Zlatan med ramsalt kritikk av svenskenes landslagssjef

Zlatan Ibrahimovic (38) mener Sveriges landslagssjef Janne Andersson har ødelagt mye av det han selv bygget opp i hans tid på det svenske landslaget.

MLS Red Bulls Galaxy Soccer

ZLATAN-KRITIKK: Den svenske superstjernen er ikke nådig mot den svenske landslagssjefen.

Foto: Chris Carlson / AP

Det kommer frem i et intervju med den svenske avisen Expressen.

Bakgrunnen for kritikken er at Janne Andersson ikke hadde en eneste spiller med utenlandsk opprinnelse med i troppen på sin første landslagssamling.

– Hvor mange med en annen bakgrunn var med? Ingen. Senere fikk han spørsmål om det. Da «bæsjet» han på leggen. På den andre samlingen tok han med spillere med en annen bakgrunn for at det skulle bli politisk korrekt, sier Ibrahimovic til avisen.

Den svenske superstjernen, som i dag spiller for den amerikanske klubben Los Angeles Galaxy, mener Andersson har ødelagt mye av det Zlatan bygget opp i løpet av sin tid på landslaget.

– Du skal være med på landslaget fordi du fortjener å være med og fordi du er en god fotballspiller. Men da jeg så den første samlingen var det som om noen sendte en beskjed: Det Zlatan har gjort, det Zlatan står for, det er ikke OK her, sier han i intervjuet med den svenske avisen.

Janne Andersson

OPPGITT: Janne Andersson.

Foto: Alastair Grant / AP

Avviser kritikken

Andersson avfeier kritikken fra Zlatan.

– Det er så utrolig langt fra hva jeg står for både som leder og person, sier han til Expressen.

Da NRK møtte Zlatan i 2018 benyttet han anledningen til å ta opp det han kalte svensk «snikrasisme» i intervjuet.

– Jeg hadde fått flere sjanser om jeg hadde hatt et annet etternavn. Om jeg hadde vært en Svensson hadde jeg vært mer beskyttet, sa Ibrahimovic, som har bosnisk far og kroatisk mor.

– Gjennom hele karrieren har jeg merket at når Ibrahimovic gjør en feil, da er det katastrofe. Når Larsson, Svensson og Andersson gjør en feil, skal vi være snille med dem, sa han til NRK.

Norges landslagssjef, Lars Lagerbäck, var trener for Sverige frem til 2009. Han vil ikke nødvendigvis si seg enig i kritikken fra den svenske fotballprofilen.

– Det er Zlatans opplevelse. Jeg har ikke 100 prosent oversikt over den svenske troppen. Jeg vil tro det er uavgjort mellom Zlatan og Janne Andersson. Det er mange spillere som har innvandrerbakgrunn. Jeg vet ikke hvorfor Zlatan går ut med dette nå. Det er nok mer en Zlatan-overskrift, sier Lagerbäck.

Selv har han et godt forhold til spissen.

– Jeg har fått veldig lite kritikk av Zlatan i bakkant. Han var ikke veldig kritisk underveis. Vi fikk gjensidig respekt. Han likte ikke alle avgjørelser jeg tok, men sånn er det. Du kan ikke være populær hele tiden når du leder en gruppe spillere.

Zlatan i NRK-intervju

INTERVJU: NRK møtte Zlatan i 2018.

– Blir irritert

Landslagssjef Janne Andersson sier i Expressen-intervjuet at han tror Zlatan har måttet ta mange fighter.

– Og at han og mange andre har støtt på fordommer og blitt urettferdig behandlet.

– Men jeg blir irritert når man insinuerer at jeg skulle ha basert mine uttak på hvor man kommer fra, kommenterer han.

Siste nytt

 • Lillehammer slo Oilers

  Stavanger Oilers gikk på sitt første tap i ordinær spilletid i årets sesong da Lillehammer vant 5-2 på hjemmebane. Stavangerklubben leder eliteserien i ishockey suverent. Lillehammer klatret til tredjeplass på tabellen.

  Hockey Classic Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Wales klare for EM

  Aaron Ramsey scoret begge målene da Wales slo Ungarn 2-0, og tok seg til EM i fotball i 2020. Waliserne måtte vinne for å ta seg til mesterskapet, og knep EM-plassen foran Slovakia og Ungarn.

  Wales
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • Byåsen Håndball må kutte

  Byåsen Håndball Elite fristiller tre av spillerne og innfører lønnskutt på resten. Klubben går ca. to millioner i underskudd, melder Adresseavisen. Byåsen ligger på tredjeplass i kvinnenes eliteserie.

  Ida Alstad, Byåsen håndball
  Foto: Bent Lindsetmo/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal