Zlatan om EM: – Det kommer til å bli stor magi

Sveriges fotballhelter feiret hele natten etter at Zlatan Ibrahimovic sikret landet EM-plass.

FBL-EURO-2016-DEN-SWE

HELTEN: Zlatan Ibrahimovic sendte Sverige til EM nærmest på egenhånd, med to scoringer borte mot Danmark.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Som mange forventet og de fleste håpet: Zlatan Ibrahimovic sendte Sverige til EM etter to flotte scoringer mot Danmark i Parken. Og optimismen er stor hos våre naboer før mesterskapet i Frankrike neste sommer.

– Det kommer til å bli magi, stor magi, sier Zlatan om EM-sluttspillet.

– Vi har store sjanser i EM. Det er en enorm vilje i dette laget. Ingenting er umulig, sier målscorer fra det første Danmark-oppgjøret, Emil Forsberg, på spørsmål fra Aftonbladet om Sverige kan vinne hele «greia».

– For sent for Premier League

Ibrahimovic (34) hevder at han har fått klager på at han var gammel og svak. Det var kanskje før han scoret tre mål på to kamper mot Danmark. Selv sier han at å avslutte karrieren med EM, er selve «skjebnen».

– Dette betyr alt. Det er dette man spiller for. Vi vil spille med og mot de beste. Det blir antakelig mitt siste sluttspill, så det blir kult. Jeg gikk glipp av VM, så får jeg muligheten nå, så spiller jeg, sier helten i pressesonen før hjemreise i natt.

Laster innhold, vennligst vent..

De engelske journalistene ville så vite om det er noen mulighet for å få se Zlatan Ibrahimovic i Premier League.

– Det er for sent å komme til England nå, svarer han.

– Jeg er fornøyd i PSG. Det er mine seks siste måneder der nå, så får vi se hva som skjer. Men jeg trives godt og liker det jeg gjør hver eneste dag, legger han til.

Feiret hele natten

Deretter bar det tilbake til Stockholm for de gule og blå heltene. Ifølge Expressen spiste de først en middag sammen, før turen gikk videre til hovedstadens kjente uteområde Stureplan.

– Vi får se hvordan feiringen blir. Men alle er veldig fornøyde og glade nå, så vi skal bare nyte, lovet Zlatan.

Tredje-seedet

Sverige er seedet i gruppe tre, og får med det to antatt tøffere motstandere og en dårligere når EM-gruppene skal trekkes 12. desember.

Flere har Island som ønskelig gruppemotstander. Det spesielt fordi laget ledes av den tidligere svenske landslagssjefen Lasse Lagerbäck.

– Det hadde vært gøy. Klart man ønsker en så enkelt trekning som mulig. Det er gøy å møte gode lag, men de kan vi ta senere. En bra trekning vi kan ta oss videre til sluttspill fra, så kan dette bli riktig så gøy, sier Andreas Granqvist.

Siste nytt

 • Ruud tok seg enkelt vidare

  Casper Ruud leverte knallsterkt og vann 6–1 og 6–2 mot Carlos Berlocq i første runde i ATP-turneringa i Rio de Janeiro tysdag. 20-åringen hadde få problem med den 16 år eldre argentinaren.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • 5.-plass til Foss-Solevåg

  Amerikanske Mikaela Shiffrin vinn parallellslalåmen i Stockholm og sikrar seg dermed også krystallkula i verdscupen i slalåm denne sesongen. På herresida vinn Ramon Zenhaeusern føre svenske André Myhrer. Sebastian Foss-Solevåg blir beste norske med ein 5.-plass, etter å ha slått ut Henrik Kristoffersen.

 • Vil ta laggull

  Tyskland har tatt alle de syv siste gullmedaljene i mesterskap i kombinert. Det vil Jan Schmid gjøre noe med. – Hvis jeg får med meg en medalje skal jeg være fornøyd, og så synes jeg vi som lag skal ha et mål om å ta det laggullet, det begynner å bli litt for mange år siden, sier den norske veteranen.

  Jan Schmid og Jørgen Graabak
  Foto: Andrea Solero / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal