Zlatan-hysteri på direkten i USA: – Fansen kommer til å elske ham

Rundt hundre supportere møtte opp på flyplassen for å ønske Zlatan Ibrahimovic (36) velkommen til USA. Lørdag kan svensken få sin debut for sin nye klubb.

Zlatan Ibrahimovic

SELFIE: Superstjernen stoppet og delte ut autografer og selfies i et par minutter.

Foto: Mark Ralston / AFP

Fredag morgen norsk tid startet Zlatan-sirkuset for alvor i USA. Svensken landet på flyplassen i Los Angeles, og rundt hundre supportere ventet på å få en glimt av den svenske 36-åringen.

Ifølge Aftonbladet landet han rundt klokken 21 amerikansk tid, og like etter steg han ut av en sort varebil. Han steg ut av bilen, strakk litt på beina og applauderte til de oppmøtte supporterne. En ivrig supporter var snar med å legge et LA Galaxy-skjerf rundt halsen på den 36 år gamle svensken.

– Fansen kommer til å elske ham, sier klubbpresident i LA Galaxy Chris Klein til Aftonbladet.

 Zlatan Ibrahimovic

ZLATAN-SHOW: Zlatan Ibrahimovic poserer sammen med et par supportere etter ankomst i Los Angeles.

Foto: Mark Ralston / AFP

Debut på lørdag?

Pressen fikk ikke anledning til å stille spørsmål på flyplassen, men senere fredag har LA Galaxy innkalt til pressekonferanse. I tillegg er det en lett trening som venter Ibrahimovic fredag. Det blir også hans første møte med lagkameratene, blant andre Ola Kamara og Jørgen Skjelvik.

– Jeg gleder meg veldig. Det er en legende som kommer over, sier Kamara til Expressen.

– Han er en fantastisk spille og en fantastisk person: Det blir fint med en ny skandinav på laget, sier Jørgen Skjelvik til samme avis.

Lørdag kan Zlatan få sin debut for LA Galaxy. Da venter lokaloppgjør mot den nyoppstartede klubben Los Angeles FC.

Satt ut av kneskade

Zlatan Ibrahimovic

NY KLUBB: LA Galaxy er Zlatans niende klubb i karrieren.

Foto: Jon Shard / AP

Det er nå en uke siden svensken ble presentert for LA Galaxy. Overgangen ble naturligvis annonsert på ekte Zlatan-vis. På en helsides annonse i lokalavisen Los Angeles Times skrev han: «Kjære Los Angeles. Vår så god.».

Han er med i lørdagens kamptropp, men det er ingen hemmelighet at Zlatan har hatt knetrøbbel det siste året. Klubbpresident Chris Klein er usikker på om svensken blir klar, mens Zlatan tidligere har uttalt:

– Jeg er klar for å kjøre på. Jeg er her for å spille fotball, og det er mitt første mål, sier han til LA Times.

I april 2017 landet han feil og skadet det høyre kneet. Han fikk kun fem kamper for Manchester United denne sesongen før han flyttet vestover.

Zlatan Ibrahimovic

SIGNATUR: Zlatan Ibrahimovic deler ut en av mange autografer til en lykkelig supporter.

Foto: Mark Ralston / AFP

Siste nytt

 • Obligatorisk vaksine for OL-utøvere

  Alle amerikanske utøvere som skal delta i vinterens OL i Beijing i februar, må være vaksinert, ifølge retningslinjene til landets OL-komité.

  Onsdag la USAs olympiske og paralympiske komité (USOPC) fram retningslinjer for de kommende lekene. Innen 1. november skal alle utøvere og støtteapparat ha mottatt vaksinen.

  Retningslinjene gjelder også for alle de kommende olympiske lekene.

  – Dette vil øke vår mulighet til å skape et sikkert og produktivt miljø for Team USAs utøvere og støtteapparat, sier administrerende direktør Sarah Hirshland i USOPC.

  Et lignende krav forelå ikke før sommer-OL i Tokyo. Omkring 100 av 613 amerikanske utøvere dro til Japan uten vaksine.

  Likevel fins det unntak av medisinske eller religiøs art, og her vil komiteen gjøre en vurdering i hver sak, opplyses det.

  Vinter-OL starter 4. februar og varer til 20. februar neste år.

  China Fighting The Virus
  Foto: Andy Wong / AP
 • Seieren glapp på overtid for Deila

  Det ble dramatisk da Ronny Deila og hans New York City spilte uavgjort mot New York Red Bulls natt til torsdag. Red Bulls utlignet i det 102. minuttet.

  En frustrert Deila måtte se at en avslutning som gikk rett opp i armen til Maxime Chanot fra kloss hold, ble vurdert av VAR. Da var det kun sekunder igjen av den tillagte overtiden på åtte minutter. Bortelaget ble tildelt straffesparket etter en lang vurdering av dommerteamet, og polske Patryk Klimala satte den inn og sørget for 1-1.

  Med over 101 minutter spilt er Klimalas scoring den seneste som er scoret i MLS-historien i en ordinær kamp.

  En halvtime tidligere ble Deilas midtbanemann Keaton Parks sendt i dusjen med direkte rødt kort for en takling. Valentin Castellanos scoret New York Citys eneste mål.

  Deilas lag er på 3.-plass i MLS' avdeling øst.

  Deila
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen
 • To norske målgivende for Feyenoord

  Marcus Holmgren Pedersen og Fredrik Aursnes leverte hver sin målgivende pasning da Feyenoord slo Heerenveen 3-1 i den nederlandske eliteserien onsdag kveld.

  Seieren gjør at Feyenoord er nummer fire i eliteserien etter fem runder.

   Marcus Holmgren Pedersen
  Foto: Pieter Stam De Jonge / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal