Zlatan uten Guldbollen for første gang på 10 år

Manchester United-spiss Zlatan Ibrahimovic fikk pris under den svenske Fotbollsgalan mandag, men for første gang på ti år fikk han ikke den gjeve Guldbollen.

Zlatan

PRISUTDELING: Zlatan fikk pris, men ikke selve Guldbollen mandag kveld.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

– Som alle vet har jeg startet å spille igjen. Et stort takk for prisen, den betyr veldig mye for meg, sa den svenske superstjernen i en videohilsen som ble vist under gallaen.

– Og gratulerer med VM-plass, sa den tidligere landslagsspilleren til det svenske landslaget, som nylig sikret VM-plass etter å ha slått ut Italia.

Zlatan er vant med å få priser under den svenske Fotbollsgalan, men for første gang på ti år fikk han ikke den gjeve Guldbollen under den svenske Fotbollsgalan.

Andreas Granqvist

Guldbollen gikk til Andreas Granqvist.

Foto: Antonio Calanni / AP

– Utrolig takknemlig

I år gikk Guldbollen til landslagskaptein Granqvist, som til daglig spiller i den russiske klubben FK Krasnodar.

– Jeg er utrolig takknemlig, sa Granqvist (32) i etterkant.

Granqvist har ført det svenske landslaget til VM og har storspilt for klubblaget. Fra scenen takket han nesten alt og alle, inkludert familien.

– Jeg vil også takke alle klubber jeg har spilt i. Til sist vil jeg takke det svenske folket for støtten dere har vist meg og landslaget det siste året. Sammen skal vi spille VM neste år, sa den stolte vinneren av Guldbollen.

Navne-flause

Under gallaen hadde også konferansier Fredrik Berling ett av sine mindre stolte øyeblikk. Det er riktignok ikke alltid like lett å huske hva folk heter, men når man deler ut en pris bør navnet sitte på første forsøk.

Men under utdelingen av årets kvinnelige midtbanespiller, Kosovare Asllani, gikk det i ball for Berling.

Les også: Flause på svensk prisutdeling: Visste ikke navnet til årets spiller

Siste nytt

 • Stabæk slo Alta

  Alta øynet muligheten for nok en skrell i tredje runde av cupen da Christian Reginiussen utlignet mot Stabæk fem minutter etter pause, men nærmere kom aldri finnmarkingene. Stabæk scoret tre mål til og vant 4-1. De møter dermed Viking i fjerde runde.

  FOTBALL: Eliteserien menn (5. runde). Stabæk Bodø/Glimt. (2-0)
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Kongsvinger slo ut Tromsø

  Adem Güven avgjorde da Kongsvinger slo Tromsø 1-0 i tredje runde av cupen. TIL er det sjette eliteserielaget som ryker denne runden, etter at Molde, Vålerenga, Sarpsborg 08, Lillestrøm og Strømsgodset røk onsdag. KIL møter Mjøndalen i fjerde runde.

  Adem Güven
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Hovland fortsetter storspillet

  Viktor Hovland gikk torsdag tre slag under par på den første runden av PGA-turneringen Travelers Championship. Fem birdies og to bogeys ble fasiten på nordmannens første runde som profesjonell golfspiller. Turneringen fortsetter fredag.

  Viktor Hovland under første runde av PGA-turneringen Travelers Championship
  Foto: Rob Carr / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal