til BBC etter kampen.

– Vi var ikke fantastiske i siste delen av kampen, men vi entret en av de største fotballarenaene i verden og vant. Spillerne spilte med hjerte. De ga alt og vi vant mange dueller mot et fysisk sterkt lag. Vi hadde mange gode kontringsmuligheter, men klarte ikke å punktere kampen, legger Guardiola til.

– Vi er skuffet. Vi tapte et derby foran våre egne fans og det er smertefullt. Det var ikke den beste kampen vi har spilt, men vi hadde flere muligheter til å utligne, sier Ander Herrera.

SOCCER-ENGLAND-MUN-MCI/

UTLIGNET, MEN SCORINGEN BLE ANNULERT: Marcus Rashford var et friskt pust i United-laget og skapte mange farlige situasjoner på egenhånd. Etter 70 spilte minutter utlignet han, men scoringen ble annullert.

Foto: Carl Recine / Reuters

Siste nytt

 • – Bra tempotrening, sa vinnaren

  Weldu Negash Gebretsadik var suverent best på 10 km under Oslo Maraton og vann på tida 29.21.

  – Bra tempotrening, sa Gebretsadik til NRK etter målgang.

  32-åringen skal springe maraton under VM i friidrett som opnar i slutten av neste veke.

  Gebretsadik kom til Norge frå Eritrea som asylsøkjar, og blei oppdaga då han trena ved asylmottaket i Hurdal. Han blei norsk statsborgar i 2017, og fekk i august i år løyve til å konkurrere for Norge.

  Weldu Negash Gebretsadik
  Foto: Hans Henrik Bårtvedt / NRK
 • Landslagskeeperen er tilbake

  Landslagskeeper Cecilie Fiskerstrand er friskmeldt og tilbake i mål for serieleder LSK Kvinner. Hun måtte forlate banen med skade mot Klepp sist helg, og stod over mot Trondheims/Ørn på onsdag.

  LSK Kvinner møter Sandviken i toppkamp klokka 17.00. Kampen kan du se på NRK1 og nrk.no.

  Fiskerstrand
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Ny tredjeplass til Kristoff

  Alexander Kristoff avslutta Tour of Slovakia med ein ny tredjeplass. Dermed sikra han seg ein 13.-plass samanlagt. Elia Viviania vart sterkast i spurten. Også franskmannen Arnaud Demaré klarte og kaste seg føre nordmannen i mål. Yves Lampaert vann rittet totalt.

  kristoff
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal