NRK Meny
Normal

Zlatan bekrefter: – Min siste match

Zlatan Ibrahimovic (34) forlater Paris Saint-Germain. Nå går ryktene om hva som blir den svenske spillerens neste klubb.

Zlatan Ibrahimovic

FERDIG I FRANKRIKE: Zlatan Ibrahimovic er ferdig i PSG til sommeren. Her sammen med trener Laurent Blanc.

Foto: GEORGES GOBET / Afp

Den svenske fotballspilleren annonserte avgjørelsen fredag i sedvanlig Zlatan-stil:

«Min siste match på Parc Des Princes blir i morgen. Jeg kom som en konge, og drar som en legende», skriver han i en melding på sin Facebook-.profil og Twitter.

Dermed blir kampen mot Nantes i morgen den siste kampen i serien i PSG-trøya for Zlatan. Avskjedskampen blir cupfinalen mot Marseille 21. mai.

Da kan svensken ta sin 30. tittel i karrieren.

Avtale om å komme tilbake

klubbens hjemmeside har Zlatan kommet med en mer utfyllende uttalelse:

– Jeg er veldig stolt over de siste fire årene. Jeg har elsket hver dag her. Paris Saint-Germain er blitt en toppklubb i verden, og jeg har spilt en nøkkelrolle i den jobben. Det er nå riktig tidspunkt for meg å gjøre noe annet, sier han.

Klubbpresident Nasser Al-Khelaifi opplyser at Zlatan og klubben er blitt enige om at spilleren skal vende tilbake til PSG i en annen rolle når spillerkarrieren hans er over.

Laster Twitter-innhold

Klubbens viktigste spiller

Zlatan Ibrahimovic kom til PSG sommeren 2012 og ble raskt klubbens viktigste spiller. Han har tatt klubben til fire ligatitler og har vunnet prisen som årets spiller tre ganger,

SOCCER-FRANCE/ Football Soccer - Paris St Germain vs Olympique Lyon - French Ligue 1

Ferdig i PSG, nå lurer alle på hva som blir neste klubb for 34-åringen.

Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

34-åringen noterte seg for 36 mål i årets sesong i Frankrike, og han sikret med det toppscorertittelen.

Under PSGs kamp mot Bordeaux onsdag satt han inn sitt 300. mål i karrieren.

Hvor havner han nå?

Kontrakten med den franske klubben går imidlertid ut i sommer og mange har spekulert om den svenske superstjernen kan havne i en Premier League-klubb.

Zlatan har spilt i flere av verdens største klubber (se faktaboks), men har så langt aldri spilt for en engelsk klubb og har selv uttalt at han har vurdert tilbud fra Premier League-klubber.

Meldingene om at Jose Mourinho kan være på vei til Manchester United, har også styrket ryktene om at Zlatan vil gjenforenes med sin tidligere trener.

Mourinho var trener under tiden hans i Inter.

Koples til USA

Ifølge Aftonbladet, som siterer Sky Italia, skal imidlertid Zlatan være aktuell for den amerikanske klubben LA Galaxy, David Beckhams tidligere klubb. Det er ikke bekreftet.

– Jeg kan ikke kommentere det, sier Galaxys klubbpresident Chris Klein, ifølge avisen.

Også Kina blir nevnt som et mulig stoppested for fotballspilleren.

Sky Italias reporter Alessandro Alciato melder på Twitter at han tror det er 90 prosents sjanse for at Zlatan går til Galaxy, og kun 10 prosents sjanse for at han havner i United.

Laster Twitter-innhold

Etter cupfinalen i Frankrike skal Zlatan slutte seg til Sveriges EM-tropp, som skal forberede seg til mesterskapet med samling i Båstad og landskamper i Malmö og Solna.

Zlatan

Cupfinalen mot Marseille blir den siste i PSG-trøya for Zlatan.

Foto: John Sibley / Reuters

Siste nytt

 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo