NRK Meny
Normal

Zlatan om EM: – Det kommer til å bli stor magi

Sveriges fotballhelter feiret hele natten etter at Zlatan Ibrahimovic sikret landet EM-plass.

FBL-EURO-2016-DEN-SWE

HELTEN: Zlatan Ibrahimovic sendte Sverige til EM nærmest på egenhånd, med to scoringer borte mot Danmark.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Som mange forventet og de fleste håpet: Zlatan Ibrahimovic sendte Sverige til EM etter to flotte scoringer mot Danmark i Parken. Og optimismen er stor hos våre naboer før mesterskapet i Frankrike neste sommer.

– Det kommer til å bli magi, stor magi, sier Zlatan om EM-sluttspillet.

– Vi har store sjanser i EM. Det er en enorm vilje i dette laget. Ingenting er umulig, sier målscorer fra det første Danmark-oppgjøret, Emil Forsberg, på spørsmål fra Aftonbladet om Sverige kan vinne hele «greia».

– For sent for Premier League

Ibrahimovic (34) hevder at han har fått klager på at han var gammel og svak. Det var kanskje før han scoret tre mål på to kamper mot Danmark. Selv sier han at å avslutte karrieren med EM, er selve «skjebnen».

– Dette betyr alt. Det er dette man spiller for. Vi vil spille med og mot de beste. Det blir antakelig mitt siste sluttspill, så det blir kult. Jeg gikk glipp av VM, så får jeg muligheten nå, så spiller jeg, sier helten i pressesonen før hjemreise i natt.

Laster innhold, vennligst vent..

De engelske journalistene ville så vite om det er noen mulighet for å få se Zlatan Ibrahimovic i Premier League.

– Det er for sent å komme til England nå, svarer han.

– Jeg er fornøyd i PSG. Det er mine seks siste måneder der nå, så får vi se hva som skjer. Men jeg trives godt og liker det jeg gjør hver eneste dag, legger han til.

Feiret hele natten

Deretter bar det tilbake til Stockholm for de gule og blå heltene. Ifølge Expressen spiste de først en middag sammen, før turen gikk videre til hovedstadens kjente uteområde Stureplan.

– Vi får se hvordan feiringen blir. Men alle er veldig fornøyde og glade nå, så vi skal bare nyte, lovet Zlatan.

Tredje-seedet

Sverige er seedet i gruppe tre, og får med det to antatt tøffere motstandere og en dårligere når EM-gruppene skal trekkes 12. desember.

Flere har Island som ønskelig gruppemotstander. Det spesielt fordi laget ledes av den tidligere svenske landslagssjefen Lasse Lagerbäck.

– Det hadde vært gøy. Klart man ønsker en så enkelt trekning som mulig. Det er gøy å møte gode lag, men de kan vi ta senere. En bra trekning vi kan ta oss videre til sluttspill fra, så kan dette bli riktig så gøy, sier Andreas Granqvist.

Siste nytt

 • Sykkelforbundet vil låne penger

  Norges Cykleforbund vil låne penger av Norges idrettsforbund etter sykkel-VM, skriver VG.

  – I forbindelse med sykkel-VM ga vi Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) en garantisum som står på en konto frem til 24. desember. Hadde det ikke vært for de pengene, så hadde vi ikke hatt behov for dette lånet, sier Tiedemann Hansen.

  Idrettspresident Tom Tvedt var ikke kjent med låneønsket da avisen kontaktet ham mandag.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Pellegrino har signert for Godset

  Amahl Pellegrino (27) har signert en toårsavtale med Strømsgodset. Det melder klubben på sine nettsider mandag. Han kommer vederlagsfritt fra Mjøndalen.

  – Det har vært en drøm for meg i mange år å spille for Strømsgodset, sier han.

  Amahl William D'Vaz Pellegrino
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Stengel klar for Strømsgodset

  Herman Stengel (22) bytter Valle og Vålerenga med Marienlyst og Strømsgodset, bekrefter Drammen-klubben på sine nettsider. Avtalen trer i kraft fra 1 januar 2018, og 22-åringen har signert en treårskontrakt.

  Stengel
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal