NRK Meny
Normal

Klopp møter gamleklubben

Jürgen Klopp får en svært spesiell opplevelse i kvartfinalen av Europaligaen, mens det i Mesterligaeen er duket for flere godbiter.

SOCCER-ENGLAND-LIV-MCI/ Liverpool v Manchester City - Barclays Premier League

SPESIELT MØTE: Jürgen Klopp møter gamleklubben Borussia Dortmund i kvartfinalen av Europaligaen.

Foto: Lee Smith / Reuters

Det er duket for noen virkelige godbiter for de som er glade i fotball når kvartfinalene i Mesterligaen og Europaligaen går av stabelen i april.

Det ble klart under trekningen i sveitsiske Nyon fredag.

City må stoppe Zlatan

Zlatan Ibrahimovic og Paris Saint Germain slo ut Chelsea i åttedelsfinalen, og må nok en gang vende snuten mot England når de nå skal spille om en semifinaleplass.

SOC/

I FORM: Zlatan Ibrahimovic scoret ett og hadde en målgivende da Paris Saint Germian slo ut Chelsea i åttedelsfinalen.

Foto: Eddie Keogh / Reuters

Den franske storklubben møter nemlig Manchester City som er i kvartfinale for første gang i klubbens historie.

Nå må de stoppe Zlatan Ibrahimovic, som jakter sin første Mesterliga-tittel, desom de skal ta seg videre til semifinalen.

Helspansk oppgjør

Et annet spennende oppgjør er Barcelona mot Atletico Madrid. Det blir kampen mellom nummer én og to i den spanske ligaen. Barcelona vant Mesterligaen i fjor, mens Atletico Madrid tapte etter ekstraomganger mot Real Madrid i finalen i 2014.

De første kvartfinalene spilles 5. og 6. april. Returoppgjørene går allerede uken etter, 12. og 13. april.

Finalen spilles på San Siro i Milano 28. mai.

Spesielt møte for Klopp

I Europaligaen er det også duket for noen svært spesielle oppgjør. Liverpool ble trukket mot Borussia Dortmund. Dermed får Liverpool-sjef Jürgen Klopp et gjensyn med klubben han både ledet til ligagull to ganger i Tyskland, og til Mesterliga-finale i 2013.

Dortmund valset over Tottenham i åttedelsfinalen, mens Liverpool på sin side slo ut erkerival Manchester United med 3-1 sammenlagt.

Kvartfinalene spilles 7. og 14. april.

Finalen går på St. Jacob Park i Basel 18. mai.

Siste nytt

 • Kan bli slutt på OL-ishockey

  Ishockey for menn kan bli teke heilt ut av OL-programmet i Beijing i 2022, ifølgje presidenten i det internasjonale ishockeyforbundet René Fasel, melder sportbladet.se.

  Det er eitt av fire alternativ IIHF har lagt fram. Dei tre andre er å få med NHL-spelarane som tidlegare, ei turnering utan NHL-spelarar slik som sist vinter, og å arrangere OL som U23-turnering.

  Ishockey under OL
  Foto: KIM KYUNG-HOON / Reuters
 • Jim «The Anvil» Neidhart er død

  Den tidligere World Wrestling Entertainment-utøveren Jim «The Anvil» Neidhart (63) døde i går av hodeskader etter et fall i hjemmet sitt i Florida. Neidhart varaktiv i ringen fra 1985 til 1997.

 • Horn klar for Sarpsborg

  Jørgen Horn forlater svenske Elfsborg for å hjelpe Sarpsborg 08 til en framskutt plassering i Eliteserien i fotball. Horn har tidligere spilt for Strømsgodset, Fredrikstad, Viking og Vålerenga i Eliteserien.

  Jørgen Horn
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag