NRK Meny
Normal

Zlatan om seg selv: – Gjør det fantastisk bra

Zlatan Ibrahimovic (34) scoret da Paris Saint-Germain tok første stikk i mesterligaens åttedelsfinale. Selv mener svensken at han aldri har vært bedre.

FBL-EUR-C1-PSG-CHELSEA

JUBEL: Zlatan Ibrahimovic ble omringet av jublende lagkamerater da han sørget for 1–0.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
FBL-EUR-C1-PSG-CHELSEA

SCORET VINNERMÅLET: Innbytter Édinson Cavani.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

– Jeg har aldri vært bedre. Jeg gjør det fantastisk bra. Jeg har spilt 32 kamper, scoret 28 mål og hatt 10 målgivende pasninger, ramser svensken opp overfor Viasat etter 2-1-seieren over Chelsea.

Han har tidligere måttet tåle kritikk for å være for svak i avgjørende mesterliga-kamper. Tirsdagens frispark-mål var «bare» nummer åtte i rekken på 37 utslagskamper.

– Kanskje det er fordi jeg spiller under press, kontrakten min går jo ut om tre måneder, så kanskje det bør være sånn her hvert år? At man må vise at man fortsatt er i live, sier Ibrahimovic om sin egen PSG-sesong.

Mikel-mål

John Obi Mikel sto i muren og endret banen på Zlatan-skuddet, men den tidligere Lyn-spilleren gjorde det godt igjen like før pause. På en corner fikk han stå umarkert og han hamret dermed inn utligningen. For øvrig kun John Obi Mikels sjette (!) Chelsea-mål på ti år i klubben.

– Det ble en tøff kamp, men det var veldig viktig for oss å få en scoring her på bortebane, sier Mikel.

– Det ble en intens kamp. Det ble ikke lett for oss, men vi hadde mange muligheter til å score mål. Det eneste negative var at vi ikke utnyttet dem godt nok. Det blir vanskelig i London, men det var viktig å vinne i dag, sier PSG-keeper Kevin Trapp, som hindret Diego Costa med superredninger.

Innbytteren avgjorde

I andreomgang fikk nemlig Costa sin andre store sjanse i kampen. Trapp hentet frem enda en fantastisk redning og avverget ledelse til gjestene.

France Soccer Champions League

FIKK SIN REVANSJE: Mikel ble syndebukk da han lagde frispark og da ballen gikk via han og i mål. Han gjorde det godt igjen da han satt inn utligningen.

Foto: Francois Mori / Ap

– Jeg er her for å hjelpe laget. Jeg var kanskje heldig og hadde noen reflekser. Men dette var en stor dag for meg, forteller Trapp.

PSG tok over føringen mer og mer utover i omgangen og spilte gjestene langt ned på egen banehalvdel. Men Chelsea holdt unna, mye takket være Branislav Ivanovic og Gary Cahill. De stod for fantastisk forsvarsspill.

I det 78. minutt dukket innbytter Édinson Cavani opp. Di Maria slo en lekker pasning inn bak Chelsea-forsvaret og spilte Caviani alene med keeper. Spissen gjorde ingen feil og sørget for 2-1 etter bare fire minutter på banen.

Til tross for PSG-seier, er det relativt åpent før returoppgjøret i London om tre uker.

– Tap smerter alltid, men dette skal avgjøres over to kamper. Og scorer man på bortebane, er det bra, sier Chelsea-manager Guus Hiddink til Viasat.

Zlatan Ibrahimovic fikk en kjempesjanse på overtid, men avslutningen havnet rett i fanget på Thibaut Courtois i Chelsea-målet.

Men hvem vet, kanskje er dette året Zlatan endelig vinner trofeet han mangler?

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Portugal og Australia
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko