NRK Meny
Normal

Zlatan sikret United-seier i ligacupfinalen

Det så ut til å gå mot ekstraomganger, men med sin 26. scoring for sesongen sikret Zlatan Ibrahimovic Manchester United-seier i ligacupfinalen.

Zlatan Ibrahimovic

POSERER: Zlatan Ibrahimovic poserer slik bare Zlatan kan.

Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Tre minutter før slutt headet han inn vinnermålet på Wembley. Med scoringen sikret han 3-2-seier og sesongens andre trofé til de røde djevlene.

– Nå har vi to av fem trofeer. Nå skal vi jakte på de tre andre, sier Ibrahimovic til klubbens egen TV-kanal.

Også i Community Shield mot Leicester i august ble Zlatan matchvinner for United. Dermed er fasiten tre finalescoringer og to titler på to finaler for den sagnomsuste svensken.

Uniteds tre siste muligheter denne sesongen er i Premier League, FA-cupen og Europaligaen.

Zlatan Ibrahimovic

FØRSTE TITTEL: Zlatan Ibrahimovic løfter Community Shield-trofeet i august.

Foto: Tim Ireland / AP

Zlatan: Seks mål på elleve dager

19 minutter var spilt da Manchester United tok ledelsen på Wembley, og for 25. gang denne sesongen var det Zlatan Ibrahimovic som scoret målet for de røde djevlene.

Ibrahimovic skrudde et frispark rundt muren, og dagens første nettkjenning var et faktum. Keeperspillet fra Fraser Forster i Southampton-buret var dog ikke imponerende.

Imponerende er Ibrahimovics form i Manchester United. Siden 16-delsfinalen i Europaligaen 16. februar har svensken scoret seks ganger. Det er seks scoringer på elleve dager, men det har kostet. Etter seieren søndag fikk Zlatan fri av sjefen José Mourinho.

– Ahhh, jeg var nesten død på slutten. Nå skal jeg restituere og få energien tilbake, melder svensken, som også ble kåret til banens beste i finalen.

Gabbiadini tok over

Like før pause doblet United ledelsen etter et lekkert angrep. Denne gangen var det Jesse Lingard som var sist på ballen, og ga José Mourinho "den livsfarlige 2-0-ledelsen".

Så var det en italiener som forsøkte å stjele showet i London. Like får pause satte Manolo Gabbiadini inn 1-2, og ga Southampton-fansen håp om tittel før pause.

Etter hvilen satte han inn 2–2 på lekkert vis, et resultat som så ut til å stå seg.

Inntil Zlatan dukket opp tre minutter før full tid ...

Siste nytt

 • Moyes tok sitt første poeng

  I sitt andre forsøk etter at han ble ansatt som manager, maktet David Moyes å lede West Ham til poeng. Fredag spilte laget 1-1 hjemme mot Leicester. Marc Albrighton og Cheikhou Kouyaté sto for scoringene.

  Moyes
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Turvoll Fossli reiser hjem

  Sondre Turvoll Fossli reiser hjem fra Ruka etter å ha kommet på sjetteplass under fredagens langrennssprint, skriver NTB. Fossli endte på sjetteplass i finaleheatet, men reiser nå hjem for å forberede seg til verdenscupen på Lillehammer.

  Verdenscup ski nordiske grener
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sveits vant mot Norge

  Sveits vant bronse i curling-EM etter å ha slått Norge 6-5 i fredagens kamp. I finalen i morgen møtes Sverige og Skottland.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup kombinert, hopp
Vinterstudio
V-cup kombinert: Hopp
V-cup langrenn
Vinterstudio
V-cup langrenn: 10 km klassisk, kvinner
Vinterstudio
V-cup, langrenn
V-cup langrenn: 15 km klassisk, menn
Vinterstudio
V-cup: kombinert, langrenn