NRK Meny
Normal

Zlatan: – Langrenn er for lett

Zlatan Ibrahimovic hevder på sedvanlig vis at han kunne blitt best i hvilken som helst sport. Men langrenn er uaktuelt – det er for lett ifølge den svenske stjernen.

ZLATAN LANGER UT MOT LANGRENN

STERK SELVTILLIT: Zlatan Ibrahimovic er kjent for troen på egne ferdigheter. Han mener han kunne blitt god i omtrent alle idretter.

Foto: VALERY HACHE / Afp

I et lengre intervju med Dagens Nyheter forteller svensken om sine planer for framtiden og troen på hans egne ferdigheter.

– Jeg kan kanskje begynne med en annen idrett og skape historie. Tennis eller noe sånt. Med den viljen jeg har, kunne jeg begynt med hvilken som helst idrett. Jeg hadde vært ti ganger bedre enn alle andre, sier Ibrahimovic til den svenske avisen.

Langrenn er derimot uaktuelt. For enkelt, melder 33-åringen.

– Det er for lett med langrenn. Det finnes 200 andre i den verdenen. Det hadde blitt for lett å vinne. Fotball er verdens største idrett. Der er det vanskelig, sier han.

Wassberg slår tilbake

WASSBERG SLÅR TILBAKE

SKIKONGEN REAGERER: Thomas Wassberg mener Zlatan bør lære langrenn, men at kondisjonen hans ikke holder. Her fra VM i 1987

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Men Zlatans utspill får langrennslegenden Thomas Wassberg til å kontre.

- Han får prøve seg da, sier Wassberg som herjet med norske langrennsløpere gjennom 80-tallet.

Men Wassberg innrømmer overfor Dagens Nyheter at Zlatan nok har et poeng.

- På et vis har vel Zlatan litt rett. Men jeg tror ikke at det går an å bli så mye bedre skiløpere enn de som er i toppen, sier Wassberg.

Samtidig kommer han med en invitasjon til hans hjemsted Åsarna.

- Hils Zlatan og si at han får komme og prøve, men jeg tror ikke kondisjonen hans holder. At han har for dårlig kondisjon syns jeg man har sett på fotballbanen i blant, sier Wassberg.

- Er treningsnarkoman

Zlatan pratet derimot om hvilken treningsfanatiker han er i intervjuet med Dagens Nyheter.

– Jeg er treningsnarkoman. Jeg må trene. Jeg liker å lide meg gjennom trening. Det skal være tøft. Tøff trening – helst hver dag, sier Zlatan, som ikke utelukker å starte med en annen idrett.

På en pressekonferanse i forkant av Sveriges EM-kvalifiseringskamp mot Russland, fikk spissen spørsmål om hvor lenge han tenker å fortsette.

– Tro meg, du kommer til å vite når jeg slutter. Hele verden kommer til å vite det, svarte han da.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset