Hopp til innhold

Zlatan: – At Sverige kommer til VM er ingen bragd

Zlatan Ibrahimovic (37) kom med saftige stikk på pressekonferanse i ny klubb. Kan døra stå på gløtt for mer Zlatan-magi i sommer?

FBL-US-IBRAHIMOVIC-LA GALAXY

DØRA PÅ GLØTT: Zlatan Ibrahimovic (37) har tatt med hele familien til Los Angeles, og langfredag hadde han et hektisk møte med fans, lagkamerater og presse. Han rakk et par stikk til den svenske landslagsledelsen også.

Foto: MARK RALSTON / AFP

Zlatan Ibrahimovic har gitt en ny betydning til langfredag. Grytidlig fredag morgen norsk tid ble han møtt av hysteriske fans på direkten, seinere på dagen første trening med nye lagkamerater, og på tampen av kvelden en pressekonferanse foran medier fra hele verden.

Der var han klar på hva han syntes om det svenske landslaget. Sverige har kommet seg til sluttspillet helt uten Ibrahimovic, men det er ingen tvil om at 37-åringen er landets suverent mest meritterte spiller, og Zlatan mener selv han kan spille for landslaget om han selv vil.

– Jeg holder dem på tærne. De snakker fram og tilbake om jeg skal til VM eller ikke, for nå har de det bra. Men de har ikke vunnet ennå, og jeg vet hvordan man vinner, sa han på engelsk til det frammøtte pressefolket.

– Å være i VM er en selvfølge

Den svenske avisa Expressen ville ha en klarere melding fra 37-åringen. Hva var Zlatans beskjed til Janne Andersson, landslagssjef for svenskene, om sommeren?

– Han bør fokusere på laget, ikke på meg. Taper du to matcher på rad, skal du fokusere på lagetr, selv om du får spørsmål om meg. Andersson har lykkes i å ta Sverige til VM. De kaller det en bragd. For meg er det ikke det. For meg er en bragd å vinne VM. Å være i VM er en selvfølge. Det er nå presset begynner, det er nå moroa begynner og det den store scenen. Alt fram til nå er oppvarming. Det er det det handler om, sier han.

– Men om han trenger deg, stiller du opp for Sverige da?

– Jeg tilhører Sverige, jeg er stolt over å være svensk. Jeg er det nye Sverige. Folk vet hva Sverige er takket være meg. Om han trenger meg, og om jeg får gjøre det jeg vil gjøre, så er døren åpen, sier han.

«Løven er sulten»

Dagens pressekonferanse inneholdt alt det man ellers skulle vente: Lovprising av egen spiller fra klubbpresident og –eier pluss trener, spillerens forsikring om klubbens fortreffelighet og lovnader om topp innsats, lojalitet og leveranser.

Men Zlatan er Zlatan, og det betyr også en tett rekke med kjepphøye sitater – nå på flere språk – som mer enn én gang hadde rommet i knestående.

Som:

  • Jeg føler meg som Benjamin Button. Jeg ble født gammel, men jeg blir bare yngre.
  • Jeg kom til England i en rullestol. Tre måneder etter hadde jeg erobret landet.
  • Løven er sulten.
  • Skaden jeg hadde har ingen andre hatt før meg. Bare løven kan skade løven, sa han om skaden han fikk i fjor.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal