Zlatan uten Guldbollen for første gang på 10 år

Manchester United-spiss Zlatan Ibrahimovic fikk pris under den svenske Fotbollsgalan mandag, men for første gang på ti år fikk han ikke den gjeve Guldbollen.

Zlatan

PRISUTDELING: Zlatan fikk pris, men ikke selve Guldbollen mandag kveld.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

– Som alle vet har jeg startet å spille igjen. Et stort takk for prisen, den betyr veldig mye for meg, sa den svenske superstjernen i en videohilsen som ble vist under gallaen.

– Og gratulerer med VM-plass, sa den tidligere landslagsspilleren til det svenske landslaget, som nylig sikret VM-plass etter å ha slått ut Italia.

Zlatan er vant med å få priser under den svenske Fotbollsgalan, men for første gang på ti år fikk han ikke den gjeve Guldbollen under den svenske Fotbollsgalan.

Andreas Granqvist

Guldbollen gikk til Andreas Granqvist.

Foto: Antonio Calanni / AP

– Utrolig takknemlig

I år gikk Guldbollen til landslagskaptein Granqvist, som til daglig spiller i den russiske klubben FK Krasnodar.

– Jeg er utrolig takknemlig, sa Granqvist (32) i etterkant.

Granqvist har ført det svenske landslaget til VM og har storspilt for klubblaget. Fra scenen takket han nesten alt og alle, inkludert familien.

– Jeg vil også takke alle klubber jeg har spilt i. Til sist vil jeg takke det svenske folket for støtten dere har vist meg og landslaget det siste året. Sammen skal vi spille VM neste år, sa den stolte vinneren av Guldbollen.

Navne-flause

Under gallaen hadde også konferansier Fredrik Berling ett av sine mindre stolte øyeblikk. Det er riktignok ikke alltid like lett å huske hva folk heter, men når man deler ut en pris bør navnet sitte på første forsøk.

Men under utdelingen av årets kvinnelige midtbanespiller, Kosovare Asllani, gikk det i ball for Berling.

Les også: Flause på svensk prisutdeling: Visste ikke navnet til årets spiller

Siste nytt

 • Firmino fikset Liverpool-seier

  Liverpool måtte kjempe lenge før de halte i land sesongens 22. ligaseier, og laget er nå ubeseiret de siste 40 kampene. Jordan Henderson sendte Liverpool i en oppskriftsmessig ledelse da han stanget inn et hjørnespark etter åtte minutter. Men Wolverhampton slo tilbake i andreomgang. Lynhurtige Adama Traoré slo inn et innlegg som fant pannebrasken til Raúl Jiménez som utlignet for hjemmelaget. I sluttminuttene avgjorde den brasilianske-spissen Roberto Firmino med en perlescoring da han dunket ballen opp i krysset med venstrebeinet.

  Roberto Firmino ble den store Liverpool-helten
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Hovland fire slag bak i Dubai

  Viktor Hovland åpnet Dubai Desert Classic med en runde ett slag under par i vanskelige spilleforhold. Han er på delt 18.-plass etter de første 18 hullene, og er fire slag bak ledende Thomas Pieters. Turneringen i Dubai inngår i europatouren og varer til søndag. Forrige uke slet Hovland i sin sesongdebut. Da klarte han ikke cuten i Abu Dhabi. (NTB)

  Viktor Hovland spiller turnering i Dubai
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Sørloth til kvartfinale

  Klubben til Alexander Sørloth, Trabzonspor, er videre til kvartfinale i den Tyrkiske cupen etter straffesparkkonkurranse. I det første oppgjøret mot Denizlispor vant klubben til Sørloth 2-0, men fikk det langt tøffere torsdag. Denizlispor skaffet seg en tidlig 2-0 ledelse, men i andreomgang fikk nordmannen muligheten fra straffemerket. Den reddet keeper og det stod 2-0 til Denizlispor etter full tid. Dermed måtte kampen avgjøres på straffesparkkonkurranse, og der var Trabzonspor best. Sørloth spilte hele kampen, men tok ikke en av de avgjørende straffene.

  Alexander Sørloth spilte hele kampen
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal