NRK Meny
Normal

Zlatan tvilte på fremtiden - ble motivert av kneskaden

Zlatan Ibrahimovic (36) hadde begynt å lure på hvor lenge han kunne fortsette. Så ble han skadet. Da forandret det seg.

FBL-EUR-C3-AJAX-MAN UTD

JUBEL PÅ BENKEN: Zlatan Ibrahimovic var skadet da Manchester United vant europaligaen forrige sesong. det gjorde ham bare mer innbitt på å komme tilbake.

Foto: SOREN ANDERSSON / AFP

– Jeg skal gå av banen akkurat slik jeg kom inn. Jeg går ikke hinkende av banen. Jeg skal gå av på den måten jeg bestemmer meg for å gå av. Om jeg så må gå på vannet vil jeg gjøre det også.

FILES-FBL-ENG-PR-MAN UTD-IBRAHIMOVIC

MÅTTE AV: Zlatan Ibrahimovic ble båret av banen etter kneskaden han pådro seg mot Anderlecht i kvartfinalen i europaligaen.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Zlatan Ibrahimovic snakker i hvert fall som han alltid har gjort. Med stor selvtillit. Men etter at han skadet kneet på slutten av forrige sesong, har det vært ganske stille fra svensken.

I et intervju med den tidligere storheten Thierry Henry for Sky Sports, åpner han nå opp om hvordan det siste halve året har endret ham.

Trigges av tvil

For da han ble skadet, slo han fast at den store karrieren ikke skulle avsluttes på den måten - selv om alderen og type skade kanskje tilsa noe annet.

– I øyeblikket det (skaden) skjedde, var det bare enklere for meg å si at jeg skulle komme tilbake, fordi da hadde jeg en utfordring. Utfordringen i det igjen var at jeg aldri har hatt en alvorlig skade, og alle disse menneskene sa «det er over» eller «han er for gammel», tvil jeg har hatt i hele karrieren. Når det skjer, trigger det meg bare, fordi det gir meg energi og et mål, sier Zlatan.

Laster Instagram-innhold

José Mourinho valgte å gi Ibrahimovic ny kontrakt i august, til tross for at det lenge har vært usikkert når han er spilleklar for Manchester United igjen.

– Jeg kommer for å fullføre det jeg startet, sa Zlatan.

– Han er ikke menneskelig

Forrige uke uttalte manageren at han tror spissen kan gjøre comeback allerede før nyttår – tidligere enn antatt. For nå er 36-åringen tilbake i trening med klubben. Det imponerer.

– Det er ikke dårlig kanskje å være tilbake i desember etter en slik skade. Men som han sier selv, han er ikke menneskelig, forteller tidligere United-spiller Andy Cole til manutd.com.

Og tvilen han hadde om hvor lenge hun ville klare å fortsette på toppnivå, er glemt. Han må klare å nå målet sitt.

– Vi vant tre trofeer, men avslutningen for meg var ikke den jeg ønsket, eller noen andre ønsket, spesielt etter hvordan sesongen gikk. Målet er å vinne Premier League. Slik vil jeg avslutte. Alt jeg begynte på i den første sesongen, vil vi fullføre i den andre, sier Zlatan Ibrahimovic til Sky Sports.

Siste nytt

 • Tøff trekning for Solbakken

  Ståle Solbakkens FC København møter spanske Atlético Madrid i 16-delsfinalen i europaligaen over nyttår. Resten av lagene som møtes:

  Dortmund - Atalanta

  Nice - Lokomotiv Moskva

  Spartak Moskva - Athletic

  AEK - Dynamo Kyiv

  Celtic - Zenit

  Napoli - Lepzig

  Crvena zvezda - CSKA Moskva

  Lyon - Villarreal

  Real Sociedad - Salzburg

  Partizan - Plzeň

  FCSB - Lazio

  Ludogorets - Milan

  Astana - Sporting CP

  Östersund - Arsenal

  Marseille - Braga

  Ståle Solbakken
  Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
 • Northug tilbake i trening

  Petter Northug er tilbake i full trening, sier trener Stig Rune Kveen til VG. Han har hatt en liten pause i etterkant av Lillehammer-rennene, hvor han ble slått ut i prologen. Northug følte da at han ikke var helt i slag.

  – Nå har han havnet på «pluss-siden» igjen. Det var viktig at han satte på håndbrekket selv der og hentet seg inn, etter å ha vært litt for hissig på konkurranse etter sykdomsperioden for to uker siden, sier Kveen til VG.

  Verdenscup ski nordiske grener.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Hevder Søderlund er RBK-aktuell

  Alexander Søderlund skal nærme seg en retur til gamleklubben, skriver Adressa som igjen viser til flere franske medier. Søderlund står med ti kamper, hvorav kun én fra start, for St. Etienne i franske Ligue 1.

  Alexander Søderlund
  Foto: FRANCOIS LENOIR / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge