Guardiola hyller Bravo: – Likte det jeg så

Claudio Bravo ble hentet til Manchester City fordi han er god med ballen i bena. I Manchester-derbyet hadde han hverken kontroll på sine armer eller ben.

SOCCER-ENGLAND-MUN-MCI/
Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi spilte en god første omgang på grunn av Bravo, sier Pep Guardiola til BBC etter kampen.

Bravo mistet ballen da Zlatan Ibrahimovic reduserte for United, og holdt på å kløne det til ved flere anledninger i sin debut for Manchester City. Likevel høster han lovord fra sjefen.

– Jeg liker at han er offensiv og angriper ballen.

Det er ikke byrivalens trener, José Mourinho, helt enig i.

– Bravo burde fått rødt kort. Hadde en av mine spillere satt inn en slik takling ville det vært rødt, kontrer Mourinho, og henviser til situasjonen hvor Bravo sklei inn i kamp om ballen med Rooney.

Vil oppfordre Bravo til å fortsette i samme spor

Selv om Bravo ved flere anledninger gjorde det unøvendig spennende i Manchester-derby med sine involveringer, vil trener Guardiola at keeperen fortsetter i samme spor.

Etter det som skjedde i første omgang fortsatte han å spille offensivt. Det liker jeg, legger Guardiola til, og erkjenner at hans keeper spilte risikabelt.

– Ja, det kan være risikabelt. Hvis du mister ballen vil motstanderen score.

Akkurat det gjorde Zlatan Ibrahimovic. Bravo ruset ut og prøvde å fange et innlegg, men klarte ikke å få hendene på ballene.

Kula landet foran supersvensken som på hel volley banket ballen i mål. Stillestående fra rundt 13 meter. Keeperkyndige vil si det er en keepertabbe av Bravo.

FBL-ENG-PR-MAN UTD-MAN CITY

MISTET BALLEN: Claudio Bravo var ikke stødig i feltet. Her mistet han ballen og United utlignet.

Foto: OLI SCARFF / Afp

Men til tross for en lekker scoring fikk ikke Zlatan Ibrahimovic sin revansje mot Pep Guardiola, selv om Manchester United var svært nære i et nervedrama av en fotballkamp.

For sett bort fra de siste fem minuttene av første omgang var City det klart beste laget og skapte de største sjansene. På det meste hadde Guardiolas menn 70 prosent av ballinnehavet, og det fikk de belønning for.

– De fremmøtte fikk oppleve en morsom fotballkamp, sier Pep Guardiola til BBC etter kampen.

– Vi var ikke fantastiske i siste delen av kampen, men vi entret en av de største fotballarenaene i verden og vant. Spillerne spilte med hjerte. De ga alt og vi vant mange dueller mot et fysisk sterkt lag. Vi hadde mange gode kontringsmuligheter, men klarte ikke å punktere kampen, legger Guardiola til.

– Vi er skuffet. Vi tapte et derby foran våre egne fans og det er smertefullt. Det var ikke den beste kampen vi har spilt, men vi hadde flere muligheter til å utligne, sier Ander Herrera.

SOCCER-ENGLAND-MUN-MCI/

UTLIGNET, MEN SCORINGEN BLE ANNULERT: Marcus Rashford var et friskt pust i United-laget og skapte mange farlige situasjoner på egenhånd. Etter 70 spilte minutter utlignet han, men scoringen ble annullert.

Foto: Carl Recine / Reuters

Siste nytt

 • England-kaptein slit før Norge-møte

  Det er uvisst om England sin kaptein, Steph Houghton, vil bli speleklar til kvartfinalen mot Norge. Landslagssjef Phil Neville seier til Daily Mirror at kapteinen framleis har store smerter. Ho stod over treninga tysdag, etter ankelskaden som ho pådrog seg i åttandedelsfinalen.

  Women's World Cup - Round of 16 - England v Cameroon
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Italia tok seg til kvartfinalen

  Kina tapte 2–0 mot Italia i åttandedelsfinalen, og dermed er italienarane klare for kvartfinalen i VM. Valentina Giacinti sørga for italiensk leiing alt etter 15 minutt. Få minutt ut i andre omgang sørga Aurora Galli for 2–0.

  Foto: Claude Paris / AP
 • Kjetil Haug har signert for VIF

  Målvakt Kjetil Haug har teikna kontrakt med Vålerenga fram til juli 2022. 22-åring har vore på utlån ifrå Sogndal sidan april. Han har ei fortid i mellom annan Manchester City og Sarpsborg, og har 39 landskampar bak seg i aldersbestemte klassar.

  Kjetil Haug
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal